Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zdzicho
Turysta
Czarnogóra

Nieprzeczytany postnapisał(a) zdzicho » 24.08.2005 11:07

To jest mój pierwszy post.
Czy dowiem sie tu czegoś na temat gór w Czarnogórze?
lajkonik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lajkonik » 24.08.2005 11:31

Witam,
Jeżeli byś napisał co Cię konkretnie interesuje to pewnie tak. Samo określenie "... coś na temat gór ... " jest bardzo ogólne. Ale do rzeczy.
1. Skorzystaj z wyszukiwarki jaka jest na naszym forum.
2. Zakup przewodnik - uzyskasz wiele informacji które jak sądzę też Cię zainteresują.
3. Sprecyzuj pytania.
4. Poszperaj w Internecie
- pozdrawiam :) lajkonik
zdzicho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zdzicho » 24.08.2005 11:52

Dziękuję bardzo. Punkt 2 zrobię, pozostałe juz zrobilem.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.08.2005 12:51

Hej Zdzicho, widzę żeś się nieźle napalił bo wrzucasz pytania gdzie się da - odpowiem Ci zbiorowo tu :)
Nie wiem w które góry się wybierasz ale najlepsza kopalnia wiedzy jaką znam to www.summitpost.org
Nie wstawię dokładnego odnośnika na góry Serbii i Czarnogóry bo jest za długi i rozwali stronę. Na głównej stronie na górze wybierz "Europe", potem w kategorii "Country" wybierz "Serbia & Monte Negro" i pokaże się lista wszystkich opisanych rejonów górskich, pasm i szczytów. Czytania będziesz miał na parę dni :)
Dobrze jest się zarejestrować to będziesz mógł rzucać pytania ludziom co tam byli. Niektórzy mają w profilach podane emile to możesz do nich bezpośrednio pisać.
Gdyby nie ta strona to nie wiem czy bym zorganizował wyjazd do Albanii i Kosowa, dzięki namiarom z niej się spiknęliśmy z Czechami co też chcieli jechać i mnóstwo się dowiedzieliśmy od ludzi co tam byli wcześniej.

Jak masz więcej pytań to mogę coś pomóc o Prokletije (bardziej znam kosowską i albańską część ale do Albanii wchodziliśmy z Czarnogóry) i o Durmitorze (tylko przejeżdżałem ale może coś będę wiedział, mam dobrą mapę).

pzdr
zdzicho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zdzicho » 24.08.2005 17:57

Piszę, gdzie popadnie, bo jestem nowy, nie znam zwyczajów panujących na tym forum. Chcialem szybko dowiedzieć się czy warto uczestniczyć.
Widzę, że tak. Strona www jest rewelacyjna. Interesują mnie takie góry, po których możnaby chodzić z małym plecakiem bez namiotu od schroniska do schroniska ok. co najmniej tygodnia i żebybyły wysokie i żeby ścieżki były oznakowane.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.08.2005 22:23

Hmmm no to raczej nie Prokletije, tam tylko z całym dobytkiem na plecach... no chyba żebyś się w Grbaji zainstalował w chacie Radnicki i robił krótkie wypady. Chyba Durmitor zostaje, powinna być jakaś baza noclegowa ale pewnie dobrze mieć namiot żeby chociaż na jednym kampie go postawić i tam mieć bazę. Z tego co wiem to w Durmitorze jest dużo znakowanych szlaków.
pzdr
PASZCZAKI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) PASZCZAKI » 25.08.2005 22:02

zdzicho napisał(a):To jest mój pierwszy post.
Czy dowiem sie tu czegoś na temat gór w Czarnogórze?

Jeżeli chodzi o góry to masz do wyboru DURMITOR i LOVĆEN. To są miejsca, gdzie można wjechać samochodem. O PROKLETIJACH pisał prawdę ZAWODOWIEC.
O Durmitorze może rzec dużo Jacol8 i strona
http://www.durmitor.com/mapa_grada.php
O Lovćenie mogę rzec Ci ja bo spenetrowałem tam wszystkie dróżki i pewnie inni też.
Sprecyzuj, czym jedziesz, co Cię interesuje, a pewnie wespół w zespół pomożemy.
Sie mano w kolano :papa:

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone