Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra 2013 Czerwiec

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
zack
Croentuzjasta
Czarnogóra 2013 Czerwiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 29.12.2012 21:43

Witam wszystkich :)
Jak by tu zacząć... Najlepiej prosto z mostu.

Chorwacja zaliczona 2 razy, teraz zdecydowaliśmy się na Czarnogórę.
Oczywiście jako laik w tym temacie szukam porady :)

1. Jaka miejscowość byłaby odpowiednia w porównaniu z chorwackimi np. Mandre lub Lun?
Tak, tak, takie małe kameralne punkty z dzikimi plażami (żeby mieć je "dla siebie" :D)

2. Czy czerwiec to dobra pora wyjazdu? Chodzi mi o słoneczko i mało (brak) opadów?

3. Dojazd i zakwaterowanie - tutaj korzystam intensywnie z forum, ale jak coś macie ciekawego to możecie napisać :)
Wyjazd z Wołczyna, woj. opolskie.

Liczba osób 2 dorosłe + 1 zwariowany chłopak 6 lat ;-)
Próbuję też namówić znajomych, ale dla nich to za wcześnie na planowanie wakacji - nie rozumiem :roll:
Może ktoś z Was też się wybiera w te rejony?

Dziękuję i pozdrawiam,

Marcin
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 29.12.2012 23:02

Z tym zakwaterowaniem to będziesz miał problem, nie będziesz miał plaż dla siebie.Byłem w Petrovacu w czerwcu to plaża od ruskich wygądała tak
Załączniki:
IMG_4723.JPG
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 29.12.2012 23:53

Dzięki Z, ale nie ukrywam, że jestem zawiedziony :( Na pewno jest takie miejsce...
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 30.12.2012 10:44

Zapewne gdzieś jest lecz ja dojechałem do Bar-u zobaczyłem syf jaki tam był na parkingu przy samej plaży więc postanowiłem wrócić do Petrovaca
Piotrek Byrdziak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek Byrdziak » 30.12.2012 13:06

Witam.
Następna miejscowośc za Petrowacem to Buliarica.
Plaża ma ok.2 km.
Byłem w tym roku od 4 września,plaża w załączniku.
Pozdrawiam
Piotr
P9050196.JPG
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 30.12.2012 21:48

Witam,

Jednak MNE odpadło w rywalizacji z CRO...

Zamykam temat
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 30.12.2012 22:26

Witam serdecznie
Od dłuższego czasu jestem stałą czytelniczką tutejszego forum - właściwie zaglądałam tutaj już 4 latka temu... :lol: kiedy to pierwszy raz wybieraliśmy się do Cro... Oczywiście wypowiedziom Forumowiczów zawdzięczam wiele cennych informacji i wskazówek, ale przede wszystkim forum to, stanowi dla mnie niesamowite przedłużenie wakacji... :D Podobnie jak moi przedmówcy, w najbliższe wakacje planujemy pojechać na tydzień do Czarnogóry - oczywiście oprócz pobytu w kochanej przez nas Chorwacji. Jednym z rozważanych przez nas miejsc jest Buljarica. Jestem zaskoczona zdjęciem chyba z września... Czy rzeczywiście było tak bezludnie na tej plaży?? 8O
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 31.12.2012 14:05

brygidka10 napisał(a):Jednym z rozważanych przez nas miejsc jest Buljarica. Jestem zaskoczona zdjęciem chyba z września... Czy rzeczywiście było tak bezludnie na tej plaży??

W miejscu, w którym zrobione jest to zdjęcie, niewiele więcej osób było nawet w sierpniu. To odcinek plaży zajęty przez naturystów. Plaża dla tekstylnych jest w głębi zdjęcia, w pobliżu zabudowań. Dla nas było tam zdecydowanie zbyt dużo ludzi.
Jeśli lubisz bardziej odludne klimaty, to na drugim końcu tej plaży (patrząc na zdjęcie - na lewo) jest fajne miejsce. Kilka domów z pokojami na wynajem. Mało ludzi. Niestety, w sierpniu, gdy tam byliśmy, nie znaleźliśmy wolnych miejsc, więc pojechaliśmy dalej.
jakubklecel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubklecel » 31.12.2012 14:57

witam, my również myślimy o Czarnogórze w sierpniu, pobyt może podzielimy pół na pół z Chorwacją, również jesteśmy z opolskiego (Nysa) i również mamy na stanie siedmiolatka
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 01.01.2013 18:32

Dzięki VValdek :) To była istotna informacja ;) Rzeczywiście, zdecydowanie wolimy odludne i kameralne klimaty. Zamierzamy połączyć MNE i CRO: najpierw MNE, jesteśmy na etapie poszukiwań i pisania maili :) Jak wygląda sytuacja z jeżowcami na wybrzeżu czarnogórskim?? Czy jest ich tak dużo jak w CRO?
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 01.01.2013 18:36

Cóż za faux pas z mojej strony... :( Oczywiście życzę WSZYSTKIM FORUMOWICZOM wszystkiego dobrego w nowym roku. Wspaniałych, niezapomnianych (pod względem pozytywnym oczywiście) podróży :D :hut:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.01.2013 19:22

Ja niestety kąpałem się na plażach w Petrovacu więc tak-na plażach jeżowców 0 lecz w porcie do oporu.
Piotrek Byrdziak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek Byrdziak » 02.01.2013 16:06

W Buliaricy nie zauważłem ani jednego jeżowca,natomiast były ośmiornice.
Pozdrawiam
Piotr
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 02.01.2013 22:41

brygidka10 napisał(a): Jak wygląda sytuacja z jeżowcami na wybrzeżu czarnogórskim?? Czy jest ich tak dużo jak w CRO?

cholercia jak byłem w CRO w tym roku ,chciałem pokazać jeżowca żonie i,nie znalazłem ani jednego,choć byliśmy w kilku miejscach :(chemy jechać w tym roku do MNE :)
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 02.01.2013 22:52

mervik jestem zaskoczona tym co piszesz, ale wierz mi, że nie masz czego żałować...świadomość, że są, nieco paraliżuje w kąpieli :):) Kolega, który był z nami pierwszy raz mimo ostrzeżeń "pogłaskał" stopą jednego kolczatka i niestety poznał chorwackie apteki o bólu nie wspomnę :)
Następna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra 2013 Czerwiec
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies