napisał(a) mike_ » 28.05.2015 15:40
ja z kolei znalazłem swój apartament na bookingu i przetarłem oczy ze zdumienia
cena u gospodarza 34 euro za pokój dwuosobowy, a na bookingu 65 euro, po wysłaniu maila do gospodarza potwierdził, że cena u niego 34 euro
tyle apropo prowizji bookingu
fakt, mam pare zaklepanych wyjazdów z bookingu - wydaje się to naprawdę bezpieczne i pierwszy raz spotkałem się z aż taką różnicą.[/quote]
No tak to bywa, dlatego ja bardzo negatywne miałem podejście do bookingu, ceny były nie 15% wyższe, a często o 50% różnie to bywa. Tam ceny ustalają często właściciele na poziomie niemieckim czy też angielskim lub francuskim i rosyjskim a nie na polskim
Właścicielom często nie chce się siedzieć na bookingu może to dla nich za bardzo skomplikowane i wolą wynajmować bezpośrednio. Z kolei mój kuzyn który wynajmuje np. apartamenty 5 osobowe takie które my mamy po 60-70 euro on ma je po 90-100euro, a na bookingu po 120 euro. Ma gości ale z Niemiec i Rosji
Nie ma prawidłowości. Gównie rezerwujemy przez naszą stronę i przez polecenia gości którzy u nas byli i w sezonie nie mamy wolnych miejsc. Zostają wolne tylko albo drogie albo jakieś niefajne oferty.