napisał(a) mike_ » 19.06.2015 19:30
Byłem z ciekawości dziś w Ulcinij, właśnie wróciłem i poza sezonem jest tam bardzo mało ludzi i już o dziwo nie ma tylu śmieci
Widziałem tylko kilka worków postawionych pod latarnia przy małej plaży. Nie było też dzieci żebrzących (były jakieś dziwne, ale nie chciały pieniędzy) ale nie wiem czy to przez to że jeszcze mało tam turystów. Sprawdzę jeszcze w lipcu w sezonie, jak na razie bardzo duża odmiana w stosunku co do poprzednich lat. To co mi się nie podoba to woda która jest mętna przy brzegu miesza się z piaskiem i piasek w oczach. No i krajobraz taki mało górzysty i mało zagospodarowane miejsca na wielkiej plaży, czystość na plus
ciekawe czy w Albanii też tak się pozmieniało, pojadę też tam to zbadać
Nagadywanie tam mocne na apartamenty, jechaliśmy autem z pl rejestracją to jeden facet nas zobaczył i zaczął gonić skuterem. Machał i krzyczał że ma apartamenty przy szybie kierowcy
Ceny w sklepach o 10% niższe niż w Petrovac ale zależy od produktu bo niektóre w Petrovac były taniej. Ogólnie przy wielkiej plaży bardzo dużo niezagospodarowanej przestrzeni, polne drogi, dużo inwestycji które stoją w miejscu od lat. Ale nie czułem się tam tak źle jak w poprzednich latach, jest to zupełnie inny teren niż pozostała część Czarnogóry
W końcu wzięli się tam za czystość
Gdy to piszę jeszcze swędzą mnie oczy od piasku, za to znalazłem w nim dużo muszelek