Wiem, ze nie wszyscy lubia jak sie pisze o innych miejscach niz HR ale ja i tak zapytam :
Jak jest z kempingami n Czarnogórze (w gorach tez, jesli ktos cos wie)?
Dzieki wielkie!
Gajus.ems napisał(a):Campingi w Czarnogórze !
Jestem zdecydowanym zwolennikiem campów i nie jestem zbyt wymagający , chorwackie zdecydowanie mnie zadawalają,ale te Czarnogórze naprawdę są fatalnie wyposażone. W ubiegłym roku długo szukałem dostatecznie wyposażonego. W końcu po minięciu Budwy w mjsc. Milocer trafiłem na camp który w ulotce reklamował sie jako najlepszy na wybrzeżu czarnogórskim /CERVONA GLAVICA/. Super położenie, cudowna plaża z widokiem na wyspę Św Stefan, ale sanitariaty a właściwie ich brak, bo trudno nazwać tak rozwalające się budy z dziurawymi drzwiami, brudne skocznie z uszkodzonymi spłóczkami, prysznice bez jakichkolwiek osłon na świeżym powietrzu, kiosk słabiutko zaopatrzony czynny 2-3 godz. dziennie, lodówki ledwo chłodzące. Trzeba przyznać że obsluga b. się starała, ale to nie wina tych ludzi że żyją w kraju ciężko doświadczonym przez historię. Zapomniałem koszt tego luksusu 2 os dorosłe +dziecko, namiot, pojazd, lodówka 20 euro. Były campy za 10 euro ale szkoda je opisywać. Miałem szereg propozycji kwater za 3 osoby 15-20 euro. Jeszcze jedno w nocy z gór schodzi do namiotów duża b. nieprzyjemna wilgoć którj w Chorwacji nie spotkałem. Jednak muszę przyznać, że najpiękniejsze zdjęcia z wakacji mam z Czarnogóry. W tym roku tylko CRO.