Dzięki serdeczne za rady! Jesteście wspaniali
Co 3 dzień wikt kuchenny a tak knajpy - pizza, pasta itp.
Chciałbym się zmieścić w 6000PLN
ołowiany napisał(a):Podepnę się z pytaniem. Może ktoś podpowie.
Google Maps pokazują drogę do Czarnogóry "górą" przez Bośnię - Stolac, Plana, Bileca lub "dołem" przez Dubrovnik i Herceg Novi. Piszę o końcówce trasy CZ-A-SLO-HR-MNT.
Czy ktoś ma doświadczenie z tymi trasami? Czy droga nr 8 przez Dubrovnik jest zatłoczona?
Jedziemy za Bar. W środku tygodnia ok. 20 sierpnia. Jak w tych terminach to wygląda?
Priorytetem w tym przypadku będzie szybkość pokonania trasy, a nie jej "widokowość".
tyska napisał(a):Co ciekawe są dwa przejścia graniczne jadąc od Dubrownika do Herceg Novi !!!
Jedno oznakowane do którego prowadzą znaki i nawigacja: Chorwacja - Montenegro "DEBELI BRIJEG" .
Drugie które chyba jest jakoś tajemnicą strzeżona przez miejscowych "KOBILA" i to właśnie z tego przejścia korzystaliśmy gdy jechaliśmy zwiedzać Dubrownik, bez stania i czekania w sztucznym tłoku na granicy jak i w drodze powrotnej do domu totalnie pusto.
piotr62 napisał(a):tyska napisał(a):Co ciekawe są dwa przejścia graniczne jadąc od Dubrownika do Herceg Novi !!!
Jedno oznakowane do którego prowadzą znaki i nawigacja: Chorwacja - Montenegro "DEBELI BRIJEG" .
Drugie które chyba jest jakoś tajemnicą strzeżona przez miejscowych "KOBILA" i to właśnie z tego przejścia korzystaliśmy gdy jechaliśmy zwiedzać Dubrownik, bez stania i czekania w sztucznym tłoku na granicy jak i w drodze powrotnej do domu totalnie pusto.
Witam,
Takie pytanko upewniające: Jadąc od Dubrownika to do przejścia Kobila trzeba zjechać z drogi 8 na 516, trochę przed granicą?
P.
te kiero napisał(a):ołowiany napisał(a):Podepnę się z pytaniem. Może ktoś podpowie.
Google Maps pokazują drogę do Czarnogóry "górą" przez Bośnię - Stolac, Plana, Bileca lub "dołem" przez Dubrovnik i Herceg Novi. Piszę o końcówce trasy CZ-A-SLO-HR-MNT.
Jedziemy za Bar. W środku tygodnia ok. 20 sierpnia. Jak w tych terminach to wygląda?
Priorytetem w tym przypadku będzie szybkość pokonania trasy, a nie jej "widokowość".
odpuściłbym Plana i Bilecę i jeżeli przez Bośnię to
oczywiście jazda Jadranką do szybkich nie należy, ale idzie dość płynnie, około Dubrownika w tyg. nieco wolniej, ale spokojnie...
luk@s1982 napisał(a):te kiero napisał(a):ołowiany napisał(a):Podepnę się z pytaniem. Może ktoś podpowie.
odpuściłbym Plana i Bilecę i jeżeli przez Bośnię to
oczywiście jazda Jadranką do szybkich nie należy, ale idzie dość płynnie, około Dubrownika w tyg. nieco wolniej, ale spokojnie...
Podepnę się z pytaniem. Jadę całkiem na południe do Ulcinija. Tak naprawdę będę jechał od Sarajeva, ale aby uniknąć owianego złą sławą przejścia przy kanionie Pivy
luk@s1982 napisał(a):pomyślałem jechać na Mostar - dlaczego mówisz aby odpuścić Bilecę a wybrać Trbnije ? - bo gugiel to prowadzić chce w ogóle mnie przez Bilecę na Nikisić i Podgoricę - ale wiadomo jak to jest z navi
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора