Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra 2013 Czerwiec

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 02.01.2013 22:58

Piotr czy mógłbyś coś napisać na temat zakwaterowania w Buljaricy ewentualnie jakieś namiary??? :lol:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.01.2013 00:03

brygidka10 napisał(a):"pogłaskał" stopą jednego kolczatka

co nie miał kapci do wody ,to błąd ,16 zł w markecie :D
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 06.01.2013 17:27

A owszem miał, nie wytrzymały nacisku a kolce w bucie do wody zabrał na pamiątkę do domu :D
maria12
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maria12 » 24.01.2013 18:39

Proponuje ci miejscowość boasici szczegóły pod numerem tel. 783-739-282
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 24.01.2013 23:09

maria12 napisał(a):Proponuje ci miejscowość boasici szczegóły pod numerem tel. 783-739-282

Witam wszystkich. Czarnogóra dopiero przede mną, w tym roku. Chciałem jedynie przypomnieć, że to forum podróżników, a nie naganiaczy kwater.
Pozdrowionka

PS. Nie powinno się cytować poprzedzającego postu, wiem o tym. Ale gdybym tego nie zrobił - mój post nie byłby tak jednoznaczny.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 06.03.2013 21:08

Romo napisał(a):Chciałem jedynie przypomnieć, że to forum podróżników, a nie naganiaczy kwater.

Widziałeś ile ta naganiaczka kwater napisał postów
ff7b651aa3240ae5628544d2e1fcb6a6[1].gif
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 07.03.2013 10:06

Tu na szczęście tylko jeden. Natomiast na innym forum kilkadziesiąt.
Pozdrawiam
tompie68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tompie68 » 08.03.2013 23:36

Też wybieram się pierwszy raz do Czarnogóry. Interesuje mnie jak tanio dzwonić i korzystać z internetu.
danka13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) danka13 » 07.06.2013 13:20

Witam :D ,jestem tu pierwszy raz ,mam pytanie może trochę nietypowe :D .W te wakacje postanowiliśmy wyruszyć do Czarnogóry(dwa lata z rzędu byliśmy w Chorwacji),chciałam się dowiedzieć czegoś o żywności dostępnej w tamtejszych sklepach,oczywiście oprócz regionalnej,interesuje mnie czy można kupić jakieś produkty dietetyczne, czy lepiej zabrać ze sobą?może ktoś z was był tam w zeszłym roku i ma jakieś rozeznanie.Oraz czy da się zakupić chudą wędlinę typu kurczak,indyk?wiem że nie można wwozić produktów mięsnych,ale może będę zmuszona coś przemycić :P.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam :wink:
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 07.06.2013 17:30

Polecam Czarnogórę , Chorwację zaliczyłem 4 razy, wyjazd na południe Czarnogóry jest egzotyką w porównaniu do Chorwacji czy choćby północnej Czarnogóry, w zeszłym roku zaliczyliśmy 3 dni w Ulcinj teraz wracamy na 2 tygodnie :). Nie odstrasza nas ciemny piasek, chociaż wolałbym jasny :smo:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 07.06.2013 18:50

Właśnie wróciłem z MNE i dalej jestem w CRO. Durmitor (6 st. C), Monastir Ostrog, Podgorica, Ulvinj (22 st. C). Jedyny pozytyw tego wybrzeża to śmiesznie niskie ceny, zwłaszcza w Ulicnju; na północy już nieco gorzej. Apartman dla 2 osób z dużym balkonem 20 E za noc, WIFI - free (choć wolny). Byłem 3 dni i najlepiej wspominam ser owczy z Albanii za psie pieniądze (kupiony w Szkoder) i Vranac z MNE kupiony w podgoricy, podobnie. Jestem w Orebicu i przez 2 tygodnie się stąd nie ruszam. Potem jeszcze Tucepi.

Co do Ruskich to niestety jest ich coraz więcej, ale w MNE oczywiście czują się jak u siebie.
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 08.06.2013 17:46

Sadze, że pogoda w czerwcu jest b. zbliżona do tej w Chorwacji, jednym słowem jezeli odpowiada ci Chorwacja w czerwcu , to Czarnogóra również będzie ci odpowiadać :) Ceny 3 razy nizsze niz w Chorwacji, W Trogirze piwo 15 zl, w Ulcinj 5 zl :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 08.06.2013 21:15

Keliopis napisał(a):Sadze, że pogoda w czerwcu jest b. zbliżona do tej w Chorwacji, jednym słowem jezeli odpowiada ci Chorwacja w czerwcu , to Czarnogóra również będzie ci odpowiadać :) Ceny 3 razy nizsze niz w Chorwacji, W Trogirze piwo 15 zl, w Ulcinj 5 zl :)

Może w Ulcnij-u tak lecz jedż do Petrovaca to już nie będzie tak lekko
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 09.06.2013 11:30

Zgoda 100% :) Ulcinj to bogatsza wersja Albanii.
JerzyM73
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) JerzyM73 » 27.07.2013 21:27

danka13 napisał(a):Witam :D ,jestem tu pierwszy raz ,mam pytanie może trochę nietypowe :D .W te wakacje postanowiliśmy wyruszyć do Czarnogóry(dwa lata z rzędu byliśmy w Chorwacji),chciałam się dowiedzieć czegoś o żywności dostępnej w tamtejszych sklepach,oczywiście oprócz regionalnej,interesuje mnie czy można kupić jakieś produkty dietetyczne, czy lepiej zabrać ze sobą?może ktoś z was był tam w zeszłym roku i ma jakieś rozeznanie.Oraz czy da się zakupić chudą wędlinę typu kurczak,indyk?wiem że nie można wwozić produktów mięsnych,ale może będę zmuszona coś przemycić :P.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam :wink:

Witaj to jest normalny kraj i kupisz wszystko to co chcesz (jest nawet więcej niż w Polsce np. Somersby gruszkowy -u nas tylko jabłkowy.
Byłem w Petrovac w zeszłym roku i jestem super zadowolony, osobiście nie polecam miejscowości Bulgarica która jest obok. Ma co prawda dużą plażę ale mniej malowniczą niż Lucice w Petrowac a sama miejscowość jak dla mnie pozostawia wiele do życzenia.
Aby zobaczyć piękno MNE, należy trochę pojeździć po tym małym kraju.
Jak ktoś zainteresowany po podsyłam link do kilku moich zdjęć z MNE
https://plus.google.com/u/0/photos/1046 ... unUz-TPggE
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra 2013 Czerwiec - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies