Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra 2010 - samochodem z dziećmi

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
CalaLuna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CalaLuna » 21.11.2010 23:26

Kolejny dzień, już w zasadzie zbliżamy się ku końcowi naszego urlopu - wyjazd do pobliskiego klasztoru pomiędzy Petrovacem a Budvą - pięknie położony nad samym morzem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dalej do Świętego Stefana

Obrazek
CalaLuna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CalaLuna » 21.11.2010 23:43

Ale po drodze jeszcze jeden monastyr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dojeżdżamy do Stefka. Ech pięknie było. Zjazd w dół, znalezienie, jak się okazało najdroższego parkingu w Czarnogórze. Ale warto było.

Obrazek

Na plaży Milocer. Wspaniały spacer laskiem pełnym zapachów rozgrzanej żywicy.

I dalej plaża królewska - tylko dla gości hotelu i bogaczy przylatujących helikopterem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I spacerek z powrotem do Stefka, w tyle zostawiamy Milocer.

Obrazek

Plaża Milocer - baaardzo nam się podobała,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wawerek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawerek » 08.03.2011 20:08

Ciekawa relacja. Miło się czytało i oglądało;)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 09.03.2011 13:07

No właśnie bardzo ciekawa .....

Tym bardziej że mam zamiar parę miejsc z tych tu pokazanych odwiedzić w tym roku .

Może koleżanka skusi się ją dokończyć ( znaczy się relację)??? :D
haweja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) haweja » 10.03.2011 23:04

Po twojej relacji w tym roku Czarnogóra
Lothrain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lothrain » 13.03.2011 16:19

CalaLuna - wybieram się w tym roku do Czarnogóry i zachęcony Twoją relacją chcę się zatrzymać w Buljaricy. Podałabyś mi namiary na Twoją kwaterę?
Mariajulianna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariajulianna » 10.09.2011 21:36

Witam wszystkich! Miesiąc temu wróciłam razem z rodzinką z wyprawy do Czarnogóry.Przyznam,że przed wyjazdem uważnie przeczytałam wszystkie relacje z tego forum.Wykorzystaliśmy cenne uwagi zawarte w relacjach.Nasza trasa prowadziła z okolic Gniezna przez Wrocław ,Wiedeń,Maribor-nocleg do Buljaricy w Czarnogórze.Miejsce docelowe spokojne,nie ma tłumów na plaży.Zwiedziliśmy Budwę,Bar,Ulcinij,Cetinje.Udało nam się wjechać bez uszczerbku na górę Lovćen:)widoki niesamowite!warte wjazdu na górę.Odwiedziliśmy też Albanię-Szkoder i wykąpaliśmy się w Jeziorze Szkoderskim-super woda!W drodze powrotnej odwiedziliśmy Mostar oraz Medzugorię.Mostar ma coś w sobie-tętni życiem.Most robi wrażenie zwłaszcza na tych którzy znają jego historię.Jesteśmy zadowoleni z wyjazdu, kwatery,uroczych widoków i zabytków.Jedyne co budzi moje zastrzeżenie to czystość.Im dalej na południe tym gorzej.Śmieci są wszędzie!Służby porządkowe sprzątają:)ale tych śmieci jest b.dużo.Tam nie ma nawyku wyrzucania do kosza śmieci!W Albanii jeszcze gorzej.To w dużym skrócie moje wrażenia ,jeśli ktoś chciałby wiedzić coś więcej to chętnie odpowiem:)
grundfos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grundfos » 11.09.2011 14:09

Witam, po namyśle za rok chciałbym jechać do Czarnogóry. Przeczytałem że im wyżej na północ tym lepiej ale też drożej. Mam wątpliwości co do wyboru miejscowości na przyszły rok. Możecie mi doradzić do jakiej miejscowości jechać - nie chciałbym żeby to była miejscowość jak Makarska w Chorwacji, raczej zależy mi na spokoju oraz żeby nie było za drogo ;)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.09.2011 17:51

W północnej części nie ma takiej opcji,ceny porównywalne do Cro.
grundfos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grundfos » 11.09.2011 19:16

No dobrze, a którą miejscowość mógłbyś polecić żebym się zakochał w tym kraju jak w Chorwacji, lecz żeby nie była to miejscowość typu jak Makarska - gdyż po prostu takich dużych miejscowości nie lubię :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.09.2011 20:08

Byłem w tym roku w czerwcu w Petrovacu,miejscowość ok. lecz plaże były zawalone(większość Rosjan),dojechałem do Ulcnij gdy zobaczyłem sył to zawróciłem do Petrovaca i tam się osiedliłem,nie narzekam.Ceny kwater jak w Cro.,żarcie wydaje mi się tańsze lecz bez przesady,polecam pizzę w Petrovacu koło plaży,fajna laska podawała i smaczna była za 1,20 ojro duży kawałek.
Lothrain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lothrain » 12.09.2011 11:49

Byłem w tym roku w Buljaricy, niedaleko Petrovaca w czerwcu. Miejscowość znacznie mniejsza, a przez to spokojniejsza. Plaża praktycznie pusta, a olbrzymia - tylko w weekendy robiło się tłoczniej, bo interior przyjeżdżał nad morze. Ale i tak daleko było do tłoku. W Petrovacu byłem kilka razy - plaża tam faktycznie zapchana, żarcie droższe i znacznie gorsze niż w Buljaricy. Jeśli będziesz dysponował samochodem mogę polecić dodatkowe świetne plaże jakieś 15 minut od Buljaricy, gdzie jest bajkowo, a mało kto poza miejscowymi o nich wie. Oczywiście mam też sprawdzoną kwaterę. W razie czego pisz.
grundfos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grundfos » 12.09.2011 13:42

@Lothrain
Mógłbyś podać mi swojego maila? Mam do Ciebie parę pytań :wink:
Lothrain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lothrain » 12.09.2011 14:47

Posortuj użytkowników wedle nazwy, znajdź stronę 587 i napisz maila :D
Wolę tak niż podawać publicznie pełny adres w wątku.
Mariajulianna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariajulianna » 18.09.2011 19:19

Pisałam trochę wcześniej,że w tym roku byłam z rodziną w Buljaricy.Miejsce spokojne na plaży nie ma tłoku,ceny w knajpach znacznie tańsze niż w Petrovaću czy Budvie.Cena za kwaterę dla 4os.-50E w sezonie.Byliśmy na wszystkich plażach Kotor,Budwa Petrovać,Bar,Ulicinij wszędzie tłoczno.Plaża w Buljaricy jest długa i szeroka-polecam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra 2010 - samochodem z dziećmi - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone