Z napisał(a):Wydaje mi się, że lepiej będzie wzdłuż wybrzeża i promem przez Bokę. Nie próbuj przez Kotor bo korki niesamowite naokoło, na początku lipca będę w Molunat i przetestuję przejście dla miejscowych czy turystów też tamtędy puszczają.
rzdrozny napisał(a):Z napisał(a):Wydaje mi się, że lepiej będzie wzdłuż wybrzeża i promem przez Bokę. Nie próbuj przez Kotor bo korki niesamowite naokoło, na początku lipca będę w Molunat i przetestuję przejście dla miejscowych czy turystów też tamtędy puszczają.
Jakie to niesamowite te korki naokoło Zatoki i przez Kotor?:) I kiedy, w jakie dni i w jakich porach dnia? Przecież nie codziennie i nie przez całą dobę. Generalnie, jakoś nie zauważyłem wcale - ale może miałem akurat ...pecha:)
Nie ma co się obawiać, a droga wokół Boki to jedna z najpiękniejszych dróg ...napiszę to - co najmniej całej Europy. Naprawdę warto choć raz w życiu przejechać, nawet dookoła, przez Prcanj, itp.
Kamil Zet napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów! Mój pierwszy post akurat w temacie Czarnogóry
Wybieramy się w sierpniu/wrześniu na 5 dni do Czarnogóry, a kolejne 5 dni chcemy spędzić w Chorwacji(Makarska, korcula może dubrovnik) Nie będzie żadnego problemu na Powrocie na granicach Chorwacji, Austrii czy Słowenii ? Bo z tego co widzę w razie kontroli na granicy w Austrii musiałbym udowodnić , że byłem tylko w Chorwacji tak ?
Kamil Zet napisał(a):Witam. Czy ktoś obecnie jest w Czarnogórze lub na dniach z niej wrócił ? Jak tam to wyglada podczas epidemii ? Restauracje , sklepy normalnie pootwierane ?
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора