napisał(a) Marco Polo » 12.08.2005 19:11
Jeśli chodzi o kwatery to niestety nic nie podpowiem, bo mieszkałem 2 tyg. za Ulcinjem, naprzeciw Copacabany B.przyjemna spokojna, czysta kwaterka u przemilych gospodarzy za ok 5E od os.. Zonka lubi piaseczek i płytkie morze to tylko tam mogłem być. Plaza super dla leniuchów. o kwatere na pewno w sezonie troche trudniej ale poza sez. to najlepiej w ciemno i szukać na miejscu tam gdzie się spodoba. Co do wybrzeża to chyba spisalem jiuż wszystko, wgłąb kraju do dojechałem tylka nad jeż. Szkod. i Cetinje Lovcen. Dalej zabraklo urlopu. a plany byly ... Ostrog, Tara. Ale może kiedyś. Ze Szczecina jechalem przez Niemcy Austrie, zahaczyłem o zamek w Postojnej, Pule, Potem troche jadranką i autostradą prawie do splitu, Dubrovnik i CG. Powrót stara trasa przez Knin i Karlowac SLO, A,D,PL. Dobrovnik obowiązkowo trzeba zwiedzić to wiadomo. A resztę CRO zostawilem na przyszłe lata. Jeśli chodzi o plaże w CG to byłem przy sw.Stevanie, w miare przyjemnie i malo ludzi bo drogi parking wiadomo. W Budvie już ścisk. wszystkie parkingi w mieście płatne do g. 22 ale nie razde parkować na dziko bo widziałem jak policja autko dzwigiem na lawetkę i hej. Najlepiej dojachac jak najbliże Starego Miasta i tam zaparkować opł. o,5 E za 1 godz. W Petrovacu do ludzi jak mrófkóf. aż strach pomyśleć do się dzieje w sezonie. Ja bylem w II poł. czerwca. Bardzo spokojne plażekamieniste ale płytkie i duże wokół zat. Kotorskiej np. w Prcanju lub D.Morinju, Risan bo w innych miejscowościach to tylko betonowe nabrzeża. Dla smatorów nurkowania to plaża Valdanos k.Ulcinja. W Barze plaże miejskie kiepskie, lepsze hotelowe. na obrzeżach miasta. I niestety w sezonie na Copacabana też podobno straszny problem z dojazdem, bo sama plaża ogromna ale tylko 1 droga prowadzi wzdłuz wybrzeża. Ogólnie pomimo różnych zlych opinii warto odwiedzic ten kraj i nie zwracać uwagi na bzdetne szczegóły ale poznać jego zabytki i przyrodę i gościnnych mieszkańców./poza jakimiś wyjątkami - wiadomo/