Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra - policja

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
WALDEMARBOR
Autostopowicz
Czarnogóra - policja

Nieprzeczytany postnapisał(a) WALDEMARBOR » 23.08.2011 10:18

Wizyta w Chorwacji upłynęła nam bardzo miło (mimo iż natrafiliśmy na 2 dni deszczu :-)). Widziałem już kilka opinii o wyjazdach do Czarnogóry (piękny region nawiasem mówiąc, z dziewiczymi terenami nie okupowanymi w takim spotniu jak Chorwacja przez turystów) i pragnę przestrzec przed policją Czarnogórską. Przez godzinę byliśmy przetrzymywani na granicy Chorwacko-Czarnogórskiej do momentu aż nie pojawiło się w kieszeni "celnika" 50Euro :-). Nie wiadomo o co im chodziło. Po przejechaniu 500m zatrzymał nas patrol Policji sugerując iż jechaliśmy 100km/h na 50-siątce nie pokazując żadnych wyników pomiaru. Po małej kłótni zacząłem się szczerze mówiąc bać bo panowie podchodzili to tematu dosyć agresywnie. Skończyło się na 100Euro "mandatu". Wycieczka do Czarnogóry choć piękna, to kosztowna.
MarcoPolo78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcoPolo78 » 24.08.2011 22:49

Dobrze wiedzieć że takie przypadki mają tam miejsce - no cóż, trzeba będzie zdjąć nogę z gazu... O podobnych przypadkach już słyszałem, z tym że dotyczyły one przejść granicznych na Ukrainie i w Grecji.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 25.08.2011 06:28

Mnie celnicy z Czarnogóry namówili :D :D :D na flaszkę Chivas-a.
pelkin1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pelkin1971 » 25.08.2011 07:12

W zeszłym roku w CG policjant chciał mi wmówić, że jechałem szybciej niż powinienem. Na moje szczęście nie miał suszarki. Ocenił na oko :D Upierałem się przy swoim ( bo faktycznie jechałem 50 km/h na 40 km/h) i obyło się bez mandatu. Chociaż odniosłem wrażenie, że liczy na łapówę :twisted:
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 31.08.2011 21:58

To zeby bylo milej jak bylem teraz w
Montenegro , Rosjanin majac niecale 4 promile alkocholu :!: staranowal policyjny motocykl :D Widocznie kara za branie lapowek :)
zum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 01.09.2011 08:06

No to żeby nie było tylko negatywnie o CG policji.
W powrotnej drodze już do domu po zjeździe z promu w Kamenari coś mnie "przyćmiło" i na łuku (niewidocznym) i na ciągłej linii wyprzedziłem jakiegoś fascynata widoków który koniecznie chciał jeszcze jakieś zdjęcia z wolno jadącego samochodu zrobić.
Miałem "farta" bo 200m dalej stał patrol i od razu dostałem prikaz "na pobocze". Pierwsza rozmowa i "propozycja" 200euro mandatu.
Moja wina była oczywista i nawet nie próbowałem ściemniać.
5 minut rozmowy zakończyło się życzeniem spokojnego powrotu do domu od policjantów i z taką samą ilością gotówki w kieszeni jak przed "występkiem" pojechałem dalej.
A z przygód policyjnych mam coś innego... przejazd przez BiH. Jakieś 10km przed Sarajewem wyprzedziłem wlokącą się ciężarówkę z kamieniem. Kawałek długiej prostej, dobra widoczność i linia ciągła. Wiedziałem że na te linie trzeba uważać i baaaardzo starannie sprawdziłem czy nie ma czegoś podejrzanego za mną, przedemną, z boku i z powietrza. Nie było. Już w Sarajewie dojechała do mnie policja (oznakowanym radiowozem) z trochę na migi, trochę na rysunku i trochę "gadaniem" powiedzieli mi gdzie i co "zawiniłem". Wszystko się zgadzało. Naszczęście i tym razem obeszło się bez mandatu. Tylko pytanie... ki czort... skąd oni wiedzieli. Nie było ich tam, tego jestem pewien. Zresztą odległość ok 10km też jest dziwna. W drodze od momentu wyprzedzania do Sarajewa sprawdzałem czy coś za mną nie jedzie podejrzanego. Może tam działa system "donosicielstwa" innych kierowców?
Ma ktoś jakieś doświadczenia?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.09.2011 08:25

WALDEMARBOR napisał(a): Przez godzinę byliśmy przetrzymywani na granicy Chorwacko-Czarnogórskiej do momentu aż nie pojawiło się w kieszeni "celnika" 50Euro :-).

WALDEMARBOR napisał(a):Skończyło się na 100Euro "mandatu".

Czyli razem 150 ,tak?
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 01.09.2011 08:35

zum napisał(a):

5 minut rozmowy zakończyło się życzeniem spokojnego powrotu do domu od policjantów i z taką samą ilością gotówki w kieszeni jak przed "występkiem" pojechałem dalej.

Wspominaliście wyczyny Franka Dolasa ? :wink:
zum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 01.09.2011 13:52

demi-duox napisał(a):
zum napisał(a):

Wspominaliście wyczyny Franka Dolasa ? :wink:

Raczej eurasa, bo wstępnie zostałem poinformowany że taki wyczyn kosztuje 200euro. Trochę mnie to załamało, ale dali się uprosić żebym miał za co do domu wrócić. Powiedziałem im że jak zapłacę mandat to już za co do domu nie będę miał wrócić i zostanę w CG.... może tego się przestraszyli? ;-)
WALDEMARBOR
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WALDEMARBOR » 12.09.2011 10:18

anakin napisał(a):
WALDEMARBOR napisał(a): Przez godzinę byliśmy przetrzymywani na granicy Chorwacko-Czarnogórskiej do momentu aż nie pojawiło się w kieszeni "celnika" 50Euro :-).

WALDEMARBOR napisał(a):Skończyło się na 100Euro "mandatu".

Czyli razem 150 ,tak?

Tak, razem 150Euro :-)

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone