napisał(a) Mariajulianna » 10.09.2011 21:36
Witam wszystkich! Miesiąc temu wróciłam razem z rodzinką z wyprawy do Czarnogóry.Przyznam,że przed wyjazdem uważnie przeczytałam wszystkie relacje z tego forum.Wykorzystaliśmy cenne uwagi zawarte w relacjach.Nasza trasa prowadziła z okolic Gniezna przez Wrocław ,Wiedeń,Maribor-nocleg do Buljaricy w Czarnogórze.Miejsce docelowe spokojne,nie ma tłumów na plaży.Zwiedziliśmy Budwę,Bar,Ulcinij,Cetinje.Udało nam się wjechać bez uszczerbku na górę Lovćen:)widoki niesamowite!warte wjazdu na górę.Odwiedziliśmy też Albanię-Szkoder i wykąpaliśmy się w Jeziorze Szkoderskim-super woda!W drodze powrotnej odwiedziliśmy Mostar oraz Medzugorię.Mostar ma coś w sobie-tętni życiem.Most robi wrażenie zwłaszcza na tych którzy znają jego historię.Jesteśmy zadowoleni z wyjazdu, kwatery,uroczych widoków i zabytków.Jedyne co budzi moje zastrzeżenie to czystość.Im dalej na południe tym gorzej.Śmieci są wszędzie!Służby porządkowe sprzątają:)ale tych śmieci jest b.dużo.Tam nie ma nawyku wyrzucania do kosza śmieci!W Albanii jeszcze gorzej.To w dużym skrócie moje wrażenia ,jeśli ktoś chciałby wiedzić coś więcej to chętnie odpowiem:)