Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cycaty... wróć... Cytaty i takie tam

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 21.09.2005 14:47

volumen napisał(a):
Finestra napisał(a):
JoeF napisał(a):Pierwsze na myśl przyszło mi:

Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę...

tutaj KILKA cytatów dla przypomnienia z 1983 roku :wink:

*) Tytuł Wielebnego nadałem osobiście, Przewielebny to taka nieoficjalna samowolka. Jest szansa to sformalizować paroma głębszymi.

No i tu się mylisz, bo kilka tygodni temu dałem sobie awans. Nawet hucznie ogłosiłem to na forum. Więc nici z picia... Zaraz, zaraz... ale przecież będzie Twój chrzest :twisted:

za bardzo skróciłem. Widziałem ten awans, o którym piszesz. To właśnie ta samowolka. A że jestem autorem Wielebnego, Prze bez konsultacji ze mną, to wyskok godny solidnej alko-pokuty. I tyle.
Nie wiesz może ile kosztuje lewe zaświadczenie lekarskie "o niezdlolności do odbycia chrztu na sucho"?
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.09.2005 14:55

Wykorzystałem prawo do swobodnego dysponowania własną wypowiedzią
Ostatnio edytowano 21.10.2005 21:47 przez JoeF, łącznie edytowano 1 raz
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.09.2005 14:58

Marcin! chłopie ja jestem pod wrażeniem. Ja Ty tego dokonałeś? Widać całego JoeF'a!!!!
Bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy (wyoffowanie plonków, wspólne kieliszki itp).

A ponieważ jezioro jest blisko, więc możesz mieć zagwarantowany chrzest na mokro! :lol:
I z czego ja się śmieję, przecież matki polki to nie ominie :(
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.09.2005 15:04

mama_Kapiszonka napisał(a):Marcin! chłopie ja jestem pod wrażeniem. Ja Ty tego dokonałeś? Widać całego JoeF'a!!!!

O NIE... to nie cały ja tylko - kawałek mnie (80 x 60 pikseli) :!:

I to Twoja zasługa, bo gdzieś powyżej pisałaś, żebym wyszedł ze skorupy... więc zrobiłem to przed teleportacją.
A wystarczyło tylko poczytać stare wątki i obejrzeć galerie zdjęć np. po pierwszym zlocie, żeby zaspokoić swoją ciekawość :wink:

Pozdrawiam
Józek
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.09.2005 15:06

Oglądałam galerie, ale nie wszystkich udało mi się zidentyfikować. Miło Cię widzieć. Serio, serio!
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.09.2005 15:09

mama_Kapiszonka napisał(a):Miło Cię widzieć. Serio, serio!

"Kurcze... tyle nas łączy..." (to pierwsze słowo cytatu jest po polsku :!: )

Z moimi córkami ostatnio "na tapecie" mamy powiedzonko:

"Pa... Pozdrów krewnych"
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 21.09.2005 16:14

Mój ulubiony:

Gdyś za młodu głupi nie jest to na starość nie zmądrzejesz

Jak sobie coś skojarzę to - jesli można - dopisze :)[/b]
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 21.09.2005 17:36

Finestra napisał(a):Nie wiesz może ile kosztuje lewe zaświadczenie lekarskie "o niezdlolności do odbycia chrztu na sucho"?

3 litry. Płatne z góry :twisted:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 21.09.2005 17:59

Lepiej nic nie mówić i wyglądać na głupiego niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Gdy w sobotę wieczór siedzisz w domu i dzwoni telefon, a ty masz nadzieję, że to nie do ciebie... to możesz być pewny, że już jesteś w średnim wieku.

Kobiety muszą mieć nastrój, by uprawiać seks, mężczyźni tylko miejsce.

Zawsze należy mówić prawdę. No chyba, że jest ona zbyt nudna. (mama Muminka)

Jestem zmęczony jak koń po westernie.

Nie mam na trumnę, to żyję.

Starość nie istnieje, to zaledwie brak młodości.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 21.09.2005 19:31

Volumen
Skąd: Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem

Wysłany: 13-09-2005 20:55 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

platon napisał(a):
Wysłany: 23-05-2005 10:54 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
JoeF napisał(a):
banko napisał(a):
Tak celna riposta mnie zamurowała, więc nie będę już polemizował
ale aby być lekko trendy to napiszę, że ja nie musiałem się jeszcze na tym forum wstydzić moich słów
Pozdrawiam
Józek
jesli Cie urazilem to PRZEPRASZAM, nie o to mi chodzilo.
chodzi mi o to ze ja jestem na tym forum troche dluzej niz Ty, nick zmienilem poniewaz komus przeszkadzalem i niechcac go draznic zrobilem jak zrobilem.
Panie ,,banko'' buchchacha,
W sprawie swojego IP zwróć się ,,banko'' do Karola.
W sprawie swojego ,,ajkju''zwróć się do psychologa.
Od maja dalej przeszkadzasz i drażnisz,pisz o Chorwacji i wyluzuj się chłopie ze Stalowej Woli,popatrz ile fajnych ludzi wkoło,a Ty myślałeś ,że forum bez Ciebie padnie buchachacha.

nie wiem kto to jest karol, jestem na luzie od od dawna, beze mnie forum na pewno nie padnie, ja bez niego na pewno przezyje, a jakies platony, grouby, cezary, djboby (boby - wiadomo ), proty (celowo z malej litery )
beda dalej jatrzyc, kombinowac i co tam dalej. I na pewno beda jakies nowe nicki wciagajace innych, nowych, nieswiadomych.

Ja jednak bede sie trzymal prostej zasady -

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
no cóż Volumen ,jak ty z banko macie wspólne motto to ja jestem tak bardziej obok :wink:
Ostatnio edytowano 21.09.2005 19:55 przez platon, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 21.09.2005 19:51

A prawda cytat. :wink:

,,Miłość jest krzykiem''.Ratzinger
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.09.2005 21:01

Hasło, które niestety brzmi jak slogan... :(
ale dla mnie ważne, bo bardzo, bardzo dawno temu pozwalało przetrwać trudne dni.

Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać - Ernest Hemingway "Stary człowiek i morze"

Co najdziwniejsze, po raz pierwszy zetknąłem się z tym cytatem w wersji oryginalnej, ucząc się przy tłumaczeniu tej książeczki samodzielnie języka angielskiego. "A man can be destroyed but not defeated". Już wtedy zwrot trafił do moich ulubionych...
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 21.09.2005 21:37

JoeF napisał(a):Hasło, które niestety brzmi jak slogan... :(
ale dla mnie ważne, bo bardzo, bardzo dawno temu pozwalało przetrwać trudne dni.

Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać - Ernest Hemingway "Stary człowiek i morze"

Co najdziwniejsze, po raz pierwszy zetknąłem się z tym cytatem w wersji oryginalnej, ucząc się przy tłumaczeniu tej książeczki samodzielnie języka angielskiego. "A man can be destroyed but not defeated". Już wtedy zwrot trafił do moich ulubionych...

Nie zgadzam sie z Tobą Józek.Można pokonać człowieka ,ale nie zniszczyć.Można pokonać człowieka w dyskusji,w pojedynku na miny,albo na arbuzy.Ale do zniszczenia człowieka jeszcze daleko.
Czasami cytaty są do kitu niestety. :wink:
Pozdrawiam serdecznie.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 22.09.2005 08:06

Jeśli zaopiekujesz się zabłąkanym psem i zapewnisz mu spokojny żywot, nie ugryzie cię. To główna różnica między psem a człowiekiem. Mark Twain
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.09.2005 08:34

Szukałam wczoraj informacji o ptasim azylu i znalazłam coś zbliżonego.
Dać psu kość to żadna łaska. Dopiero wtedy, gdy podzielisz się kością z psem będąc tak głodnym jak on - wykażesz się miłosierdziem. (Jack London)

No i dzisiejsza porcja ;-) :

Nie wszystko, co się liczy, może być policzone i nie wszystko, co może być policzone, się liczy (Albert Einstein)

Trudno uważać kogoś za głupka kto mówi, że jesteś mądry.

Czy już jesteś na szczycie, czy dopiero się tam wspinasz pamiętaj, że śmiech jeden z najważniejszych skarbów w życiu.

Anioły potrafią latać bo mają lekki stosunek do samych siebie.

Nigdy nie ucz się niczego robić. Jeżeli się nie nauczysz, zawsze znajdziesz kogoś, kto zrobi to za ciebie. (Mark Twain)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko