Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Szanowni Cromaniacy!! Proszę kilka informacji o parkingach w miejscach wymienionych w temacie. Interesuje mnie bezpieczenstwo auta oraz miejsca i ceny... Oczywiście najbliżej atrakcji i najniższe ceny...
W Kotorze parkingi są zaraz przy Starym mieście, jeden przy porcie a drugi za mostem w prawo i w głębi. Na same mury trzeba jakieś 1,30 - do 2 godzin przynajmniej tyle zajeło to mojemu mężowi.
My zawsze parkujemy za mostem ,ze względu że jest większy i jest więcej miejsca,i blisko do wejścia na Stare miasto. Co do parkowania,to w Czarnogórze byliśmy już kilka razy i nigdy nic z samochodem się nie działo i nie było żadnego zagrożenia,parkujemu zawsze na miejscu parkingowym płatnym, lub jak jest parking bezpłatny. W tym roku 4.07 znowu Montenegro.
My też 4.07 wyjazd,tylko że a zachodniej polski, Ze względu na sytuację w BH w tym roku będziemy jechać przez Cro,chyba że sytuacja w Bośni się poprawi.
Herceg Novi: oprócz starego miasta polecam wjechać do twierdzy na wzgórzu ( nie jest to ta sama twierdza co w centrum - od głównej drogi trzeba odbić w górę. Poza tym z Herceg Novi pływają łódki na plażę Żanice, oraz do błękitnej groty i na wyspę Mamula. Poza tym polecam przejazd przez Durmitor do Żabljaka przez Trsę. Pozdrawiam. Krzyś W
Durmitor mnie interesuje bardzo... Jednak nie wiem jeszcze z której strony podjechać .. Myslałem od strony miejscowości Foca... Auto osobowe może da radę..