Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cudowne wspomnienia z Primosten 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 15.04.2010 11:58

beret napisał(a):My na szczescie w tym roku znów Chorwacja, tylko nie wiemy gdzie sie udac, boimy sie,ze nie zjadziemy drugiego takiego miejsca jak Priomosten

Skądś to znam ;) No i ten dylemat żeby nie być rozczarowanym ;)
U mnie w tym roku pało na Podgorę na riwierze Makarskiej i zwiedzanie tej czesci Chorwacji (szkoda ze nie ma starego miasteczka) i moze ostatnie 4 dni na Hvarze (tu sobie odbiję stare miasteczka i wioski) - od 2 dni mi taka myśl kraży po głowie ;)
chitua
Globtroter

Postnapisał(a) chitua » 15.04.2010 11:59

beret napisał(a):Obrazek

O mamo, jaki wielki ananas...
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 15.04.2010 13:30

Ach jak miło przypomnieć sobie wakacje z 2008. Bardzo podobne fotki. Nawet kwaterka w tych samych okolicach. :D

PS A ta z mojego awataru to niby skąd? :D
beret
Odkrywca

Postnapisał(a) beret » 15.04.2010 14:57

CinnamonGirl napisał(a):
beret napisał(a):My na szczescie w tym roku znów Chorwacja, tylko nie wiemy gdzie sie udac, boimy sie,ze nie zjadziemy drugiego takiego miejsca jak Priomosten

Skądś to znam ;) No i ten dylemat żeby nie być rozczarowanym ;)
U mnie w tym roku pało na Podgorę na riwierze Makarskiej i zwiedzanie tej czesci Chorwacji (szkoda ze nie ma starego miasteczka) i moze ostatnie 4 dni na Hvarze (tu sobie odbiję stare miasteczka i wioski) - od 2 dni mi taka myśl kraży po głowie ;)

Plany ciekawe,zycze ich zrealizowania.
My natomiast zastanawiamy sie nad Tucepi moze Baska Voda, a moze znów Primosten. Pewnie okaze się dopiero na miejscu :wink:
termondar
Koneser

Postnapisał(a) termondar » 16.04.2010 08:01

Wspaniałe wspomnienie minionych wakacji, też odwiedziliśmy w 2009 Primošten. Czekam na cd.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 08:03

A my mamy rezerwacje w Primosten na te wakacje więc tym bardziej chłonę wiadomości o tych okolicach
kammaj
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kammaj » 16.04.2010 09:11

mallgola napisał(a):A my mamy rezerwacje w Primosten na te wakacje więc tym bardziej chłonę wiadomości o tych okolicach

W którym miejscu macie apartament? My na Josipa Bana Jelacica 4, dom praktycznie na plaży.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 09:29

kammaj napisał(a):
mallgola napisał(a):A my mamy rezerwacje w Primosten na te wakacje więc tym bardziej chłonę wiadomości o tych okolicach

W którym miejscu macie apartament? My na Josipa Bana Jelacica 4, dom praktycznie na plaży.

Na Josipa Jelacica 45 o ile dobrze pamiętam ,czyli też przy plaży
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.04.2010 10:24

Mimo ze bedzie cie przy morzu na Josipa Jelacica 45 warto przespacerowac sie też na plaze przy hotelu w zatoce po drugiej stronie cyplu Raduca. Wg mnie bez porównania i szerokosc i czystosć wody, spokój (a przynajmniej byłw w czerwcu ;)), w kazdym razie auta nie jezdzą nad głową). No i jakby nie było po stronie Jelacicia jest porcik mały bo mały ale...

Miłego urlopowania w cudnym Primostenie.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 13:03

CinnamonGirl napisał(a):Mimo ze bedzie cie przy morzu na Josipa Jelacica 45 warto przespacerowac sie też na plaze przy hotelu w zatoce po drugiej stronie cyplu Raduca. Wg mnie bez porównania i szerokosc i czystosć wody, spokój (a przynajmniej byłw w czerwcu ;)), w kazdym razie auta nie jezdzą nad głową). No i jakby nie było po stronie Jelacicia jest porcik mały bo mały ale...

Miłego urlopowania w cudnym Primostenie.

Dzięki ,wiem ,wiem plaże w okolicy obczajone,o domu przy plaży pomyśleliśmy ze względu na dzieciaki ,bo te chciałyby tylko na plażę ,a małżonek niekoniecznie .

Autora wątku przepraszam za ot :)
kammaj
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kammaj » 16.04.2010 15:09

CinnamonGirl z tego co wywnioskowałem ze zdjęć i Googlemaps to mój apartament jest pierwszy zaraz przy tym porciku. Czy to bardzo źle, boję się że mi żona głowę urwie :(
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.04.2010 17:57

kammaj napisał(a):CinnamonGirl z tego co wywnioskowałem ze zdjęć i Googlemaps to mój apartament jest pierwszy zaraz przy tym porciku. Czy to bardzo źle, boję się że mi żona głowę urwie :(

Jesli mowisz o porciku przy grobli to zle nie jest - żona nie powinna urywać ci głowy. Trzeba pamietac ze moje oczekiwania i priorytety nie muszą być takiejak twoje.
Masz co prawda ograniczone wyjscie na otwarte morze itp. Ale blisko stragany z owocami i piekarnia i przepiekny widok na starówkę :). No i co wazne jesli lubisz ryby - przed 7 rano w okolicach kapliczki i skwerku rybacy sprzedawali swieżo złowione rybki.
Minusem moze byc gwar wieczorami gdy turysci wylegaja na ulice. Nie wiem kiedy jedziecie i o ktorej chodzicie spać ;) ale w sezonie chyba codziennie są na starym miescie koncerty co moze być zarówno plusem (chorwackie klimaty itp) jak i minusem bo jest po prostu glośno :).
Poza tym po tej stronie wg mnie plaza jest taka sobie (mnie nie odpowiada, co nie znaczy ze jest zła !!) - jest raczej wąska no i przy niej ulica z parkujacymi autami ktora oddziela plaze od apartamentów po ktorej łażą ludzie (ale to juz moje opory i kompleksy ;)).
Ale juz po drugiej strone grobli (jakies 50-100m) jest szersza plaza miejska a ok 5 minut na nogach spacerkiem ta na której ja przesiadywałam i o ktorej wspominam wyżej - szersza, z dzewakami ktore daja cień w razie potrzeby, bez ulicy itp. Tam tez mozna było za 12kn wypozyczyc lezak na cały dzień, były toalety (czyste, na bieżąco sprzatane !!!) i prysznice aczkolwiek płatne chyba 2 kn.
Jesli jestescie miłosnikami zycia podmorskiego i lubicie ogladać rybki warto kiedys odwiedzić skałki przy basenie hotelowym :)

Generalnie kazdy ma jakies preferencje. Dla jednego wazny jest apartament nad samym mozem bo chce mieć blisko plazę, słyszeć szum morza itp.. Ja chciałam raczej apartament w bardziej ustronnym i cichym miejscu a bliskosc plazy była na dalszym miejscu - miałam dokładnie 510m do tej 'naszej plazy' i 300 do miejskiej . Mieszkałam na 'górce' nad jadranką.
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 16.04.2010 23:37

Nieciekawie się zaczęło. Dobrze że wuj mundurowy, a paliwo w dalszej trasie lepsze.
Ja też mam obawy czy mój wozik podoła i najlepiej żeby nie było przygód z awariami.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 17.04.2010 06:19

Jak ktoś lubi zatoczki to za hotelem Zora (o ile dobrze pamiętam) jest plaża przy zatoczce. Drzewa wokół. Sympatyczne miejsce.
Adrian34
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Adrian34 » 17.04.2010 09:44

Fajnie się czyta. Również zasiadam w czytelni. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Cudowne wspomnienia z Primosten 2009 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies