napisał(a) mkm » 17.06.2007 15:24
Piotrek_B napisał(a):mkm napisał(a):A to z tego , że nie lubię spędzać wakacji w ich środowisku. Wolałbym , żeby wszyscy wrócili do swojej ojczyzny - Albani
Idąc Twoim tokiem rozumowania - powinieneś wakacje spędzac w swojej ojczyźnie - IV RP
Czarnogórcy czy Chorwaci mogą tak samo powiedzic czy pomyślec widząc Ciebie w ich ojczyźnie
Znam dobrze stosunek Chorwatów do Albańczyków. Oni na razie nie dopuszczają w ogóle myśli , że może ich spotkać to co Serbów w Kosovie , czy tego co dzieje się powoli w Czarnogórze i Macedonii . Ale to jest tylko kwestia czasu , kiedy zaczną pukać do bram Chorwacji - a mają ku temu na razie ,,zielone światło ''.
Co do moich osobistych doświadczeń z Albańczykami to są one bardzo negatywne - trzeba się pilnować na każdym kroku , w przeciwnym razie wrócisz do domu goły i wesoły
W 1988 r byłem na campie Neptun - Velika Plaż - wtedy było ich jeszcze niewielu - plaża była czysta , wszędzie był ład i porządek.
W 2004r odwiedziłem ponownie to miejsce i nie mogłem uwierzyć własnym oczom - wszędzie brud , smród i ubóstwo . No i sami Albańczycy , którym to w ogóle nie przeszkadzało. Ruina tego co było 16 lat temu.