Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Często dopadam CroRadyjka dopiero po północy, więc się nie dziwię, jeśli na ogół panuje cisza. Ale dziś jestem przed północą i co? Też cisza w eterze...
Już mi się przełączyło na tureckie radio.
Jednocześnie informuję, że jest przygotowana audycja
"Chorwacja na Festiwalach Eurowizji w latach 1993 - 2010" Będzie można usłyszeć piosenki wszystkich reprezentantów Chorwacji na tym Festiwalu.
W 1993 roku pierwszym reprezentantem Cro była grupa PUTOKAZI
natomiast w 2010 roku reprezentantem Cro była grupa FEMINNEM
Eurowizja powoli dobiega końca jak widać z Listy ,największe sukcesy święciły piosenki w wykonaniu Pań.
Kolejna część audycji, Lista Przebojów CRR czerwiec 2009
1.Davor Borno - Bjondina 2.Doris Dragovic - Ja vjerujem 3.Drazen Zecic - Idi 4.Jelena Rozga - Sve se meni cini 5.Maja Suput - Svatovska 6.Marina Tomasevic - Suze dvi 7.Marko Perkovic Thompson - Moj dida i ja 8.Miso Kovac - Ostani svoja 9.Miroslav Skoro - Domovina 10.Oliver Dragojevic - Pred tvojim vratima 11.Severina - Tko to pita
Kto głosował - słucha, kto nie - tym bardziej słucha