Każdy z nas ma swoje ulubione powiedzonka, cytaty, sentencje i jak je tam zwał. No to wpisujmy je w tym wątku, stwórzmy Cromaniacką Księgę Cytatów (Cromaniacką Księgę Cycatów wypali się na płytce )
Na początek wrzucam kilka swoich.
Feci, quod potui, faciant meliora potentes - zrobiłem, co mogłem, kto potrafi, niech zrobi lepiej
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Kiepskie miejsce na śmierć, ale z drugiej strony, jakie miejsce jest dobre, by umierać? (J. Piekara - Sługa boży)
Wierzcie mi, że zagniewany Anioł jest gorszy niż wasze najstraszniejsze koszmary. (J. Piekara - Sługa boży)
Cóż, umiejętność chodzenia nie będzie im już potrzebna. Na stos przewiozą ich przez miastona czarnych, drewanianych wózkach, ku radości tłumnie zgromadzonej wzdłuż ulic gawiedzi. (J. Piekara - Sługa boży)
Kiedy miałem szesnaście lat, zabiłem człowieka, który znęcał się nad koniem. Teraz nie jestem aż tak pochopny, bo z wiekiem złagodniałem, ale sentyment jednak pozostał. (J. Piekara - Sługa boży)
Szczerość siedzi w kieliszku (M.Rozdziewiczówna - Miedzy ustami a brzegiem pucharu)
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami.
Niech mnie ktoś przytuli... (Shrek)
Niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce... byłoby lepiej gdybym nie był dlatonistą! (Shrek)
Bardzo porządna dziewczyna.
-Trudno, co robić? (Miś)