Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra-piaszczyste plaże

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zwadara
Croentuzjasta
CzarnogÓra

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwadara » 08.05.2003 13:26

Tak sobie rozmawiacie na temat Czarnogóry , a może podalibyście kilka szczegółów : - standardy kwater , jake tam żarełko , czy woda tak czysta jak w Chorwacji . Może jakiś namiary na kwatery oraz inne szcegóły - czy bezpiecznie , czy nic nie ginie jak w Corwacji .
Co muślicie na temat wyjazdu w tamten rejon z dzieckim 4 lata.
Prosiłbym o jakieś szczegóły na :

:lol: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawia
RAFAŁ
petris
Cromaniak
plaze w Hiszpani a Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.05.2003 18:21

Darmar napisał(a):Ud. Niemam pojęcia gdzie byłeś w Czarnogórze ?gdzie drogo?gdzie hałas? co do brudu to fakt pod tym względem czyściej jest w CHr.Ale co do cen to się z tobą nie zgodze.Jest tanio i to o wiele.Być może byłeś tylko pare kilometrów za granicąSpędziłem tam w (2000r) część wakacji i jak zobaczyłem jak tam jest ,mimo wszystko zdecydowałem się na wakacje w 2003.W 2002r.byłem w Hiszpanii i wiesz co? w porównaniu z Hiszpanią pod wzgłędem czystości Chr. to dziadostwo.Ale mi nie oto chodzi w CHr. byłem 6-razy i niemam wstrętów.Żeby dobrze się bawić nieraz trzeba przymknąć oko.
Tylko w Chorwacji nie leża na plazach strzykawki i prezerwatywy,Rano jak sprzataja plaze w Hiszpani maja tego cale pojemniki nie mówie o smieciach których nikt nie kladzie do śmietnikow.W Chorwacji tego nie spotkalam.
artur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur » 08.05.2003 21:40

Muszę zmartwić wszystkich wybierających się do czarngóry od 1 maja pobierana jest opłata na granicy 56 euro.
P.S Informacja sprawdzona i pewna w 100%.
Pozdrawiam
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 08.05.2003 21:58

artur napisał(a):Muszę zmartwić wszystkich wybierających się do czarngóry od 1 maja pobierana jest opłata na granicy 56 euro.
P.S Informacja sprawdzona i pewna w 100%.
Pozdrawiam

A g... prawda ;-)
Oplata pobierana jest za wjazd do Serbii, natomiast do Czarnogory jest za darmo.
Informacja na stronach pascal.onet.pl jest taka:
"Droższe przepustki do Serbii
Serbia wprowadziła nowe opłaty za wydawane na granicy przepustki turystyczne zastępujące wizy. Polskie MSZ poinformowało, że zamiast dotychczasowej opłaty 6 euro od 1 maja trzeba zapłacić 55 euro.
Każdy, kto posiada ważny paszport, może od 1 kwietnia do 30 września tego roku otrzymać na przejściach granicznych Serbii i Czarnogóry taką przepustkę. Są one wydawane na pobyt do 30 dni.
Przepustka na granicy serbskiej kosztuje 55 euro, na granicy czarnogórskiej jest bezpłatna. Osoby, które wyjeżdżają z Czarnogóry do Serbii, powinny uzyskać stempel władz granicznych na przejściu między Serbią a Czarnogórą.
Osoby wyjeżdżające na dłużej niż 30 dni lub w celach biznesowych powinny wcześniej uzyskać wizę w ambasadzie Serbii i Czarnogóry w Warszawie"
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 09.05.2003 06:58

No malo zawału nie dostałam jak przeczytalam, że są wizy po 55 euro 8O .Dobrze, że Elroy sprostował, bo by forumowicza ubyło :wink: Już mi się Grecja w tym roku wściekła przez kretyńskie wizy do Macedonii :evil: A teraz jeszcze zamieszanie z Czarnogórą :?:
Przecież Czarnogórcy zawsze w ramach wykazywania niezależności od Serbii wszystko robili na odwrót :!: Nie możliwe żeby tak się wygłupili z wizami, kto by do nich wtedy przyjechał :?:

Zaraz sprawdzę co na stronie MZS na ten temat
:roll: Juli

uzupełniam:
Polski MSZ na swojej stronie www.msz.gov.pl pisze o wizach do Serbii własnie, ale artykuł jest sformułowany trochę skomplikowanie i rzeczywiście przy nieuważnym czytaniu można się nabrać. Na szcęście na końcu pisze wyraźnie, że przepustki do Czarnogóry są bezpłatne. UFFFF :D Pozdrawiam Juli
Darmar
Croentuzjasta
Re: plaze w Hiszpani a Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 09.05.2003 20:17

petris napisał(a):
Darmar napisał(a):Ud. Niemam pojęcia gdzie byłeś w Czarnogórze ?gdzie drogo?gdzie hałas? co do brudu to fakt pod tym względem czyściej jest w CHr.Ale co do cen to się z tobą nie zgodze.Jest tanio i to o wiele.Być może byłeś tylko pare kilometrów za granicąSpędziłem tam w (2000r) część wakacji i jak zobaczyłem jak tam jest ,mimo wszystko zdecydowałem się na wakacje w 2003.W 2002r.byłem w Hiszpanii i wiesz co? w porównaniu z Hiszpanią pod wzgłędem czystości Chr. to dziadostwo.Ale mi nie oto chodzi w CHr. byłem 6-razy i niemam wstrętów.Żeby dobrze się bawić nieraz trzeba przymknąć oko.
Tylko w Chorwacji nie leża na plazach strzykawki i prezerwatywy,Rano jak sprzataja plaze w Hiszpani maja tego cale pojemniki nie mówie o smieciach których nikt nie kladzie do śmietnikow.W Chorwacji tego nie spotkalam.

Hiszpania jest duża nie interesują mnie miejsca opisane przez Ciebie byłem w bardzo uroczej i spokojnej miejscowości Playa de Pals.Gumek to tam nie było.Być może jak piszesz już zdążyli POSPRZĄTAĆ .Rano to ja śpię i nie chodze po plaży oglądać co leży to tu to tam.Grunt to żeby mi się TO o czym piszesz nie pętało pod nogami .Ale przynajmniej potwierdzasz ze sprzątają.Pod względem zaplecza turystycznego te dwa kraje dużo nadal dzieli.Mimo wszystko wolę CHR.Ale nie dlatego że na krzakach nie widać gumek tylko liście.Tak z ciekawości to gdzie w Hiszpanii wypoczywałeś/aś :roll: Hiszpania to bardzo wielki kraj i najciekawszy w jakim byłem :lol:
petris
Cromaniak
Re: plaze w Hiszpani a Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.05.2003 20:45

Darmar napisał(a):
petris napisał(a):

Hiszpania jest duża nie interesują mnie miejsca opisane przez Ciebie byłem w bardzo uroczej i spokojnej miejscowości Playa de Pals.Gumek to tam nie było.Być może jak piszesz już zdążyli POSPRZĄTAĆ .Rano to ja śpię i nie chodze po plaży oglądać co leży to tu to tam.Grunt to żeby mi się TO o czym piszesz nie pętało pod nogami .Ale przynajmniej potwierdzasz ze sprzątają.Pod względem zaplecza turystycznego te dwa kraje dużo nadal dzieli.Mimo wszystko wolę CHR.Ale nie dlatego że na krzakach nie widać gumek tylko liście.Tak z ciekawości to gdzie w Hiszpanii wypoczywałeś/aś :roll: Hiszpania to bardzo wielki kraj i najciekawszy w jakim byłem :lol:
Bylam w Hiszpani cały miesiac-zwiedzilam i opalałam się na wszlelkich mozliwych plazach ,az do Giblartaru.Potem na połnoc przez wszystkie ciekawe do zwiedzenia miasta .do San Sebastian natepnie przez Lurd do Polski.Hiszpania z Wszystkich państw jest najbrudniejsza.Sewila kojarzy mi sie z zapachem moczu po wipiciu piwa.Hiszpanie odpowiadali na pytanie dlaczedo tak brudno i nie ma koszy na śmieci -odpowiadali" co by robili sprzatacze ulic jakby nikt nie smiecil-stworzyła by sie nowa armia bezrobotnych"Nie poruszala bym tego tematu gdybys nie nazwał Chr. dziadostwem.Ja Hiszpanie uwielbiam jest przepiekna i nigdy bym tego nie napisala,zeby nie Twoje wypowiedzi
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 10.05.2003 13:41

Petris może damy już sobie spokój każdy ma inne zdanie ja uważam tak Ty inaczej no przecież we wszystkim nie można się zgodzić W każdym bądź razie Hiszpania ma doskonale rozwinięte zaplecze turystyczne czego w Chorwacji nie uświadczysz . Jak chcę ciszy i spokoju to jadę do jakiejś dziury w CHr.i odpoczywam.
erloy
psychozabawa

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 10.05.2003 14:57

Witam
Niech kazdy posiadajacy kobiete ;-) kaze jej szybko wypowiedziec slowo "Gibraltar".
Jak dotad nie spotkalem kobiety, ktora by potrafila powiedziec to bezblednie (czego i Petris jest dowodem ;-) ).
Ciekawe czy jest na swiecie taka, ktora potrafi :-)
petris
Cromaniak
Re: psychozabawa

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.05.2003 15:12

erloy napisał(a):Witam
Niech kazdy posiadajacy kobiete ;-) kaze jej szybko wypowiedziec slowo "Gibraltar".
Jak dotad nie spotkalem kobiety, ktora by potrafila powiedziec to bezblednie (czego i Petris jest dowodem ;-) ).
Ciekawe czy jest na swiecie taka, ktora potrafi :-)
Masz rację i chyba nie tylko ten jeden błąd zrobiłam na FORUM.Mężczyżni tez tak piszą i mowia przetestowalam już to dawno.
petris
Cromaniak
każdy moż miec swoje zdanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.05.2003 17:29

Kazdy może mieć swoje zdanie ,lecz co to za zdanie _""Dziadostwo" nie wymagam odpowiedzi bo cała odpowiedz tkwi t tym slowie.Przykro mi że musiałam napisac przykre rzeczy o Hiszpani. Hiszpania nie tylko ma hotele i plaze luksusowe dla nowobogackich ,lecz jest to Hiszpania normalnych przecietnych ludzi i turystów co podziwiają ja za piękno gór, miast i miasteczek.
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 10.05.2003 19:42

To nie zdanie to słowo. Widzę ze męczy Cię to bardzo. Pomyśl wyraziłaś się o Hiszpanii niepochlebnie Ja też mam prawo do swej opinii nikogo nie obrażam. Mówię to co myślę. Najpierw piszesz o Hiszpanii negatywne rzeczy a później żałujesz. Trochę to dziwne.
Milan

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milan » 06.06.2003 19:04

Napisalem historie Ulcinja. Zapraszam na strone, jest duzo fotografji: http://users.cg.yu/ulcinj/hp.htm
Pozdrawiam,
Milan Kosanović
Milan

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milan » 06.06.2003 19:08

Nie ma wizy do Czarnogory! Jest tylko wiza do Serbii wtedy tez mozna placic 20 euro mniej - w ambasadzie. W kazdym razie, do Czarnogory tego napewno niema.

Milan Kosanović

http://www.czarnogora.co.sr/
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 06.06.2003 21:02

Milan napisał(a):Nie ma wizy do Czarnogory! Jest tylko wiza do Serbii wtedy tez mozna placic 20 euro mniej - w ambasadzie. W kazdym razie, do Czarnogory tego napewno niema.

W tej chwili nie ma ani do Serbi, ani do Czarnogory, ani do Albani. Przynajmniej dla Polakow
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone