Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czarne wdowy,skorpiony i inne niebezpieczne ...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 02.07.2004 08:14

dzięki . Z tym ze fotki z robalami z chorwacji tegorocznej znajdą sie na tych stronkach za jakis czas....
a tam wczesniej nastapiła pomyłka miało być fototok :):):)
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 02.07.2004 08:20

ally : mam fotki na serwisach fototok , plfoto i onephoto - jesli chciałabys sobie zerknąć na moje fotki to wpisz tam w autora mój nick i na pewno znajdziesz ......Ale na fotki z tegorocznej chorwacji jescze trochę bedzie trzeba poczekać.......
flowera
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) flowera » 02.07.2004 09:07

Izowita napisał(a):mam swoje fotki na serwisach plfoto,fotottok i onephoto . wystepuje pod takim nickiem jak tutaj--- a fotki robie cyfrowa lustrzanką

Witaj mozesz podac dokladniejszy link do Twoich zdjatek cos nie moge znalezc? :-( na plfoto
flowera
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) flowera » 02.07.2004 09:09

poto napisał(a):Izowita * masz może jakąś galeryjkę w necie, gdzie można podziwiać te robaczki? Napisz * focisz analogiem, czy cyfrakiem? Jeśli cyfrą to pewnie się orientujesz czy w zakładach foto, lub kafejkach można zgrać kartę na CD i ile to kosztuje ?

jesli pytasz sie o Chorwacje to bez problemu w cafejkach internetowych mozna zgrac zdjatka np Makarska (chyba jest tylko 1 kafejka ktora sie wszedzie reklamuje) 35 kun Baska na Krk 37 Kun
pozdr flo gg 760652
poto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) poto » 02.07.2004 11:22

Dzięki wszystkim za informacje. Izowita * Twoje makra są naprawdę bardzo dobre
flowera * ceny które podajesz dotyczą zgrania danych z karty na CD, czy za określony czas korzystania z kompa?

PS plfoto jest nieczynne zaglądnij tu
flowera
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) flowera » 02.07.2004 12:14

poto napisał(a):Dzięki wszystkim za informacje. Izowita * Twoje makra są naprawdę bardzo dobre
flowera * ceny które podajesz dotyczą zgrania danych z karty na CD, czy za określony czas korzystania z kompa?

PS plfoto jest nieczynne zaglądnij tu

hej ) chodzi o zgranie karty na CD w cenie CD oczywiscie a jesli chodzi o korzystanie z kompa to wydaje mi sie ze bylo to ok. 25 Kun za godizne ale glowy nie dam)
Bogusia
flowercia
gg760652
hannulcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannulcia » 06.07.2004 13:29

w tym roku żółwie wędrują po drogach -uważajcie by ich nie przejechać
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.08.2004 10:31

Posty trochę odbiegły od tematu, a ja chcę wrócić do wszelkiego rodzaju paskudztw. Otóż w tym roku zawitał na nasz taras jegomość zwany skorpionem. Był nieduży - około 3 cm. Niestety zginął pod moim klapkiem. Z rozmów ze znajomymi chorwatami dowiedziałem się, że skorpiony te mają mało toksyczny jad i ukąszenie dorosłej osoby może grozić co najwyżej 3 dniową 40 stopniową gorączką (sic!).
Natomiast zasuszony skorpon wrócił ze mną do Polski i w celach dydaktycznych pokazuję go znajomym. :lol:
Pozdrawiam
Arek
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 26.08.2004 09:31

witaj Arku ,
obiecałes sie odezwać 8O :?: po powrocie z Vir i........................ coś mi umknęło ?
a tu takie przygody na dodatek - skorpiony na Virze ?!
pozdr s3
AZTEK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AZTEK » 30.08.2004 13:30

W wodzie bywają jeżowce(ale raczej w miejscach mało pływanych),krabiki przy brzegu. Jaszczurki niegroźne. Na bobasa uważaj raczej,żeby cykad nie zaczepiał. I muchy jak się zdarzą (rzadko) to mogą lekko dziobać :lol:
urbandi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbandi » 11.03.2005 14:21

Jeśli można to także coś chciałbym dodać z własnych doświadczeń "robaczanych"w CRO.
Otóz na campie CIKAT na Mali Losinj spotkaliśmy skorpionka o wymiarach ok. 2 cm. ( po wyprostowaniu odwłoczka :) )
Zrobił niezły popłoch wśród dzieci i słabej płci w naszej grupce. Jak sie okazało w Polsce po przeanalizowaniu materiałów..jego ukąszenie skutkuje czymś podobnym do ukąszenia osy ( pod warunkiem , że nie jest się uczulonym, ale to inna historia) Dodam z dumą , że skorpionka żywego przetransportowaliśmy około 2 km.od naszego campingu i wypuściliśmy-(obliczyliśmy , że przez okres naszego pobytu nie zdąży wrócić do domku :)
Na campie RUDINE pod Dubrownikiem ( polecam) obok naszego obozowiska miały swoje norki-jamy, węże. Kolor prązowo brunatny.jednolity.Długość ok. 0.8m do 1m. Zauważyliśmy , że na szczęście nie mają charakterystycznego zgrubienia na wysokości głowy świadczącego o jadowitości. Węże te siedziały sobie w liściach w zacienionych miejscach na campingu przy kamiennych murkach gdzie zapewne miały domki. Węże wyglądały na spokojne, raczej uciekały na nasz widok-chowały sie w liście.Raz tylko okazało się , że jeden znajdował sie w worku na odpadki przy namiotach.Dzieci wiedziały, że te miejsca miały omijać z daleka-zresztą nie trzeba było im tego mówić-wystarczyło, że je zobaczyły :) . Do tej pory nie wiem co to był za gatunek węża. Może ktoś wie?????? W tym roku również tam sie wybierami i chciałbym do nich mówić po imieniu :D
pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

czarne wdowy,skorpiony i inne niebezpieczne ... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone