Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra-1szy raz-poszukiwania noclegu.

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 27.05.2010 06:57

Wybieram się do Czarnogóry-1raz poza - może ktoś ma do polecenia jakieś kwaterki atrakcyjne cenowo (tj patrząc na HR) 8) :?: :?:

jak coś mail:danielek1981@tlen.pl

Lub ewentualnie jak macie to wpiście tu jakieś godne polecenia wyszukiwarki apartamentów ( ja szukalem na czarnogora.pl ale tak sobie). Z góry dzięki :hut: :papa:

PS. oj chyba pasuje lepiej do działu "JAK NIE CHORWACJA ..." jak coś to admini mogą przenieść 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2010 07:08

W rejonie Ulcijn działa klan Kosanoviców ;-)
Ja u nich wprawdzie nie byłem (ale miałem dość rzeczowy kontakt mejlowy) ale mam info od znajomych, że nie jest źle i mozliwe że to prawda bo na ile znam tych swoich znajomków to wyjatkowo upierdliwe i marudzące typki - takie z cyklu "wszystko mi nie pasuje" A z wyjazdu do Ulcinja wrócili zadowoleni jak nigdy :-) ;-)
Kosanovice mają swój lokal oraz w razie braku miejsc u siebie szukają u znajomych.
Ceny jaki mi kiedyś proponowali też należały do okazyjnych w porównaniu z HR ale nie wiem czy coś nie uległo zmianie.
Kontakt z nimi jest w języku polskim: http://mile.on.neobee.net
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.05.2010 07:36

Idzik
Pogrzeb tutaj
Moje Bałkany... Czarnogóra..

Użytkownik Olcinjum (szefo) jest jednym z członków "klanu", o którym pisze Piotrek_B.
Na tamtym forum jest prive i możesz tego pana dość szybko namierzyć, lub pisać pod adres podany przez Piotra.

Opisy moich podróży i lokalu w Czarnogórze znajdziesz pod moimi postami (na tamtym forum)

pzdro
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 27.05.2010 08:13

O dzięki wielkie 8) teraz będe miał jakiś rozeznanie. Cosik se poszukam.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 27.05.2010 08:45

Może tutaj cos znajdziesz
http://www.montenegro.com/accommodation

namiary bezpośrednio do właścicieli :wink:

Ja byłem tylko noc w Peraście , apartament rodziny POLCER , warunki i właściciele super , ale nie wiem czy to dobre miejsce nadłuższy pobyt :?

tylko trochę późno szukasz kwatery - musisz być wytrwały :D
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 14.01.2011 14:04

Żeby nie zakładać nowego wąku pozwolę sobie dopiąć się do już istniejącego.
Z uwagi na to że mężowi przesuneli urlop z początku lipca na końcówkę sierpnia i musieliśmy zrezygnować z rezerwacji w Chorwacji, zastanawiamy się nad Czarnogórą i tu moje pytanie czy w okresie od 20.08 na jakieś 14 dni znajdę nocleg na miejscu jadąc w ciemno, czy jednak coś rezerwować dla rodziny 2+1.
Czy końcówka sierpnia zaliczana jest jeszcze do sezonu czy już jak po sezonie.
Do Czrnogóry wybieramy sie po raz pierwszy stąd moje pytania,
za odpowiedzi zgóry dziękuje.
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 14.01.2011 15:05

Wiki2001 napisał(a):zastanawiamy się nad Czarnogórą i tu moje pytanie czy w okresie od 20.08 na jakieś 14 dni znajdę nocleg na miejscu jadąc w ciemno, czy jednak coś rezerwować dla rodziny 2+1.

Śmiało możesz jechać w ciemno, ja przejechałem całą Czarnogórę z północy na południe i praktycznie w każdym mieście było kilka wolnych miejsc. Co prawda standarty apartamentów zazwyczaj niższe niż w Cro i mnóstwo Rosjan, ale za to przepiękna natura.

Na północy drożej, ciekawiej i więcej do zobaczenia (przewaga katolików) Południe to trochę większy "syf" i taniej (tu, a szczególnie od Ulcij w dół więcej muzułmanów).

Wiki2001 napisał(a):Czy końcówka sierpnia zaliczana jest jeszcze do sezonu czy już jak po sezonie.
Do Czrnogóry wybieramy sie po raz pierwszy stąd moje pytania,
za odpowiedzi zgóry dziękuje.

Sezon w pełni.

polecam ten ciekawy kraj
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 14.01.2011 16:00

WojteC5 dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.
A może wiesz jak kształtują się ceny za apartamenty 2+1,
Chciała bym mieć jako takie rozeznanie.
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 15.01.2011 23:24

Również wraz z rodziną byliśmy w Czarnogórze- przez ponad 3 tygodnie. Krajobrazy wspaniałe,ale mentalność czarnogórców jakoś nie spasowała mi- coś takiego mają w sobie odpychającego.
Za radą jednego z userów byliśmy w miejscowości Petrovac (na moru), oprócz tego trzy dni w Kotorze, trzy w Zabljaku w górach, no i dwa dni w przepięknym Mostarze (Bośnia).
Pojechaliśmy "w ciemno" i we wszystkich odwiedzonych miejscach nie mieliśmy większych problemów z noclegami.
Życzę miłego wypoczynku :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 16.01.2011 07:06

