Ja się też wówczas zachwyciłem i niedowierzałem, że są na Bałkanach tak koronkowe kształty. Gdzieś tam, już nie pamiętam gdzie, przeczytałem, że Karanfile uważane są za najpiękniejszy masyw Prokletije a nawet i całych Bałkanów.
Pozdrawiam.
plavac napisał(a):Ja się też wówczas zachwyciłem i niedowierzałem, że są na Bałkanach tak koronkowe kształty. Gdzieś tam, już nie pamiętam gdzie, przeczytałem, że Karanfile uważane są za najpiękniejszy masyw Prokletije a nawet i całych Bałkanów.
Franz napisał(a):Czy najpiękniejsze?... To trudna kwestia.
plavac napisał(a):Koledzy chcą jechać jeszcze dalej na południe, góry południowej Albania i góry Pindos. Czy istotnie warto dla nich zrezygnować z Durmitoru, Komovi i Majki??? Możesz coś podpowiedzieć?
plavac napisał(a):Dzięki. Ładnie tam, trudno zaprzeczyć. Może rzeczywiście trzeba będzie wypracować jakiś kompromis...
Chociaż po Twojej opinii zawartej w ostatnim zdaniu, będzie jeszcze trudniej Instynktownie czuję tak samo.
Franz napisał(a):Gdybym miał kiedyś taką możliwość, wybrałbym się w pasmo skalistych gór na południe od Smolikasa. Zaintrygowało mnie, ale nic o nim nie wiem.
Franz napisał(a):Zastanawiam się, czy zadowolić się zdobyciem pierwszego z wierzchołków Karanfili, czy może... pójść jeszcze na kolejny?
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора