Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra Tivat czy Risan?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 09.11.2010 20:44

Witam. Zaczynamy powoli myśleć o przyszłych wakacjach. Marzy nam się Czarnogóra. Co myślicie o tych dwóch miejscowościach? Która ciekawsza, przyjaźniejsza dla rodzinki z dziećmi / nie malutkimi/ i w ogóle czy ktoś wypoczywał w nich. Szukam na forum, ale prócz pojedynczych zdań ,że ktoś przejeżdżał niewiele mogę znaleźć. Bardziej skłaniam się ku Tivat, ale czy to dobry pomysł. Proszę o opinie. Pozdrawiam.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.11.2010 22:09

krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 10.11.2010 08:26

Ja pojechałabym bardziej na południe, tam gdzie jest otwarte morze.
Tivat czy Risan to jednak zatoka, woda mniej przejrzysta,
O plażach w tych miejscowościach się nie wypowiem bo ich nie widziałam.
My wypoczywaliśmy w Petrovaću, było super :lol:
Pozdrawiam
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 10.11.2010 12:06

A co myślicie o miejscowości Dobra Voda/. Jak tam jest z przejrzystościa wody, czystością na plaży, jaki dojazd?
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 11.11.2010 07:12

może Becici -morze i plaża piękna
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.11.2010 18:49

Z wszystkich wymienionych miejsc , najlepsza jest Dobra Voda :D
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 14.11.2010 20:00

nad zatoką kotorską plaże nie zrobiły na mnie szczególnego wrażenia jedynie stary Kotor wart większej uwagi.polecam południe i otwarte morze,zupełnie inne widoki niz w Cro morze bez wysp 8O
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.11.2010 20:17

Smok mówi prawdę 8)
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 18.11.2010 21:02

Szanowne koleżanki i koledzy. Zastanawiam się nad tygodniowym pobytem w Czarnogórze. Dwa tygodnie w Chorwacji mojej ukochanej i tydzień w Czarnogórze, gdzie jeszcze nie byliśmy. Czy możecie pomóc. Jaka jest odległość z Dubrownika do tych miejscowości na południu w Czarnogórze, jakie drogi, ile się jedzie, no i jaki jest koszt wynajmu apartamentu dla trzech osób oraz jakie są koszty pobytu. jest taniej czy drożej niż w Chorwacji? Może jakieś konkretne namiary na apartamenty. Mam nadzieję, że nie chociaż to forum o Chorwacji to moder nie usunie mojego postu. Przepraszam za taka ilość pytań. serdecznie wszystkich pozdrawiam.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 18.11.2010 21:20

orfik11 napisał(a): Jaka jest odległość z Dubrownika do tych miejscowości na południu w Czarnogórze,

110 - 170km

jakie drogi, ile się jedzie,
lepsze niż w Polsce, Jak Jadranka, 2-4 godziny jazdy.
no i jaki jest koszt wynajmu apartamentu
trochę taniej niż w Chorwacji,

jakie są koszty pobytu. jest taniej czy drożej niż w Chorwacji?
taniej, w sklepach ceny żywności podobne do naszych
Byłem tam kilka lat temu więc nie mam aktualnych wiadomości. Kilka postów wyżej jest link do forum o CzG,
:wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.11.2010 21:24

Najważniejszy jest dobór odpowiedniego miejsca ... a reszta to szczegóły :D

http://www.kazanegra.com/apartmani/apartmani-s.htm
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 19.11.2010 07:52

Bardzo wam koledzy dziękuję, już zaczynam działać i się bardziej tym tematem interesować. Za każdą wiadomość będę wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 19.11.2010 08:44

mkm napisał(a):Najważniejszy jest dobór odpowiedniego miejsca ... a reszta to szczegóły :D

Bardzo zainteresowało mnie to miejsce, apartamenty wyglądają na bardzo fajne jak i super położone. Moje pytanie do Ciebie mkm... czy tam byłeś? Jeśli tak to proszę napisz coś więcej o miejscu, apartamentach, gospodarzach. Dzięki i pozdrawiam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.11.2010 21:19

Alek70 napisał(a):
mkm napisał(a):Najważniejszy jest dobór odpowiedniego miejsca ... a reszta to szczegóły :D

Bardzo zainteresowało mnie to miejsce, apartamenty wyglądają na bardzo fajne jak i super położone. Moje pytanie do Ciebie mkm... czy tam byłeś? Jeśli tak to proszę napisz coś więcej o miejscu, apartamentach, gospodarzach. Dzięki i pozdrawiam.

Byłem w Czarnogórze dwukrotnie ( Ulcinj , Dobra Voda ) . Trochę zjeżdziłem wybrzeże i szczerze Ci powiem , że Przno to miejsce jak najbardziej OK :D Fajne różnorodne plaże w zasięgu ręki , zdecydowanie spokojniej niż na budvańskiej rivierze , piękne otoczenie , dobre położenie do zwiedzania całego wybrzeża ... no i na przeciwko Sveti Stefan .Naprawdę warto zaryzykować :D zobacz jeszcze to ... http://jugo.novinka.cz/ceho/pensiony/luka/pens_kala.htm
Pozdrav.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 20.11.2010 11:42

Dzięki mkm za garść informacji, faktycznie miejsce jest super do zwiedzania całego wybrzeża, wogóle jakoś tak bardzo mi się spodobało a nawet urzekło. Powiedz mi jeszcze czy wiesz może po ile tam są ceny za noclegi? bo na ich stronie nie znalazłem (chodzi o ten adres http://www.kazanegra.com/apartmani/apartmani-s.htm ), co prawda i tak pewno tam napiszę ale może wiesz.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone