piekara114 napisał(a):Z ciekawości nie wiesz jak organizuje sobie na Cyprze Północnym pobyt? Wynajmuje tam samochód?tony montana napisał(a):Kolezanka wlasnie za pare dni leci na Cypr. Lot to Larnaki a potem Cypr Polnocny
Ech pozazdroscic
Kosztuje 30 eur/3 dni i to jest OC kupowane na granicy (no i trzeba mieć auta z wypożyczalni, która pozwala wjechać, bo ostatnio sporo z wypożyczalni ma całkowity zakaz wjazdu). Inne ubezp. z południowej strony tam nie działają... Szukałam opcji wynajmu auta na północy, ale nic nie znalazłam, a przy tygodniowym pobycie to było by najlepsze rozwiązanie... A jak będziesz miał okazję to podpytaj się....tony montana napisał(a):Nic nie wiem, mogę zapytac, jak wrócipiekara114 napisał(a):Z ciekawości nie wiesz jak organizuje sobie na Cyprze Północnym pobyt? Wynajmuje tam samochód?tony montana napisał(a):Kolezanka wlasnie za pare dni leci na Cypr. Lot to Larnaki a potem Cypr Polnocny
Natomiast czytałem że dodatkowe ubezpieczenie na częśc północną kosztuje rzekomo ok 10-15 Euro dziennie
piekara114 napisał(a):Kosztuje 30 eur/3 dni i to jest OC kupowane na granicy (no i trzeba mieć auta z wypożyczalni, która pozwala wjechać, bo ostatnio sporo z wypożyczalni ma całkowity zakaz wjazdu). Inne ubezp. z południowej strony tam nie działają... Szukałam opcji wynajmu auta na północy, ale nic nie znalazłam, a przy tygodniowym pobycie to było by najlepsze rozwiązanie... A jak będziesz miał okazję to podpytaj się....tony montana napisał(a):Nic nie wiem, mogę zapytac, jak wrócipiekara114 napisał(a):Z ciekawości nie wiesz jak organizuje sobie na Cyprze Północnym pobyt? Wynajmuje tam samochód?tony montana napisał(a):Kolezanka wlasnie za pare dni leci na Cypr. Lot to Larnaki a potem Cypr Polnocny
Natomiast czytałem że dodatkowe ubezpieczenie na częśc północną kosztuje rzekomo ok 10-15 Euro dziennie
Nie ma opcji na 1 dzień, tylko 3 dni...Chyba teraz nawet na miesiąc nie ma, bo jak szukałam info to nigdzie na to nie trafiłam... no i przede wszystkim brak jakiegokolwiek ubezpieczenia....Franz napisał(a):Może nie być opcji jednodniowej.elfik99 napisał(a):30 euro na 3 dni to wychodzi po 10 na dzień.....
My mieliśmy do wyboru 20 euro na trzy dni lub 35 na cały miesiąc i wybraliśmy tę drugą opcję.
piekara114 napisał(a):Nie ma opcji na 1 dzień, tylko 3 dni...Chyba teraz nawet na miesiąc nie ma, bo jak szukałam info to nigdzie na to nie trafiłam... no i przede wszystkim brak jakiegokolwiek ubezpieczenia....
piekara114 napisał(a):To 30 eur to na 1000% tylko odpowiednik OC, ale bardzo ograniczone np. bez NNW. Jak coś się stanie na Północy to sam musisz pokryć koszty napraw, szkodzeń itp., bo ubezp z południa całkowicie przestaje działać... Jestem po świeżym rozeznaniu tematu.
tony montana napisał(a):Co bylo dalej ma Cyprze?