Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra-polecane do zakotwiczenia

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 01.07.2006 18:11

Witam bywalców.Od dwóch tygodni szperam po forum w poszukiwaniu natchnienia :) tzn. zdecydowałam się na wakacje tydzień Czarnogóra (kwatera)/tydzień Cro(namiot). To co przeczytałam o Montenegro wygląda zdecydowanie zachęcająco, tylko że.... pozostaje mi przekonać nieprzekonanego męża. Wybieramy się początkiem sierpnia z 4-letnim synem i poszukuję sprawdzonych informacji o miejscach, w których warto zakotwiczyć w Czarnogórze-raczej mniejsze niż duże, fajna plaża, na której można znaleźć kawałek miejsca początkiem sierpnia, dobra baza wypadowa. Z tego co tu wyczytałam wolałabym okolice bliżej Boki Kotorskiej niż Ulcina (wyrazu podziwu dla wiolak3 za montenegro-story)
Czy można prosić o propozycje miejsc z opisem - byliście, widzieliście, pomóżcie! Może ktoś ma namiary na jakieś sprawdzone kwaterki (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl) ?
Wiem, że jest forum o Czarnogórze(http://www.softlakecity.com/forum/), ale tu jakby większy ruch...
Z góry dzięki za jakikolwiek odzew (tempus fugit, a mąż dalej nie daje się przekonać)
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 01.07.2006 18:21

Z tym "wolnym kawałkiem plaży początkiem sierpnia" w Mn to będzie prawdziwy problem.
A to już przeczytałaś?:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=105 ... c&start=24
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 01.07.2006 19:01

czytałam, czytałam, ale wizja ta napawa mnie pewnym niepokojem: tłok, komercha, plaże zastawione płatnymi parasolami, drogi zakorkowane, wszystko zapchane na maksa... no tym to ja na pewno męża nie skuszę na wyprawę do Czarnogóry.
Czy w ogóle istnieje na wybrzeżu CG miejsce, gdzie można znaleźć apartament z widokiem na Adriatyk, dopchać sie do miejsca na plaży, robić wypady bez tracenia 2 godzin na stanie w korkach, a wieczorem napić się winka z beczki w miłej knajpce??
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 01.07.2006 20:02

Są takie miejsca ale nie wiem jak będzie w sierpniu. Od 10 czerwca przez dwa tygodnie byłem w Petrovacu, miejscowość położona jest 20 km za Budvą i jest typowym turystycznym miasteczkiem, plaż jest dwie, knajpek wiele, ceny umiarkowane, apartamenty też z widokiem na morze. Postaram się w najblizszym czasie napisać relację , mam też dużo zdjęć a część z nich dołączę do opisu. Poza tym krakusy spotykają się w pubie Drewutnia i przekazują sobie wiele informacji ale z uwagi na urlopy w lipcu raczej nas tam nie będzie.
Pozdrawiam
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 02.07.2006 11:33

Dzięki za info. Napisz cos więcej o Petrovacu-proszę. Jakie plaże, ceny apartamentów, czy to dobra baza wypadowa do zwiedzania, gdzie warto pojechać, ile kilosów jest od granicy z Cro (zamierzamy sie tam przenieść po tygodniu. Jeśli masz jakąś kwaterę do polecenia (fotki?) 2 dorosłe +dziecko (koniecznie kuchnia i balkon z widokiem do wieczornego sączenia lokalnych win) proszę o namiar. Moj mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Czekam z niecierpliwością na relacje...
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 02.07.2006 11:43

Jak już bedziesz w Petrovacu :lol: , to 6 km dalej, w Buliaricy jest o wiele większa plaża, nie taki tłum jak w Petrovacu. Sprawdzone. :wink:
Dzięki :wink: :D :papa:
Dusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dusia » 03.07.2006 00:30

mam taką fajną kwaterkę około kilometra przed monastyrem w Rezevici, z obłędnym widokiem (180 stopni) na morze, nowym domem, miłymi gospodarzami, ogromnym tarasem, ale duża kuchnia jest wspólna na pietrze (3 pokoje). i zejścia stamtąd nie ma nad morze, bo klif jest tam, niesamowitej urody zresztą.
ale o kwaterki nie ma sie co martwic. na pewno Krakuscity cos Ci podpowie :D
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 03.07.2006 09:13

Dzięki za rady... Niestety mąż wczoraj powiedział stanowcze "nie" Czarnogórze - ktoś mu nagadał, że plaże brudne i nie ma szans, żeby w tym sezonie dał się "urobić" :( - juz ja znajdę tego życzliwego znajomego (chyba, ze go uśpie i wwiozę, co może być problemem zważywszy na to, że jest jedynym kierowcą w tej rodzinie...) Przenosze się więc na forum kempingi i szukam czegoś na południu CR - szansa przynajmnieju na 1-dniowy wypad do MG w rejon Boki (tak całkiem to nie odpuszczę).

Dzieki raz jeszcze - lece wertować "kempingi"
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.07.2006 09:39

ankas napisał(a):Dzięki za rady... Niestety mąż wczoraj powiedział stanowcze "nie" Dzieki raz jeszcze - lece wertować "kempingi"

Szkoda, zobacz przynajmniej zatokę kotorską.

Pozdrawiam
rafallus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafallus » 08.07.2006 15:55

Dusia napisał(a):mam taką fajną kwaterkę około kilometra przed monastyrem w Rezevici, z obłędnym widokiem (180 stopni) na morze, nowym domem, miłymi gospodarzami, ogromnym tarasem, ale duża kuchnia jest wspólna na pietrze (3 pokoje). i zejścia stamtąd nie ma nad morze, bo klif jest tam, niesamowitej urody zresztą.
ale o kwaterki nie ma sie co martwic. na pewno Krakuscity cos Ci podpowie :D

witam,
Czy mogła byś podesłać mi jakieś namiary, zdjęcia itp. za tydzień wyruszam ze znajomymi (dwójka dzieci 3i 7lat) i ze względu na nich wolał bym coś wcześniej "zaklepać". Może masz nr. telefonu...,
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Rafał
Ps., mój mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 08.07.2006 16:05 przez rafallus, łącznie edytowano 1 raz
rafallus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafallus » 08.07.2006 15:59

wiolak3 napisał(a):Jak już bedziesz w Petrovacu :lol: , to 6 km dalej, w Buliaricy jest o wiele większa plaża, nie taki tłum jak w Petrovacu. Sprawdzone. :wink:
Dzięki :wink: :D :papa:

Witam,
a dysponujesz przypadkiem jakimiś konkretnymi namiarami - tel, mail. , zdjęcia...itp ?, :)
Z góry dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam,
Rafał
Ps., mój mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies