CROnikiCROpka napisał(a):Fajna ta "dziura". Przysiadam się
Bardzo miło Ciąg dalszy wkrótce nastapi
caliberka napisał(a):Kiedy w ciągu tych pierwszych dwóch dni miałam obiektyw to zrobiłam zdjęcie tej latarni morskiej ,która była naprawdę od nas bardzo daleko
caliberka napisał(a):Całe Zecevo otoczone jest murkami z kamienia ,strasznie to pracochłonne i tak naprawdę nie wiem do końca ,czemu to ma słuzyć Są tych murków całe kilometry
anakin napisał(a):caliberka napisał(a):Kiedy w ciągu tych pierwszych dwóch dni miałam obiektyw to zrobiłam zdjęcie tej latarni morskiej ,która była naprawdę od nas bardzo daleko
Mulo.
Najbliżej tam z Ražanj.caliberka napisał(a):Całe Zecevo otoczone jest murkami z kamienia ,strasznie to pracochłonne i tak naprawdę nie wiem do końca ,czemu to ma słuzyć Są tych murków całe kilometry
Spełniają różne funkcje..
Kaska1207 napisał(a):Witaj. zastanawiamy się nad Rogożnicą na przyszły rok.Czy w Zecevie są plaże żwirowe,czy tylko kamieniste?
Kaska1207 napisał(a):Witaj. zastanawiamy się nad Rogożnicą na przyszły rok.Czy w Zecevie są plaże żwirowe,czy tylko kamieniste?
caliberka napisał(a):
W Zecevo jest była jednostka wojskowa ,której ktoś tam pilnuje ale generalnie jest zamknięta .Przed jednostką jest pomnik z kawałków strąconego samolotu serbskiego w 91 r właśnie tu w Zecevo , były to dwa samoloty ,które przyleciały aby zrównać tą wioskę po prostu z ziemią .Zestrzelono je dokładnie nad Zecevem i spadły tuż obok naszej wysepki W czasie wojny od 91 r działy się tam dantejskie sceny niczym z horroru aż trudno o nich myśleć
A tak to obecnie wygląda ,dla nich to pamiatka historyczna
noemi_s napisał(a):Kaska1207 napisał(a):Witaj. zastanawiamy się nad Rogożnicą na przyszły rok.Czy w Zecevie są plaże żwirowe,czy tylko kamieniste?
W starej części Zeceva tylko plaże kamieniste, gdzieniegdzie wybetonowane. Pod tym względem zdecydowanie bardziej przyjazna jest nowsza część Zeceva - Rtic, gdzie są dwie żwirkowe plaże - jedna przy hotelu "Life", druga, moim zdaniem fajniejsza, w tym miejscu: https://www.google.pl/maps/place/Ze%C4%8Devo+Rogozni%C4%8Dko,+Chorwacja/@43.5441083,15.9468244,161m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x133518461616da2b:0xb8a1ad025af7c08!8m2!3d43.5535886!4d15.9401624?hl=pl.
Ta druga wygląda tak:
agata26061 napisał(a):Nadrobiłam zaległości i czekam na ciąg dalszy.
Szkoda tego obiektywu, no ale cóż począc... trzeba nabyc nowy żeby w przyszłych latach w Cro było czym focic
caliberka napisał(a): Poczekam na Mikołaja,chyba byłam grzeczna ?
jardeb napisał(a):Suuuper
Relacja tylko upewniła mnie w przekonaniu o słuszności wyboru Zeceva na 2017.
pozdr