Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cyfra+ , Polsat

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
r_s_poland
Odkrywca
Cyfra+ , Polsat

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 17.08.2006 10:09

moze ktos wie o co chodzi z ustawieniem anteny w cro na eutelsat tak aby odbierac cyfre i polsat

rok temu po przyjezdzie do apartamentu uzyskalismy zgode na podpięcie naszych dekoderów polsat i cyfra, bez problemu przpielisy kabelki i w ciagu 3 minut bylismy gotowi na mecz polska - austria emiminacji mistrzost swiata

ale....

okazalo sie ze antena ustawiona na eutelsat- hotbird nie zciagala sygnalu dla polsatu i cyfry... przeciez to ten sam zestwa satelitów

nie wiem co bylo przyczyna...moze ktos pomoze.......??:(

po uzyskaniu zgody na przestawienie anteny weszlismy na dach i szukalismy sygnalu

NAPRAWDE NIEZLE JAJA BYLY... kto kiedys ustawial antene cyfrową to wie ze sygnal na tv przychodzi za okolo 1 sek
meczylismy sie 3h..... 3 GODZINY I NIC . BUYŁA JUZ 19:45 A TU NIC

WRESZCIE NA KONIEC Z NERWÓW PIEPRZNĘŁEM ANTENE O 10 CM W PRAWO I CUD!!!!!!!!!!!!! JEST........

czy ktos wytłumaczy mi dlaczego tak jest i jaki jest sprytny sposób na przestawianie anteny bez urządzenia do wysukiwania sygnału?

czy ktos wióżł dekodery do cro???
niedlugo mecz z finlandia i serbia... czyżby znowu szykowalo sie szukanie szczęsica na niebie
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.08.2006 10:28

Podobno najlepiej ustawic tuner na sygnale analogowym, tzn wziac tuner analogowy i poszukac stacji ktore sa nadawane tez na cyffrowym.Wiecej informacji na zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link , zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link , zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 17.08.2006 11:55

Zakładając że antena była prawidłowo ustawiona na Hotbird to sygnał powinien się pojawić nie ma cudów,chyba że nie była precyzyjnie ustawiona to wtedy tuner sygnału mógł nie wychwycić, więc wtedy najlepiej mieć albo miernik sygnału albo tuner analogowy na którym u nas w kraju ustawimy sobie np. na jedynce jakiś program z Hotbirda i w CRO po podpięciu do anteny sprawdzimy czy zobaczymy to co mieliśmy ustawione wcześniej jak nie to ustawiamy antene na naszym analogu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2006 13:05

Myślę, że wynikało to ze złego ustawienia anteny gospodarza, a dodatkowo dochodzi "wycelowanie jej" w maksymalny sygnał. Wiązka Hotbirda nie pokrywa równomiernie Europy. Jeśli w Polsce nastawimy ją na max to może się okazać, że sygnał HRT będzie gorszy i oczywiście odwrotnie, czyli antena ustawiona w Cro na max. może mieć słabszy sygnał stacji polskich, a przy kiepskim jej ustawieniu - nawet poniżej minimalnego, potrzebnego do odbioru.
Taka jest moja teoria :lol:
r_s_poland
Odkrywca
hmm

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 17.08.2006 13:31

no to biore 3 tunery:) mam jakis analog w piwnicy, ciekawe czy bedzie pamietal nastawy przez parenascie godzin podróży.

tak czy siak zapraszam na brac 02.09 na polska finlandia i potem w srode na polska - serbia, mam nadzieje ze chorwaci beda nam kibicowac w 2 meczu
Lubuszanin
Cromaniak
Re: hmm

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.08.2006 13:44

r_s_poland napisał(a):no to biore 3 tunery:) mam jakis analog w piwnicy, ciekawe czy bedzie pamietal nastawy przez parenascie godzin podróży.

tak czy siak zapraszam na brac 02.09 na polska finlandia i potem w srode na polska - serbia, mam nadzieje ze chorwaci beda nam kibicowac w 2 meczu

Dokad jedzesz na Brac?
bargoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bargoo » 17.08.2006 14:53

To może zapytam inaczej. Kwatera wyposażona będzie w cyfrowy tuner tv. Czy zabierając Nasza polska kartę z tunera np cyfry+ będzie mozliwe oglądanie tego pakietu cyfrowego?
r_s_poland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 18.08.2006 13:47

jesli jest to tuner otwarty tzk mi sie wydaje i ma seca2 to wkladasz karte i smiga

sprawdz jaki to tuner i poszperaj na stronkach tv sat

z reguły one sa drogie i chyba zadko który gospodarz by kupił takie, najdzescie sa to tunery przystosowane do odbioru programow FTA

free to air - czyli darmowych cyfrowych

pozro
Humorek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Humorek » 22.08.2006 14:15

Wkładając swoją aktywną kartę np.Cyfry+ do innego tunera ,tym
bardziej za granicą nie będziesz odbierał polskiego pakietu Cyfry+
bo odbiornik (dekoder)musi mieć wgraną odpowiednią listę kanałów,
lub ręcznie trzeba wyszukać odpowiednich programów
oszywiście zakładając że odbiornik dekoduje w odpowiednim systemie.
A nawiązując do anteny satelitarnej i łatwego łapania satelity,
to ja mam swój sposób.W domu jak ją ustawiam to pilnują aby maszt
był idealnie pionowo.Potem jak gdzieś chcę rozłożyć się z anteną ,
to mam małą poziomiczkę ,ustawiam najpierw pionowo,a potem wystarczy
tylko pokręcić prawo-lewo.
Oczywiście pod warunkiem że nam się nie przestawił konwerter.
Ja wożę z sobą małą antenkę 50 cm,swobodnie mieści się w box-sie dachowym i jak się dobrze ustawi to swobodnie wystarcza.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 22.08.2006 14:57

bargoo napisał(a):To może zapytam inaczej. Kwatera wyposażona będzie w cyfrowy tuner tv. Czy zabierając Nasza polska kartę z tunera np cyfry+ będzie mozliwe oglądanie tego pakietu cyfrowego?

Watpie! Poniewaz c+ koduje w secaII i watpie zeby gospodarz mial taki
tuner, bo po cholere mu cyfra +;)
r_s_poland
Odkrywca
jest sposób

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 10.10.2006 07:46

w tym roku w orebicu pan powiedzial ze maja ustawionea antene na hotbird, ucieszylem sie ze podlacze cyfre:)

podlaczam dekoder a tu nic, cholera mysle co tu zrobic , ide do goscia i mowie nie ma tu zadnego hotbirda , a on sie zaklina ze jest.....o co chodzi

pomyslalem troszke ze skoro tamten tuner chodzi na hotbirdzie- to c+ tez musi:

wziałem sie na sposób , podłaczyłem tamten tuner od pana i przelotką na cyfre plus i zaczeło miec sygnał !!!!!!!! tamten tuner zadziałal jako wzmacniacz sygnalu

wiec jesli sie wam to przydaży to zróbcie własnie tak,

spowodowane jest to tym ze sygnal rozprowadzony do paru apartamentów kablami 30-40 metrów niekiedy traci sygnal

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone