Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra-plany na 2007

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 17.08.2007 12:37

kresselack napisał(a):
Andrzej G napisał(a):
kresselack napisał(a):Hej!

Zrób sobie wycieczkę do kanionu Pivy.

http://wfs.freehost.pl/CGora06/Moraca/z ... html?nra=1

pozdr

Szczęka opada... genialnie, skąd dokąd jest ta trasa?? Bo słyszałem ze Kotor - Cetinje wygląda też genialnie, gdzie jest ten kanion??

Trasa od granicy z kierunku Sarajewa ...tj Scepan Polje -Niksic-Podgorica ale bliżej granicy

pozdr
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 17.08.2007 13:20

Tam niestety nie byliśmy, podobnie jak na Tarze :(
Ale wszystko przed nami, może w przyszłym roku.
Rzeczywiście piękne widoki. :D
pozdrawiam
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 17.08.2007 15:27

fiolek napisał(a):Tam niestety nie byliśmy, podobnie jak na Tarze :(
pozdrawiam

Te widoki wprowadzają w zachwyt na zdjęciach , a ponieważ zdjęcia nie oddają całkowicie rzeczywistości to co dopiero widzieć to na żywo .

pozdr
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 23:17

Andrzej G napisał(a):
fiolek napisał(a):Tam niestety nie byliśmy, podobnie jak na Tarze :(
pozdrawiam

Te widoki wprowadzają w zachwyt na zdjęciach , a ponieważ zdjęcia nie oddają całkowicie rzeczywistości to co dopiero widzieć to na żywo .

pozdr

Jechałem dwa razy kanionem Moracy ( 1988 - koleją i 2003 samochodem ) - bajka . :lol:
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 19.08.2007 17:52

Hmm na mapie dostępnej w necie nie ma tego...a chciałbym tam pojechać... macie namiar na jakąś mapę, bo musze zaplanować przejazd.

Droga z Kotoru na południe też obowiązkowa- czy ma ktoś zdjęcia tej osławionej drogi z Kotoru??
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 03.09.2007 21:12

Drogi z Kotoru na południe są dwie, a w zasadzie trzy :)
Pierwsza - do Budwy tunelem. Od niej w prawo odchodzi droga
Druga, do Budwy górami, i z tej drogi po zrobieniu kilku "agrafek", na skrzyżowaniu odchodzi
Trzecia - do Cetinje.
Na tej trzeciej łącznie od Kotoru 25 agrafek - niesamowite widoki :!:
Wszystkie zaczynają się jako jedna droga do Budwy - jeżeli widzisz przed sobą tunel - zawróć i skręć w lewo. Na przełęczy odbicie w lewo na Cetinje- jeżeli drugą zacząłeś zjeżdzać w dół, zawróć i skręć w prawo.
Na wypłaszczeniu terenu po ok.15 km, przy niewielkiej restauracji, od Trzeciej drogi odchodzi w prawo droga do mauzoleum Petara Njegosa, na szczycie Jezerskiego Vrch - droga nr Cztery, którą można zjechać do wioski Njegosa, jest to wariant drogi do Cetinje. Jeżeli trafi się na przejrzyste powietrze, z platformy widokowej za mauzoleum widać ponoć całą Czarnogórę ! Ja miałem powietrze rozgrzane upałem :(
A wejście na ten czarnogórski Olimp po 460 schodach w tunelu sam w sobie jest przeżyciem.
Zdjęcia są w obróbce. Ale żadne zdjęcie nie odda odczucia kierowcy zawieszonego nad przepaścią :D Pozdrawiam.
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 03.09.2007 22:17

plavac napisał(a):Drogi z Kotoru na południe są dwie, a w zasadzie trzy :)
Pierwsza - do Budwy tunelem. Od niej w prawo odchodzi droga
Druga, do Budwy górami, i z tej drogi po zrobieniu kilku "agrafek", na skrzyżowaniu odchodzi
Trzecia - do Cetinje.
Na tej trzeciej łącznie od Kotoru 25 agrafek - niesamowite widoki :!:
Wszystkie zaczynają się jako jedna droga do Budwy - jeżeli widzisz przed sobą tunel - zawróć i skręć w lewo. Na przełęczy odbicie w lewo na Cetinje- jeżeli drugą zacząłeś zjeżdzać w dół, zawróć i skręć w prawo.
Na wypłaszczeniu terenu po ok.15 km, przy niewielkiej restauracji, od Trzeciej drogi odchodzi w prawo droga do mauzoleum Petara Njegosa, na szczycie Jezerskiego Vrch - droga nr Cztery, którą można zjechać do wioski Njegosa, jest to wariant drogi do Cetinje. Jeżeli trafi się na przejrzyste powietrze, z platformy widokowej za mauzoleum widać ponoć całą Czarnogórę ! Ja miałem powietrze rozgrzane upałem :(
A wejście na ten czarnogórski Olimp po 460 schodach w tunelu sam w sobie jest przeżyciem.
Zdjęcia są w obróbce. Ale żadne zdjęcie nie odda odczucia kierowcy zawieszonego nad przepaścią :D Pozdrawiam.

plavac prześlij zdjęcia mailem.. wlasnie mam zamiar przejechac ta drogą.. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.09.2007 19:52

Próbowałem wysłać, program odrzucił - podany przez Ciebie adres wg niego nie istnieje :?
Zatem mała zachęta Obrazek Obrazek
Ale może masz już wrażenia za sobą :)
Pozdrawiam
kresselack
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresselack » 04.09.2007 21:44

Dzieki, adres istnieje adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl korzystamm codziennie. Pozdrawiam, w tej okolicy bede ok 24.09 Jak masz cos jeszcze to wrzuc na maila
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Czarnogóra-plany na 2007 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone