Franz napisał(a):Aparat mam w kieszeni, jestem zupełnie sam i... nie robię użytku ze sprzętu.
MWN napisał(a):Absolutnie piękne miejsce!
walp napisał(a):Franz napisał(a):Aparat mam w kieszeni, jestem zupełnie sam i... nie robię użytku ze sprzętu.
Szkoda, bo monastyr ominęliśmy.
walp napisał(a):Sam przejazd wzdłuż kanionów rzek Tary i Moracy jest bardzo ciekawy. Droga kręta ze skalnymi tunelami, chociaż z samochodu nie ma zbyt dużo spektakularnych widoków na dno kanionu.
walp napisał(a):Wojtku, miło mi, kiedy pośród niezliczonych miejsc, które zwiedziłeś, znajduję takie gdzie również stanęła moja noga i wjechało koło mojego samochodu.
MWN napisał(a):Raczej kanion; rzeczy zrobione ręką człowieka nie robią ta,kiego wrażenia. Widziałem sporo monastyrów w Macedonii. W Ohris i nad Matką. Ładne ale nie powalające.
walp napisał(a):Franz napisał(a):Aparat mam w kieszeni, jestem zupełnie sam i... nie robię użytku ze sprzętu.
Szkoda, bo monastyr ominęliśmy.
walp napisał(a):Bogate freski, taki średniowieczny pomnik prawosławnej Czarnogóry. Przy następnej okazji, nie omieszkam tam wstąpić.
walp napisał(a):Z historii Czarnogóry wiem, że monastyr odgrywał niegdyś ważną rolę - miały tu miejsce m. in. posiedzenia czarnogórskich klanów.
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора