Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cudowne wspomnienia z Primosten 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 15.04.2010 10:58

beret napisał(a):My na szczescie w tym roku znów Chorwacja, tylko nie wiemy gdzie sie udac, boimy sie,ze nie zjadziemy drugiego takiego miejsca jak Priomosten

Skądś to znam ;) No i ten dylemat żeby nie być rozczarowanym ;)
U mnie w tym roku pało na Podgorę na riwierze Makarskiej i zwiedzanie tej czesci Chorwacji (szkoda ze nie ma starego miasteczka) i moze ostatnie 4 dni na Hvarze (tu sobie odbiję stare miasteczka i wioski) - od 2 dni mi taka myśl kraży po głowie ;)
chitua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) chitua » 15.04.2010 10:59

beret napisał(a):Obrazek

O mamo, jaki wielki ananas...
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 15.04.2010 12:30

Ach jak miło przypomnieć sobie wakacje z 2008. Bardzo podobne fotki. Nawet kwaterka w tych samych okolicach. :D

PS A ta z mojego awataru to niby skąd? :D
beret
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beret » 15.04.2010 13:57

CinnamonGirl napisał(a):
beret napisał(a):My na szczescie w tym roku znów Chorwacja, tylko nie wiemy gdzie sie udac, boimy sie,ze nie zjadziemy drugiego takiego miejsca jak Priomosten

Skądś to znam ;) No i ten dylemat żeby nie być rozczarowanym ;)
U mnie w tym roku pało na Podgorę na riwierze Makarskiej i zwiedzanie tej czesci Chorwacji (szkoda ze nie ma starego miasteczka) i moze ostatnie 4 dni na Hvarze (tu sobie odbiję stare miasteczka i wioski) - od 2 dni mi taka myśl kraży po głowie ;)

Plany ciekawe,zycze ich zrealizowania.
My natomiast zastanawiamy sie nad Tucepi moze Baska Voda, a moze znów Primosten. Pewnie okaze się dopiero na miejscu :wink:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 16.04.2010 07:01

Wspaniałe wspomnienie minionych wakacji, też odwiedziliśmy w 2009 Primošten. Czekam na cd.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 07:03

A my mamy rezerwacje w Primosten na te wakacje więc tym bardziej chłonę wiadomości o tych okolicach
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 16.04.2010 08:11

mallgola napisał(a):A my mamy rezerwacje w Primosten na te wakacje więc tym bardziej chłonę wiadomości o tych okolicach

W którym miejscu macie apartament? My na Josipa Bana Jelacica 4, dom praktycznie na plaży.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 08:29

kammaj napisał(a):
mallgola napisał(a):A my mamy rezerwacje w Primosten na te wakacje więc tym bardziej chłonę wiadomości o tych okolicach

W którym miejscu macie apartament? My na Josipa Bana Jelacica 4, dom praktycznie na plaży.

Na Josipa Jelacica 45 o ile dobrze pamiętam ,czyli też przy plaży
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.04.2010 09:24

Mimo ze bedzie cie przy morzu na Josipa Jelacica 45 warto przespacerowac sie też na plaze przy hotelu w zatoce po drugiej stronie cyplu Raduca. Wg mnie bez porównania i szerokosc i czystosć wody, spokój (a przynajmniej byłw w czerwcu ;)), w kazdym razie auta nie jezdzą nad głową). No i jakby nie było po stronie Jelacicia jest porcik mały bo mały ale...

Miłego urlopowania w cudnym Primostenie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 12:03

CinnamonGirl napisał(a):Mimo ze bedzie cie przy morzu na Josipa Jelacica 45 warto przespacerowac sie też na plaze przy hotelu w zatoce po drugiej stronie cyplu Raduca. Wg mnie bez porównania i szerokosc i czystosć wody, spokój (a przynajmniej byłw w czerwcu ;)), w kazdym razie auta nie jezdzą nad głową). No i jakby nie było po stronie Jelacicia jest porcik mały bo mały ale...

Miłego urlopowania w cudnym Primostenie.

Dzięki ,wiem ,wiem plaże w okolicy obczajone,o domu przy plaży pomyśleliśmy ze względu na dzieciaki ,bo te chciałyby tylko na plażę ,a małżonek niekoniecznie .

Autora wątku przepraszam za ot :)
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 16.04.2010 14:09

CinnamonGirl z tego co wywnioskowałem ze zdjęć i Googlemaps to mój apartament jest pierwszy zaraz przy tym porciku. Czy to bardzo źle, boję się że mi żona głowę urwie :(
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.04.2010 16:57

kammaj napisał(a):CinnamonGirl z tego co wywnioskowałem ze zdjęć i Googlemaps to mój apartament jest pierwszy zaraz przy tym porciku. Czy to bardzo źle, boję się że mi żona głowę urwie :(

Jesli mowisz o porciku przy grobli to zle nie jest - żona nie powinna urywać ci głowy. Trzeba pamietac ze moje oczekiwania i priorytety nie muszą być takiejak twoje.
Masz co prawda ograniczone wyjscie na otwarte morze itp. Ale blisko stragany z owocami i piekarnia i przepiekny widok na starówkę :). No i co wazne jesli lubisz ryby - przed 7 rano w okolicach kapliczki i skwerku rybacy sprzedawali swieżo złowione rybki.
Minusem moze byc gwar wieczorami gdy turysci wylegaja na ulice. Nie wiem kiedy jedziecie i o ktorej chodzicie spać ;) ale w sezonie chyba codziennie są na starym miescie koncerty co moze być zarówno plusem (chorwackie klimaty itp) jak i minusem bo jest po prostu glośno :).
Poza tym po tej stronie wg mnie plaza jest taka sobie (mnie nie odpowiada, co nie znaczy ze jest zła !!) - jest raczej wąska no i przy niej ulica z parkujacymi autami ktora oddziela plaze od apartamentów po ktorej łażą ludzie (ale to juz moje opory i kompleksy ;)).
Ale juz po drugiej strone grobli (jakies 50-100m) jest szersza plaza miejska a ok 5 minut na nogach spacerkiem ta na której ja przesiadywałam i o ktorej wspominam wyżej - szersza, z dzewakami ktore daja cień w razie potrzeby, bez ulicy itp. Tam tez mozna było za 12kn wypozyczyc lezak na cały dzień, były toalety (czyste, na bieżąco sprzatane !!!) i prysznice aczkolwiek płatne chyba 2 kn.
Jesli jestescie miłosnikami zycia podmorskiego i lubicie ogladać rybki warto kiedys odwiedzić skałki przy basenie hotelowym :)

Generalnie kazdy ma jakies preferencje. Dla jednego wazny jest apartament nad samym mozem bo chce mieć blisko plazę, słyszeć szum morza itp.. Ja chciałam raczej apartament w bardziej ustronnym i cichym miejscu a bliskosc plazy była na dalszym miejscu - miałam dokładnie 510m do tej 'naszej plazy' i 300 do miejskiej . Mieszkałam na 'górce' nad jadranką.
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 16.04.2010 22:37

Nieciekawie się zaczęło. Dobrze że wuj mundurowy, a paliwo w dalszej trasie lepsze.
Ja też mam obawy czy mój wozik podoła i najlepiej żeby nie było przygód z awariami.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 17.04.2010 05:19

Jak ktoś lubi zatoczki to za hotelem Zora (o ile dobrze pamiętam) jest plaża przy zatoczce. Drzewa wokół. Sympatyczne miejsce.
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 17.04.2010 08:44

Fajnie się czyta. Również zasiadam w czytelni. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Cudowne wspomnienia z Primosten 2009 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone