Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra od gór do morza: Kotor, Perast, Herceg Novi

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
plavac
Cromaniak
Re: Czarnogóra od gór do morza

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 09.03.2015 18:02

tercja napisał(a):
Franz napisał(a):
plavac napisał(a):Póki co - trwają wielopodmiotowe przymiarki i narady... Ma to swój urok, ale do czasu. :evil:

Ponoć to jeden z najpiękniejszych etapów przygody. ;)

I właśnie dlatego nie lubię grupowych wyjazdów. Im więcej osób tym większy kłopot i trudniej się zorganizować.

Uwielbiam planowanie wyjazdu! Gdy już wiem, że JEST i KIEDY jest :!: :evil:

Grupowe wyjazdy są dobre w dobranej i sprawdzonej grupie. Jednak, taka grupa raz zbudowana - wcale nie jest niezmienna...
Mam wrażenie, że z wiekiem wyłażą z nas coraz to nowe cechy charakteru - lub, dziecinniejąc :wink: - pozwalamy sobie na kapryszenie. :)
Niemniej jednak, podzielenie kosztów jest ważkim argumentem za wspólną wyprawą. Nie mniej ważnym, jak wspólne śpiewanie przy ognisku. 8) Ale o tym już kiedyś pisałem...

Pozdrawiam!
Piotrek
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 09.03.2015 20:08

Jesli dobra, sprawdzna grupa, to i owszem. Ja też uwielbiam planowanie i ognisko i śpiewy przy ognisku przy małym conieco. Tak...i już mi się marzy
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 10.03.2015 01:03

plavac napisał(a):Nie mniej ważnym, jak wspólne śpiewanie przy ognisku. 8) Ale o tym już kiedyś pisałem...

tercja napisał(a):Ja też uwielbiam planowanie i ognisko i śpiewy przy ognisku przy małym conieco. Tak...i już mi się marzy

Też się rozmarzyłem...

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 10.03.2015 18:25

Muszę się przyznać - oczekiwałem czegoś piękniejszego.
To znaczy - brzydkie nie jest. Całkiem ładne jezioro, ale... sława go prześcignęła. Widziałem już sporo bardziej urokliwych, wodnych tafli. A może nie umiem się aż tak zachwycić jego pięknem?..

P1000705.JPG

P1000706.JPG

Obchodzę go tylko częściowo, pstrykam parę fotek i ruszam w drogę powrotną.

P1000707.JPG

P1000708.JPG
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 10.03.2015 21:55

Franz napisał(a):
plavac napisał(a):Nie mniej ważnym, jak wspólne śpiewanie przy ognisku. 8) Ale o tym już kiedyś pisałem...

tercja napisał(a):Ja też uwielbiam planowanie i ognisko i śpiewy przy ognisku przy małym conieco. Tak...i już mi się marzy

Też się rozmarzyłem...

Zima już się kończy... 8)

Jeziorko ładne, ale dzięki Twojej wycieczce wiem, że pozostaje jako cel rezerwowy. Jakby co, oczywiście! :)

Pozdrawiam.
Piotrek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 11.03.2015 00:26

plavac napisał(a):Jeziorko ładne, ale dzięki Twojej wycieczce wiem, że pozostaje jako cel rezerwowy. Jakby co, oczywiście! :)

Może Ty odebrałbyś je zupełnie inaczej...

Pozdrawiam,
Wojtek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 11.03.2015 22:05

Franz napisał(a):
plavac napisał(a):Jeziorko ładne, ale dzięki Twojej wycieczce wiem, że pozostaje jako cel rezerwowy. Jakby co, oczywiście! :)

Może Ty odebrałbyś je zupełnie inaczej...

W jakimś stopniu na pewno inaczej. Tym bardziej, że góry nigdy nie są takie same.
Ale dobrze jest wiedzieć, czy się szarpać z czasem czy odpuścić.
A jak się jedzie (ma jechać!) na 6 dni, to każda godzina ważna!
Pozdrawiam.
P.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 12.03.2015 00:31

plavac napisał(a):góry nigdy nie są takie same.

8)

Pozdrawiam,
Wojtek
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 13.03.2015 17:10

plavac napisał(a):
Franz napisał(a):
plavac napisał(a):.
A jak się jedzie (ma jechać!) na 6 dni, to każda godzina ważna!
Pozdrawiam.
P.

Jezioro jak jezioro, jeśli tylko 6 dni to rzeczywiście szkoda czasu, no chyba, żeby się wykąpać, jeśli będzie upał. Osobiście to na jeziora wolę patrzeć z góry. :roll:

Chyba zbiorę gromy...
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 13.03.2015 17:35

tercja napisał(a):Osobiście to na jeziora wolę patrzeć z góry. :roll:

Na przykład w taki sposób? :)

Pozdrawiam,
Wojtek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 13.03.2015 18:15

tercja napisał(a):Osobiście to na jeziora wolę patrzeć z góry. :roll:

Chyba zbiorę gromy...

Czemu? Za wyrażenie własnej opinii należą się słowa uznania. :)

Przecież my ludzie, nie klony :wink: 8)

Dobrze, że przywołałeś Durmitor, Wojtku. Szykuje się Czarnogóra w pigułce, więc nie może zabraknąć tamtych okolic. Jeżeli pojedziemy w czerwcu, to zdjęcia będziemy mieli podobne... I to mnie niekoniecznie cieszy... :?
Nie, żeby Twoje były brzydkie, nie... :wink: :) To białe nawet ładny kontrast daje. Tylko trochę go dużo...

Pozdrawiam!
Piotrek 8)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 13.03.2015 18:25

plavac napisał(a):Jeżeli pojedziemy w czerwcu, to zdjęcia będziemy mieli podobne... I to mnie niekoniecznie cieszy... :?
Nie, żeby Twoje były brzydkie, nie... :wink: :) To białe nawet ładny kontrast daje. Tylko trochę go dużo...

To zależy od roku...

Pozdrawiam,
Wojtek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 13.03.2015 18:39

Franz napisał(a):
plavac napisał(a):Jeżeli pojedziemy w czerwcu, to zdjęcia będziemy mieli podobne... I to mnie niekoniecznie cieszy... :?

To zależy od roku...

Oczywiście. Z tego też powodu, śledząc kamerę w Kolasinie, wysycę się Czarnogórą zanim tam trafię! :wink: :lol:
P.
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 13.03.2015 21:30

hehe, " jak się tak na nią napatrzę, to jej tak nie lubię :) " . A ja im więcej patrzę i glądam tym bardziej mi się chce. Poza tym to nie wiem moi Panowie, czy Czarnogórą da się wysycić?
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 13.03.2015 21:52

tercja napisał(a):hehe, " jak się tak na nią napatrzę, to jej tak nie lubię :) " . A ja im więcej patrzę i glądam tym bardziej mi się chce. Poza tym to nie wiem moi Panowie, czy Czarnogórą da się wysycić?

Przywołałaś klasykę. :)

Czy da się Czarnogórą wysycić? Ja bronię się rękami i nogami, by się w niej nie zadurzyć tak jak w Dolomitach!
Ile mi te czerwone Góry nocy zarwały, krwi napsuły (znaczy podnosiły ciśnienie...), bólu głowy przysporzyły!
Miłość zamiast maleć - wzrasta z każdym rokiem...
Zakończenie zaś jest tylko jedno i jest proste - umrę z tęsknoty, nienasycony :!:
Dlatego - nigdy więcej! Nigdyyyyyyy :roll: Nigdy? :wink:

Pozdrawiam!
Piotrek 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra od gór do morza: Kotor, Perast, Herceg Novi - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone