dabecja napisał(a):mike_ napisał(a):Sutomore jest tanim miejscem, wiec nie należy oczekiwać zbyt wiele od tej miejscowości.
Przeczytałem ten Twój wywód i w ogóle nie wiem do czego był.Wiem,że zachwalasz miejscowości w których masz rodzinę i apartamenty ale mylisz się w wielu kwestiach.Od historii do pojmowania kultury tych krajów.
W albanii mafiozi w Czarnogórze rosjanie i tak można w nieskończoność.
Objechałem całą czarnogórę dość dokładnie i nie zamierzam nikogo przekonywać do swoich racji ale nie zgodzę się na idealizowanie.
W Lublinie też mogę wskazać Ci żebraków i dzieci i dorosłych.W paryżu pod La fayet też śpią bezdomni .
A co śmieci w reklamówkach to widziałem je w kazdym wymienionym przez Ciebie mieście.
a tu spokojni
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/ ... l?cookie=1
Co do meczów to mnie sport wcale nie interesuje, kibice w Polsce też nie są święci, sportu nie oglądam
Ty mówisz o wrzuceniu racy na murawę stadionu, a ja mówię o wejściu do obcego Państwa i zabiciu tam 9 policjantów Macadońskich przy czym zabito 30 Albańczyków i to 2 miesiące temu. Wtedy aż Serbowie się przestraszyli że jakaś wojna się zaczyna i wysłali pod granice 10 transporterów opancerzonych.
Śmieci w reklamówkach z Voli wyrzuca się tu często ale do kontenerów, a nie za płot, dlaczego w reklamówkach bo jest ich tu pełno bo dają je za free, wiec po co płacić za worki
W Petrovac nikt reklamówek pod domem nie zostawia wszystkie lądują w kontenerach.
Mamy apartamenty w Petrovac głównie, wiec po co bym miał wychwalać Budve, Kotor, Tivat czy Święty Stefan, skoro tam apartamentów nie mamy albo mamy pojedyncze mieszkania, ja mówię że każde inne miasto dla mnie oprócz Ulicnij jest fajniejsze w Czarnogórze, ty uważasz inaczej ok uszanuje twoje zdanie, ja mam inne. Mówisz że w Lublinie czy we Francji są żebracy. Tak są, ale w Petrovcu ich nie ma, a w Ulcinij jak najbardziej i to jest różnica, rozmawiamy o Czarnogórze i Albanii, a nie o innych krajach
Wybrzeże Czarnogóry dzieli się na lepsze i gorsze miejscowości. Mamy w Barze 5 mieszkań do wynajęcia u naszego przyjaciela wiec po co miał bym kłamać że tam jest super skoro nimi dysponujemy do wynajmu. Wynajmują się bardzo słabo bo miejscowość jest słaba. Tak samo w mało zagospodarowanej Buljaricy że tam niby jest super extra lux, a nie jest aż tak fajnie plusem tylko jest wielka plaża, chociaż mamy tam apartamenty do wynajęcia naszych kuzynów nie robimy tam mnóstwa rezerwacji. Mowie jak jest, Spójrz na ceny ziemi, czy nieruchomości tam, a w centralnej części wybrzeża Czarnogóry, to jest pewien wskaźnik atrakcyjności danego miejsca. Rozumując twoim tokiem myślenia tam gdzie ziemia jest najtańsza tam jest najlepiej
Często turyści nie wiedza że tam jest tanio i jak zobaczą cenę o 10 czy 20 euro niższą to wybierają Ulcinij, poznałem wielu gości co się na tym przejechali i teraz szukają innego miasta na kolejny pobyt w Czarnogórze. Żony przeklinają na mężów że wybrali Ulcinij i mówią że nigdy więcej tej miejscowości. Coś to znaczy to są relacje naszych gości nie wszystkich ale zawsze. Często przepłacają w Ulcinij bo ceny powinny być nie o 10 euro, a o połowę niższe w tych miejscowościach. Różnice zabiera biuro podróży lub agencja turystyczna dlatego firmy tak sobie upodobały te budżetowe miejscowości i tak je reklamują licząc na klienta jednorazowego który nie powróci co jest bezsensu
Na Ulcinij tak jak na Albanii też jest teraz dobry zarobek dla biur podróży, bo można mieć tam dużą Prowizję a cena nadal będzie się nadal wydawać przystępna. Tak samo jak na Egipcie czy Tunezji no na Tunezji teraz mniej przez zamachy.
Podsumowując jeszcze raz dla mnie Ulcinij, nie jest ok
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Widzę ze co roku powraca ten spór, a apartamenty w Ulcinij jakoś trzeba wynajmować więc cena kusi
Na koniec foto, to droga z Baru do Ulcinij z osiołkami buszującymi w śmieciach
i coś z plaży Velipoje w Albanii przy samej granicy z Czarnogórą
Dla jednych czystość to nie jest żadna przeszkoda żeby tanio urlopować, a dla innych to jednak problem
Pozdrawiam