Wiki2001
Do Czarnogóry jeżdżę od lat dobrych kilku i:
1. Sezon kończy się po 20 sierpnia i robi się zdecydowanie puściej i łatwiej o dogodne i tańsze noclegi.
2. Śmiało możecie jechać w ciemno.
3. Co do północ-południe to poprzednicy trafnie to ujęli:
północ jest bardziej cywilizowana, więcej do zwiedzania, ale zarazem droższa i o wiele bardziej zatłoczona,
natomiast południe jest bardziej "dzikie", mniej ucywilizowane, naszym zdaniem bardzo gościnne i przyjazne, zdecydowanie tańsze i też jest co zwiedzić (choć co nieco mniej).
Południe bym określi jako - od Petrovac w dół, bo w dół od Ulcinj to nie wiele już jest... Velika Plaza i granica z Albanią :)

Subiektywnie: my wolimy zdecydowanie południe... jest tam mniej ludzi, o wiele spokojniej i mniej "biznesowo".
Co do Ruskich? Chodzi głównie o tzw. Noworuskich (bo prawdziwych inteligentnych Rosjan to tam raczej nie uświadczysz, bo oni zazwyczaj w Rosji są na ekonomicznym marginesie i mało podróżują), a noworuskiego tałatajstwa to wszędzie pełno... ale na południu zdecydowanie mniej (jeszcze w Barze ich trochę jest, ale w Ulcinju to b. mało.. a jak są to zachowują się b. grzecznie i cicho .. więc bez obaw.. )

A poza tym Czarnogóra, choć ciut bardziej zaniedbana od Cro, to jest po prostu piękna!

:P
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 16.01.2011 14:06

Wiki2001 napisał(a):WojteC5 dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.
A może wiesz jak kształtują się ceny za apartamenty 2+1,
Chciała bym mieć jako takie rozeznanie.

Ceny jak i w CRO zróżnicowane, ale myślę że musisz liczyć się w wydatkiem około 30 - 50 Euro. Ale jak zawsze cena zależy od standardu, lokalizacji, odległości od morza itp.

My płaciliśmy w Św. Stefanie za pokój z łazienką i z osobną, wspólną dla całego domu kuchnią 30 Euro za dobę, ale tylko dlatego że dogadaliśmy się z właścicielką, inni w tym domu płacili 50 Euro.

Szczegóły mojej podróży po Czarnogórze znajdziesz w mojej relacji.

Na południu jest taniej, ale północ zdecydowanie piękniejsza.

Powodzenia.
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 16.01.2011 19:35

Dziękuje wszystkim za cenne rady i informacje, w takim razie jedziemy w ciemno i na miejscu zobaczymy gdzie się zatrzymamy i na ile,czy zatrzymamy się w jednym miejscu i będziemy robić wycieczki czy też przeniesiemy się w inne miejsce.
Wszystkiego i tak nie zwiedzimy w dwa tygodnie więc wszystko zależy gdzie się zatrzymamy i wtedy podejmiemy decyzje co zwiedzać.

Mam jeszcze jedno pytanie z tego co zdążyłam się zorientować to ceny w sklepach wcale nie odbiegają od naszych więc jadąc do Czarnogóry bierzecie ze sobą jakieś weki na pobyt czy tylko na kilka pierwszych dni czy może wcale?

:D :D :D
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 17.01.2011 09:30

Wiki2001 napisał(a):Dziękuje wszystkim za cenne rady i informacje, w takim razie jedziemy w ciemno i na miejscu zobaczymy gdzie się zatrzymamy i na ile,czy zatrzymamy się w jednym miejscu i będziemy robić wycieczki czy też przeniesiemy się w inne miejsce.
Wszystkiego i tak nie zwiedzimy w dwa tygodnie więc wszystko zależy gdzie się zatrzymamy i wtedy podejmiemy decyzje co zwiedzać.

Mam jeszcze jedno pytanie z tego co zdążyłam się zorientować to ceny w sklepach wcale nie odbiegają od naszych więc jadąc do Czarnogóry bierzecie ze sobą jakieś weki na pobyt czy tylko na kilka pierwszych dni czy może wcale?

:D :D :D

Po pierwsze, jeszcze jedna ważna rzecz, którą musisz uwzględnić podczas poszukiwania miejsca do spania. Im dłużej zamierzasz zostać tym taniej wyjdzie pobyt. Wycieczki po Czarnogórze nie zajmują dłużej niż jeden dzień więc najlepiej tzn najtaniej jest wynająć apartament na 2 tygodnie w jakimś przyjemnym miejscu i stamtąd jeździć zwiedzać.

Co do jedzenia, w sklepach nie ma tragedii, a już na pewno jeżeli chodzi o ceny pieczywa. Drożej jest w knajpach, ale to też zależy gdzie, co itp, itd. My wzięliśmy z Polski mięso, sery, kawę , herbatę, takie rzeczy żeby można było zrobić obiad. Składniki na śniadania/kolacje raczej kupowaliśmy na miejscu i to nie rujnowało budżetu, a zawsze warto spróbować "ichniejszych" wyrobów czy warzyw i owoców.

Pozdrawiam

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone