Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra w ciemno

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
wajzy
Globtroter
Czarnogóra w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajzy » 05.04.2010 19:09

Witam
W tym roku planuję 1 tydzień w Orebić i 3 -4 dni do Czarnogóry. W Orebic mam już zaklepane ,do Czarnogóry chyba w ciemno. bo chyba na 3-4 dni przez internet ciężko będzie znależć kwaterę dla 2 rodzin.Jakie są wasze doświadczenia w tej sprawie - proszę o radę. czy wogóle są szanse na kwatery na 3-4 dni w Czarnogórze ?
bielszczanka42
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bielszczanka42 » 05.04.2010 20:47

Oczywiście. Nie ma większego problemu. Im niżej zjedziesz tym łatwiej. W zeszłym roku byliśmy w 10 osób "w ciemno" i w środku sezonu - sporo wolnych apartamentów (różnej jakości). Odwagi!
wajzy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajzy » 05.04.2010 21:02

Jedziemy koniec lipca a w zasadzie do czarnogóry początek sierpnia , jaką miejscowośc polecasz ?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.04.2010 21:20

kurdys
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurdys » 05.04.2010 21:56

Byłem w Czarnogórze w zeszłym roku w lipcu, szukałem fajnego Campu, znalazłem w KUMBOR koło Herceg-Novi, ale aprtamenty też były dostępne, zobaczcie koniecznie Bokę Kotorską, Risan (najbardziej deszczowe miasto w Europie - średnia opadów), w miejscowości Bar Najstarsze Drzewo w EUROPIE (Stara Maslina).
dubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dubaj » 05.04.2010 22:12

Jechać w ciemno.
W Budvie na dworcu pani stała z mini stoiskiem i spisem wszystkich kwater... zorganizowana oficjalna naganiaczka 8)
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 05.04.2010 22:47

Potwierdzam - jechać w ciemno. Co prawda w zeszłym roku byłem w Ulcinju, ale "naganiacze" łapali mnie na rogatkach nawet po północy :)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.04.2010 07:47

Dokładnie tak
jechać śmiało
Jeśli wolisz bardziej "cywilizowane" regiony, to polecam północno-zachodnią Czrng., np. okolice Budwy itp. ale jest i drożej i tłumniej..
Osobiście wolę po tysiąckroć południowo-wschodnią Czrng. od Baru do Ada Bojany.
jest taniej i dzicej i generalnie piękniej... nawet przyroda jest bardziej zielona..
kwestia gustu.. ale zdecydowanie polecam w ciemno, bo będziecie w stanie wyszukać sobie dogodne dla was miejsce..
:P
wajzy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajzy » 06.04.2010 09:08

Wielkie dzieki za wsparcie w podejmowaniu decyzji i cenne rady.Siedząc w swoim domu ma się różne mysli-czy uda sie coś znaleźć ,czy nie zostanie nas noc w aucie ( daleko od domu)itp.
Pozostaje tylko dylemat miejscowości.Która ma fajna plaże-promenadę, knajpki,widoki najlepsze a i jakaś starówka czy coś w tym stylu na wieczorny spacer , no i kwatery nie za daleko od morza.
wajzy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajzy » 09.04.2010 17:56

Może ktoś jeszcze dołączy swoje spostrzeżenia z Czarnogóry , może jakieś namiary na kwatery i rady .
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.04.2010 18:54

parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 13.04.2010 12:05

Ze swojej strony mogę polecić kwatery i "kwatermistrza" z Ulcinja, a w zasadzie z wioski za Ulcinjem, u którego nocowałem tego lata. Duży wybór kwater za rozsądną cenę i miejscówka fajna ze względów logistycznych: blisko do Wielkiej Plaży (prawie naprzeciwko wjazdu na Copacabanę); poranne wyjazdy na wycieczki w głąb kraju - bez korków (ogromne korki w stronę plaży), wieczorne powroty - również bez korków (równie ogromne korki, jak rano, ale w stronę miasta);

Właściciel bardzo kontaktowy i z wyczuciem - nie nachalny. Ogromną zaletą był gratisowy dostęp do jego ogródka (nie wiem, czy to aktualna oferta :twisted: )- arbuzy, ogórki, cebula itp. W tym roku prawdopodobnie będzie już wi-fi (nie wiem, czy gratis)

Tu lokalizacja na mapie google, a jak ktoś chce kontakt to proszę na parrotmałpafaraskropkapl.

Rada dla jadących do Montenegro - zabierzcie repellenty - nie ma dramatu, ale w okolicach Ulcinja się przydają.

pozdro
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 14.04.2010 01:34

wajzy napisał(a):Może ktoś jeszcze dołączy swoje spostrzeżenia z Czarnogóry , może jakieś namiary na kwatery i rady .

z jednej strony nie ma strachu ze nic nie znajdziecie. z drugiej strony, chyba jednak lepiej cos poleconego i dobrego zarezerwowac wczesniej.

wszystko zalezy jak barzo zalezy wam na cenie, targowaniu. czy to jest wazniejsze, czy jakosc lub lokalizacja. czy chcecie w miescie, czy na wsi, czy tam gdzie jest cicho, czy glosno, jak blisko ma byc do morza. ja bym jednak wczesniej zarezerwowala, gdybym miala dobre i sprawdzone miejsce i wyrazne preferencje.
JJMS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JJMS » 14.04.2010 07:38

Byliśmy w Czarnogórze cztery lata temu - z rezerwacją. Spotykalismy sporo (mozna powiedzieć większość) Polaków, którzy przyjechali w ciemno. I lepiej trafili cenowo - mieli mozliwość oglądnięcia miejscówki.
W Ulcinij - kwater pod dostatkiem. Z Chorwacji można dojechać o przyzwoitej porze, aby jeszcze "za dnia" i bez nerwów coś znaleźć. :papa:
tomb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomb » 22.06.2010 13:51

W Ulcinij trzeba się wręcz opędzać od naganiaczy.
I mocno odradzam samo miasteczko ze względu na niemiłosierny tłok na miejskich plażach. Jeśli ktoś chce jechać w tę okolicę, to niech szuka kwatery za Ulcinijem, im bliżej albańskiej granicy, tym lepiej (ale więcej komarów). Okolica jest specyficzna, gdyż to nie typowy "jugosłowiański" brzeg skalisty. Do gór jest kawałek, a cały obszar to ogromna, płaska łacha piachu naniesionego przez Adę. Klimat też bardziej wilgotny, a Czarnogórców prawie tam nie ma. Zarówno wśród miejscowych, jak i turystów przeważają Albańczycy.
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone