jolek napisał(a):Raul73 napisał(a): W tym programie w radiowej Jedynce w ubiegłym tygodniu usłyszałem informację, że hymnem CRO-forum jest "Ljepa li si" MPT.
Przyznam, że pierwsze słyszę, że nasze forum ma jakiś hymn Skąd oni wzięli taką informację? No i przede wszystkim: czy tak jest naprawdę?
Pozwolę się wciąć...
Na drugim, po Brennej, spotkaniu cromaniaków w Gazdówce w Gliwicach, zrodziła się myśl, żeby właśnie pod melodię Ljepa li si podłożyć słowa o Cro i o nas... I byłby nasz hymn. Ale sprawa się rozmyła, niestety. Tylko skąd o tym wie radio, nemam pojma.
ZAJEC napisał(a):Tak to prawda,byłem na tym spotkaniu w Gazdówce ,byla rozmowa o tej piosence ale z tego co pamiętam to była tylko przymiarka tak jak pisze Jola.Faktem jest ,ze ta piosenka jest bardzo popularna wśród zlotowiczow i nie tylko ale nic mi nikt nie mowił,że jest naszym hymnem a może nie wszystkim o tym mówiono albo niedosłyszałem.
ZAJEC napisał(a): może nie wszystkim o tym mówiono albo niedosłyszałem.
jolek napisał(a):ZAJEC napisał(a): może nie wszystkim o tym mówiono albo niedosłyszałem.
Zbyszku, byliśmy wtedy w powijakach, kilka miesięcy po jednym spotkaniu w realu, nikt nie przypuszczał, że zrobi się taki ruch społeczny, jak cromaniactwo Nie znaliśmy się zbyt dobrze, a może to Ci umkło , ale... przyznam, że z Ojcem Założycielem takie coś planowaliśmy, jako odpowiedź na krzyżactwo (długo by tłumaczyć). Ja Bojanowi ani Bocianowi nic nie mówiłam, a przynajmniej nie pamiętam, żeby kiedykolwiek była o tym rozmowa. A O.Z. tym bardziej nie podejrzewam
Jacek 206 napisał(a):Dziękuję za nutki, dobranoc Rodzinko.
jolek napisał(a):krakuscity napisał(a): Jolek, zerknij do skrzynki ( dot. 3 lipca- ważne)
Jutro się odezwę z wiążącymi informacjami.