Cronkursso Edycja V 06'11 - temat - Wyniki!!!
1. Z żabiej perspektywy
2. Widziane nocą
3. Światła nocy odbite w Jadranie
4. Niebo w roli głównej
5. To zdjęcie mi wyszło!
6. Małe jest piękne
7. Podwodny świat
8. A to Polska właśnie...
9. Sjesta
10. Drzwi, bramy, przejścia.
11. Słońce i wiatr
12. Lady in ...
W związku z faktem, że wybraliście byle jak, to ... powtarzamy głosowanie ...
Dobra, żartowałem ... W związku z powyższym faktem, my, niżej podpisani, decydujemy jako bedzie tak:
W Cronkursso Edycji V, czyli czerwcowej, zdjęcia przysyłamy na dwa tematy, do wyboru, albo oba naraz.
Jeżeli chcecie wysłać na dwa tematy naraz, to ograniczeniem niech bedzie góra po dwa zdjęcia na każdy temat,
co daje straszna ilość czterech zdjęc na osobo/aparat, a jeżeli chcecie wysłać fotki tylko na jeden temat,
to niech górną cyfrą określającą ilość zdjęc przypadających na jednego osobowego, niech będzie trzy (cyfrowo: 3 )
Termin przysyłania fotek to ... piątek wieczór 1 lipca ... Rany, wakacje
zaś tematami zwycięskimi, bo po osiem głosów uzyskały, będą:
Światła nocy odbite w Jadranie
i
Drzwi, bramy, przejścia.
I tak sobie pomyślałem, że moglibyśmy zrobić jeszcze, zastanowię się jak, ale może poza konkursem,
na przykład jako galeryjkę zdjęć, nie do głosowania, ale do oceny i opisu, z tematu:
To zdjęcie mi wyszło!
Jako, że temat tuż, tuż za podium się znalazł, a jest ciekawy.
Oczywiście, ilość zdjęć, jak w temacie - czyli jedno.
Tak powiedziałem, Howgh
PS zdjęcia wysyłacie na adres: cronkursso(maupa)wp(kropka)pl, na która to pocztę nie zaglądam, wcześniej, niż na koniec przysyłania fotek,
więc jakby co, to zapytania ślijcie na weldon(maupa)wp(kropka)pl
Uwaga!
Chciałbym zmienić warunki techniczne przysyłanych fotek:
* zdjęcia można przysyłać w oryginalnym rozmiarze, natomiast eksponowane będą w formacie o bokach 1024 px w poziomie, lub 800 w pionie.
* zdjęcia będę umieszczał na fmixie, a więc można pozostawić ich obróbkę algorytmowi serwisu, ewentualnie przygotować zdjęcie we własnym zakresie
* sugeruję nieprzysyłanie zdjęć mniejszych niż te podane wymiary, ponieważ albo będą wystawione jako mniejsze od pozostałych, albo sztucznie powiększone, co spowoduje pogorszenie ich jakości
* ze względu na wielkość zdjęć i ich ilość, sugerowałbym popracowanie nad kompresją. Nie chcę dawać tu ograniczeń w wadze zdjęć, ale nie zaszkodzi trochę z tym potrenować, tym bardziej, że nasz eksperyment ma służyć szerszej sprawie, dotyczącej całego forum
* jak napisałem - jest to eksperyment, a wiec, przy okazji kolejnego Cronkursso, przedstawionego już wg tych nowych zasad, proszę o komentarze i uwagi.
* w każdej chwili możemy wrócić do obecnie obowiązującego formatu.
Pozdrawiam