Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra doświadczenie pierwsze,drugie,trzecie i czwarte

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 17.04.2011 17:53

Podzielam zdanie Z. Też po raz pierwszy jadę i po mimo tego że już co nieco wiem, to z chęcią dowiem się czegoś nowego, a sami też możemy zadać parę pytań. Smok, co ty naa to.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 17.04.2011 19:51

chętnie opowiem to o czym wiem i odpowiem na wasze pytania :idea:
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 17.04.2011 20:00

Budva stare miasto ciąg dalszy,jak w każdym starym mieście czy to w Dalmacji czy Czarnogórze mnóstwo parasoli i stolików gdzie mozna napić sie dobrej kawy,zimnego piwa,prirodnej limuniady itp,lub po porostu posiedzieć i odpocząć 8) :)
Obrazek
zauważyłem tu fajny pomysł :do tych wentylatorów podłączone są wężyki z wodą i w powietrzu cały czs unosi się bardzo drobna mgiełka,któram wspaniale chłodzi :idea:

Obrazek
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 17.04.2011 20:04

dobra kawa,dobra
Obrazek
tubylec :roll: :?: :?: :?:
Obrazek
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 18.04.2011 07:49

smok131 napisał(a):chętnie opowiem to o czym wiem i odpowiem na wasze pytania :idea:

Zastanawiam sie, czy jednak nie dotrzemy do Budvy, podoba mi się coraz bardziej. Zatokę Kotorską raczej ominiemy, no chyba że jednak się nam spodoba...
Nocowaliście w Budvie? Mogę prosić o ewentualne namiary? Mój adres e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję :)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 18.04.2011 08:48

Magda O. napisał(a):Zatokę Kotorską raczej ominiemy, no chyba że jednak się nam spodoba...

Zatoka Kotorska jest piękna napewno się spodoba , chodzi tylko o to że to jednak zatoka , woda nie taka czysta :? ale widoki super .

Po prostu Zatoka jest fajna na dwa trzy dni żeby pozwiedzać i troszkę się popluskać a na wypoczynek to chyba jednak fajniej nad pełnym morzem :D

Jedziesz w czerwcu z tego co czytałem to na twoim miejscu jechałbym w ciemno , ze dwa-trzy dni nad Zatoką - zwiedzić Perast Kotor , a potem dalej na wypoczynek 8)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 18.04.2011 09:03

Jadę na początku sierpnia.
Dziękuję, pewnie tak zrobimy. I tak nie moglismy znaleźć na necie żadnych interesujących nas noclegów, więc pojedziemy w ciemno. Na wszelki wypadek bierzemy namiot :D
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 18.04.2011 09:16

Hmm jak na początku sierpnia to z noclegami może byc gorzej z tego co czytałem :? , ponoć im dalej na południe tym większa szansa trafienia na coś wolnego , no ale może autor relacji się wypowie on ma własne doświadczenia w tej sprawie :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.04.2011 11:37

Ja miałem przyjemność poznać czarnogórski interior, więc poczytam o wybrzeżu z radością.
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 18.04.2011 18:51

Pytanie do jeżdżących do CG przez Cro. Gdzie przekraczacie granicę między CRO a Bośnią i jak dalej się kierujecie? Nie mam pojęcia którędy najlepiej jechać. Czy wystarczy po prostu kierować się zgodnie z drogowskazami na Dubrownik?
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 18.04.2011 19:27

szakal36 napisał(a):Pytanie do jeżdżących do CG przez Cro. Gdzie przekraczacie granicę między CRO a Bośnią i jak dalej się kierujecie? Nie mam pojęcia którędy najlepiej jechać. Czy wystarczy po prostu kierować się zgodnie z drogowskazami na Dubrownik?

Kierowaliśmy się na Dubrownik i droga nas zaprowadziła do granicy.A potem to juz wedle drogowskazów i mapy
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.04.2011 20:29

Ja dwukrotnie podróżowałem z Gdańska do Dubrovnika przez Łódź, BB, Korbielów, Namestovo, Banską Bystricę, Sahy, Budapeszt, Osijek, Sarajevo, Hum, Niksić. Z Niksica lecieliśmy do Dubrovnika, ale można prosto do Podgoricy i za chwilę masz Adriatyk.

Widoki, szczególnie między Sarajevem a Niksicem czadowe.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 18.04.2011 22:17

z południowej Dalmacji: mijasz Dubrovnik i kierujesz się w stronę lotniska Clipi i Cavtatu później cały czs prosto główną drogą przez Grudę i jesteś na granicy 10Euro "ekolożka"i jesteś w CG pierwsza miejscowość to Igalo później Herceg Novi i za HN albo promem do Tivatu albo na kołach dookoła zatoki (watro zwiedzić Kotor Stare Miasto i mury obronne na stoku góry nad Kotorem,droga dookoła zatoki naczej nie należy do lekkich(wąsko i dużo zakrętasów)ale widoki przednie.W przypadku skożystania z promu nie polecam drogi od razu w lewo do Kotoru nad samym morzem ale w prawo do Tivat i później przez tunel do Kotoru :lol: :wink:
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 18.04.2011 22:22

Magda O. napisał(a):
smok131 napisał(a):chętnie opowiem to o czym wiem i odpowiem na wasze pytania :idea:

Zastanawiam sie, czy jednak nie dotrzemy do Budvy, podoba mi się coraz bardziej. Zatokę Kotorską raczej ominiemy, no chyba że jednak się nam spodoba...
Nocowaliście w Budvie? Mogę prosić o ewentualne namiary? Mój adres e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję :)

sprawdzone biura :
http://www.cipatravel.com/
http://czarnogora.net/
http://www.accommodationulcinj.com/en/impresium.html
(gość na zdjęciu to Ujak)
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 18.04.2011 22:26

problemów z noclegami w ciemno nie będzie ani w czerwcu ani w lipcu i sierpniu wystarczy wstąpic do jakiejkolwiek agencji turystycznej lub popytać w sklepach,barach,na straganach :coool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra doświadczenie pierwsze,drugie,trzecie i czwarte - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone