wajheczka napisał(a):czy to może być Dumitor
Jak najbardziej.
wajheczka napisał(a):Będąc tam to myślałem ze to jest Maganik , ale czytając twój opis to myślę ze jest to Komovi.
Komovi, bez wątpienia.
Pozdrawiam,
Wojtek
wajheczka napisał(a):To ze byłeś w Komovi to wiem , ale zapytam się o Maganik byłeś tam Wojtku. Dlatego pytam bo w necie to za bardzo nic po polsku o tych górach nie ma. Ogólnie to są one chyba dziksze od stada dzików. . Chociaż przeczytałem na jednej ze stron (chyba Czarnogórska) ze parę osób teraz zaznaczyło ( wymalowało) chyba ze dwa szlaki.
andeo napisał(a):Wiedziałam ,że Wojtek pomoże
wajheczka napisał(a):Wziąłem koparkę i zacząłem kopać w necie odnośnie Maganik. I mimo ze nikt nie zrobił o tych górach mapy papierowej, to znalazłem mapę do nawigacji Garmina tylko tych gór. Wygląda na miarę dokładną. Więc pewnie się tam wybiorę za ...parę lat.
plavac napisał(a):I bałkańska też !
Tęsknota.
Narasta ...
Rzucę tę robotę, resztki oszczędności wyciągnę - i w drogę
Cicho, serce. Cicho ... Wirtualną drogę ...
Pozdrawiam
P.
wajheczka napisał(a):Wykopane przez koparke
tercja napisał(a):Ładnie napisane.
tercja napisał(a):Dobrze, że w taką podróż może każdy, zawsze i wszędzie.
tercja napisał(a):Tylko czasem trochę żal
tercja napisał(a):Widzę już siebie na szczytach kilku tamtejszych górek
tercja napisał(a):Chociaż po przeczytaniu Twojej relacji z wejścia na Maja Jezerces-włos zjeżył mi się na głowie!
Franz napisał(a):wajheczka napisał(a):Wykopane przez koparke
Franz napisał(a):tercja napisał(a):Widzę już siebie na szczytach kilku tamtejszych górek
Tego Ci życzę!
Jest tam mnóstwo górskich grup do wyboru. Polecam też Twojej rozwadze Maglic na granicy Czarnogóry oraz Bośni i Hercegowiny, zwłaszcza gdyby połączyć tę wycieczkę z zawitaniem nad jezioro Trnovacko.tercja napisał(a):Chociaż po przeczytaniu Twojej relacji z wejścia na Maja Jezerces-włos zjeżył mi się na głowie!
Byłem w czerwcu, a to jednak wysoka góra. Lepiej wybrać późniejsze miesiące - sierpień, może wrzesień.
Pozdrawiam,
Wojtek
wajheczka napisał(a):Znając życie to się Tobie przyda , tylko jak to będzie za odległy czas to te góry już mogą nie być takie dzikie i może tam być już niezła sieć szlaków. W każdym razie ja może najwcześniej w 16 r tam zawitam.
tercja napisał(a):Tak, wiem, ale plany są na Czarnogórę w sierpniu więc może mi się uda. Maje sobie upatrzyłam
Franz napisał(a):tercja napisał(a):Widzę już siebie na szczytach kilku tamtejszych górek
Tego Ci życzę!
Franz napisał(a):tercja napisał(a):Chociaż po przeczytaniu Twojej relacji z wejścia na Maja Jezerces-włos zjeżył mi się na głowie!
Byłem w czerwcu, a to jednak wysoka góra. Lepiej wybrać późniejsze miesiące - sierpień, może wrzesień.
tercja napisał(a): Maje sobie upatrzyłam
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора