a ja może wywołam zgorszenie ale polece Cypr i to północny.
Spokój,cisza,piekne plaze,ceny za noclegi rewelacja.jakośc także-w sierpniu za cały apartament za 4 osoby zapłaciłem 860 zł.7 nocy-takich ofert było pełno.baseny do dyspozycji za free.
mkbojarczuk napisał(a):a ja może wywołam zgorszenie ale polece Cypr i to północny.
Spokój,cisza,piekne plaze,ceny za noclegi rewelacja.jakośc także-w sierpniu za cały apartament za 4 osoby zapłaciłem 860 zł.7 nocy-takich ofert było pełno.baseny do dyspozycji za free.
Nie tylko Polska, ale zdecydowana większość świata....lotnikwsk napisał(a):Ja właśnie myślę o tym tureckim Cyprze,
Co jest w nim złego, że Polska go nie uznaje jako państwo?
lotnikwsk napisał(a):A czemu zgorszenie
Ja właśnie myślę o tym tureckim Cyprze,
Co jest w nim złego, że Polska go nie uznaje jako państwo?
Beato był w sierpniu
Dokładnie, Cypr nigdy nie należał do Grecji, ale ze wzgl. że jest tam dużo Greków w skrócie mówi się grecki Cypr... ja wolę mówić Południowy.... Nawet nie wszyscy w rządzie tureckim popierali pomysł tureckiego premiera na ten "zamach"...mkbojarczuk napisał(a):Cypr nigdy nie należał do Grecji ale mieszkali na nim Grecy(ludzie mówiący po grecku) ,Turcy mieszkali na nim też kilka stuleci od czasów sułtańskich.
Jakoś żyją, ale jak porozmawia się z prawdziwymi mieszkańcami (nie obcokrajowcami, których jest tam dużo, dużo Polaków, z bloku wschodniego) to każdy z południa odraza wyjazd na północ, bo niebezpiecznie, źle itp. tylko południe jest bezpieczne i ok. Nawet z @ przy wypożyczaniu samochodu różne takie aluzje padały...mkbojarczuk napisał(a):Wydaje mi sie,ze oni tam sobie całkiem spokojnie żyją,podzielili się i jakoś to akceptują.
To się możesz zdziwić... pewnie na dniach ruszę z tym...lotnikwsk napisał(a):Wiadomo że jadąc tam bierzemy odpowiedzialność na siebie, ale mi nawet przez myśl nie przeszło żeby lecieć z jakimś Neckermanen a Ty Beato to już widzę jak lecisz z biurem