napisał(a) CinnamonGirl » 16.04.2010 16:57
kammaj napisał(a):CinnamonGirl z tego co wywnioskowałem ze zdjęć i Googlemaps to mój apartament jest pierwszy zaraz przy tym porciku. Czy to bardzo źle, boję się że mi żona głowę urwie
Jesli mowisz o porciku przy grobli to zle nie jest - żona nie powinna urywać ci głowy. Trzeba pamietac ze moje oczekiwania i priorytety nie muszą być takiejak twoje.
Masz co prawda ograniczone wyjscie na otwarte morze itp. Ale blisko stragany z owocami i piekarnia i przepiekny widok na starówkę
. No i co wazne jesli lubisz ryby - przed 7 rano w okolicach kapliczki i skwerku rybacy sprzedawali swieżo złowione rybki.
Minusem moze byc gwar wieczorami gdy turysci wylegaja na ulice. Nie wiem kiedy jedziecie i o ktorej chodzicie spać
ale w sezonie chyba codziennie są na starym miescie koncerty co moze być zarówno plusem (chorwackie klimaty itp) jak i minusem bo jest po prostu glośno
.
Poza tym po tej stronie wg mnie plaza jest taka sobie (mnie nie odpowiada, co nie znaczy ze jest zła !!) - jest raczej wąska no i przy niej ulica z parkujacymi autami ktora oddziela plaze od apartamentów po ktorej łażą ludzie (ale to juz moje opory i kompleksy
).
Ale juz po drugiej strone grobli (jakies 50-100m) jest szersza plaza miejska a ok 5 minut na nogach spacerkiem ta na której ja przesiadywałam i o ktorej wspominam wyżej - szersza, z dzewakami ktore daja cień w razie potrzeby, bez ulicy itp. Tam tez mozna było za 12kn wypozyczyc lezak na cały dzień, były toalety (czyste, na bieżąco sprzatane !!!) i prysznice aczkolwiek płatne chyba 2 kn.
Jesli jestescie miłosnikami zycia podmorskiego i lubicie ogladać rybki warto kiedys odwiedzić skałki przy basenie hotelowym
Generalnie kazdy ma jakies preferencje. Dla jednego wazny jest apartament nad samym mozem bo chce mieć blisko plazę, słyszeć szum morza itp.. Ja chciałam raczej apartament w bardziej ustronnym i cichym miejscu a bliskosc plazy była na dalszym miejscu - miałam dokładnie 510m do tej 'naszej plazy' i 300 do miejskiej . Mieszkałam na 'górce' nad jadranką.