Interesuje mnie szczególnie Serbia, o której niewiele jest informacji. Czy ktoś zwiedził ciekawe miejsca w tych regionach?

anya napisał(a):czy to prawda ze jazda po czarnogorskich drogach to tragedia?naprawde jest az tak zle?
anya napisał(a):slyszalam ze dolina rzeki tary jest przepiekna ale czy jest tam po co jechac jezeli ktos wie juz na poczatku ze nie wezmie udzialu w 2dniowym splywie?
anya napisał(a):czesc! ja tez wybieram sie do czarnogory tyle ze pod koniec sierpnia (ale wlasciwie to "zahaczam" o wrzesien). Jestem zalamana tym ze na temat czarnogory mozna znalezc tak niewiele (zarowno w internecie jak i w przewodnikach), z tego co wiem to w polsce mozna dostac tylko 1 przewodnik dotyczacy w calosci czarnogory i jeden nazwany chorwacja i czarnogora i za wiele w nich nie ma. bylabym wdzieczna za kazda informacje! czy to prawda ze jazda po czarnogorskich drogach to tragedia?naprawde jest az tak zle? no i co warto zobaczyc? wiadomo ze wszystkie albo wiekszosc miejscowosci wzdluz wybrzeza a tam starowki koscioly(wlasciwie cerkwie) no i monastyry ale co z parkami narodowymi? slyszalam ze dolina rzeki tary jest przepiekna ale czy jest tam po co jechac jezeli ktos wie juz na poczatku ze nie wezmie udzialu w 2dniowym splywie? a durmitor lovcen? czy spotyka sie w czarnogorze cos takiego jak plitvice,krka ze "wchodzimy ogladamy wychodzimy"?![]()
z gory dziekuje za pomoc
anya napisał(a):skoro zdecydowales sie na kolejne wakacje wlasnie w czarnogorze no to nie moze byc tam bardzo zlez tego co slyszalam to czarnogora jest jeszcze ze tak powiem mniej "skomercjalizowana" niz chorwacja, a ty piszesz ze mnustwo tam turystow. ja pamietam jak bylam pierwszy raz w chorwacji a bylo to w 1997 roku i wtedy podobalo mi sie najbardziej mimo ze wcale nie bylo takich luksusow jak teraz, po prostu chorwatom zalezalo na kazdym turyscie i byli duzo bardziej otwarci ( co oczywiscie nie ozancza ze teraz zle traktuja turystow albo ze sa niemilymi ludzmi).
anya napisał(a):dzieki za infojakby ci sie chcialo jeszcze napisac to chetnie sie dowiem co zwiedzales i co wedlug ciebie warto zobaczyc (wiadomo ze co innego pisza w przewodnikach a inne zdanie mozna miec po zobaczeniu danego miejsca na zywo)
anya napisał(a):no to powiedz cos,powiedz cos wiecejniedlugo sama sie przekonam no ale ciekawa jestem gdzie byles co widziales gdzie warto jechac a gdzie nie.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe