Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
''Ludzie sa szczesliwi tylko w takim stopniu,w jakim sie na to zdecyduja''
Zatem... skoro sami decydujemy czy mozemy sie czuc szczesliwymi.. nie pozostaje mi nic innego jak tylko podeslac takiego Janiola, o skrzydlach wielkich jak pol swiata, ktory.. doda- wiary ,ze mozna byc szczesliwym pomimo wszelakich przeciwnosci - odwagi, aby tego szczescia sie nie przestraszyc -nadzieji ,ze zawsze to szczescie udzwigniemy -roztropnosci, aby nalezycie szczescie wykorzystac
Drogiemu DJ Januszowi oraz wszystkim Januszom(z Rodzinki i nie z rodzinki) zycze w dniu IMIENIN aby o tym nigdy nie zapominali iiii.......
''W konfrontacji strumienia ze skala, strumien zawsze wygrywa-nie przez swoja sile,ale przez wytrwalosc''
ta piosenka mowi wiecej niz ja jestem w stanie powiedziec...
pierwsza dla Solenizanta - Opća Opasnost - Tvoje Ime Čuvam druga dla Rodzinki - Colonia - Kad se sretnu stari prijatelji no i trzecia moja - COLONIA- 1001 NOC
A teraz.......
najserdeczniejsze, z głębi serca płynące życzenia dla DJ-a Janusza, zdrowia, cierpliwości i ........spełnienia wszystkich otrzymanych dziś życzeń