Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie tylko Cromaniacki wielopak... ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda
Re: Cromaniacki wielopak...

Postnapisał(a) Bea.ta » 06.07.2015 12:51

Ślicznie ;)
zwłaszcza te cytryny w tym samym kolorze :)
To teraz czekamy na 2014 :smo: :smo: :smo:
kroj
Croentuzjasta
Re: Cromaniacki dwupak...

Postnapisał(a) kroj » 06.07.2015 17:26

walp napisał(a):Za każdym razem, kiedy widzę zdjęcie podobne do nr 26. Jadran po raz pierwszy...

przypomina mi się nasze pierwsze spotkanie z Adriatykiem. :)

Dołączam do "Cromaniackiego dwupaku". :wink:

Dzień dobry, zdążyłam na 2014 :D
Czytam, nadrabiam,oglądam, wzdycham i w 100% zgadzam się z tym co napisał walp i to samo pomyślałam :),
z każdą naszą podróżą czuję ten sam dreszczyk emocji, kiedy widzę ten jęzor Jadranu.
Zdjęcia pięknościowe!

Pozdrav :papa:
Ela
Vjetar
Legenda
Re: Cromaniacki dwupak...

Postnapisał(a) Vjetar » 06.07.2015 17:46

Anai napisał(a):... przynajmniej jeśli chodzi o rok 2013 - a teraz lecę do pierwszego wpisu w tej relacji zmienić tytuł bo mi kolejny rok do kolekcji doszedł :D

Śmiało zaczynaj. :D
Pzdr
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 08.07.2015 07:58

Bea.ta napisał(a):Ślicznie ;)
zwłaszcza te cytryny w tym samym kolorze :)
Heh... zdjęcie robiłam staruszkowi i jak to zwykle mi się zdarza, drugi samochód, i to że to również jest citroen (o kolorze nie wspominając) zauważyłam dopiero po zgraniu zdjęć na dysk...
... w domu :mrgreen:

Bea.ta napisał(a):To teraz czekamy na 2014 :smo: :smo: :smo:
Vjetar napisał(a): Śmiało zaczynaj. :D
A to nie jest takie proste jakby się Wam mogło wydawać :smo:
... ale pracuję nad tym, żeby było co obejrzeć przynajmniej, bo do czytania obawiam się będzie jeszcze mniej niż w 2013 - po prostu nie robiłam tym razem notatek, no i pamięć już nie ta... :mrgreen:
Choć pewnie przypomnę sobie jeszcze co nieco obrabiając fotki :D

kroj napisał(a):Dzień dobry, zdążyłam na 2014 :D
Nie tylko zdążyłaś, ale w dodatku pewnie będziesz musiała nieco zaczekać, bo j/w :oczko_usmiech:
... ale oczywiście witam gorąco :)
Lisior
Globtroter

Postnapisał(a) Lisior » 08.07.2015 09:22

Przycupnę i ja :papa:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 20.07.2015 07:23

Lisior napisał(a):Przycupnę i ja :papa:

:oczko_usmiech:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 20.07.2015 18:37

Część druga czyli wakacje Anno Domini 2014 i ciut przed... :wink:

Na wakacje 2014 przyszło nam poczekać ciut dłużej niż zwykle...
W Biogradzie byliśmy w czerwcu - kolejny wyjazd do Cro zaplanowaliśmy dla odmiany na wrzesień.
Zniechęceni nieco podejściem Vacansoleila do swoich klientów
(stres czy uda się odzyskać 100 euro kaucji i napinka ze sprzątaniem namiotu przed wyjazdem - prawie jak przedświąteczne porzadki)
postanowiliśmy dać szansę ich konkurencji i wybraliśmy namiot Selectcampu na campingu Vranjica Belvedere w Segecie Vranjicy właśnie.
Jak się później okazało był to wybór słuszny - Selectcamp w sęsie, choć i na sam Seget narzekać nie mogę...

Oferta była atrakcyjna mimo tego, że dość późno się na nią zdecydowaliśmy (koniec kwietnia) - cena przyzwoita, namioty Selectcampu ładniejsze, lepiej wyposażone, kaucja o połowę niższa i łatwoodzyskiwalna, no i brak stresu związanego ze sprzątaniem końcowym, bo wliczone było w cenę :D

Zanim się na cokolwiek zdecydowaliśmy jasne było, że w tym roku znacznie zmieni się nam skład osobowy wycieczki.
Już w lutym/marcu okazało się, że Sabina z Kacprem w tym roku z nami nie pojadą - po lutowym egzaminie wstępnym pisanym we Wrocławiu,
znacznie jeszcze przed maturami, oboje dowiedzieli się, że niezależnie od ich wyników (matur) zostali przyjęci na jeden z brytyjskich uniwersytetów i we wrześniu będą raczej spikać na terenie Grejt Britajn a nie w Cro :-|

Był wprawdzie niecny plan, żeby zabrać aktualnego wówczas krulewicza młodszej córki, ale...
... znacząca różnica pomiędzy naszym a jego rodziców podejściem odnośnie konieczności przebywania dziecka w szkole na początku września sprawiła, że został on zakończony niepowodzeniem ;)

Tak czy siak zanim kolejny raz mogliśmy się cieszyć z pobytu w Cro trzeba było trochę sobie poczekać :roll: :mrgreen:

W tak zwanym międzyczasiu były majowe matury, które oczywiście nasze zdolne dzieci zdały z bardzo dobrymi wynikami. :hearts:

Po nich starsza dzieciarnia urządziła sobie wakacje objazdowe (Litwa, Łotwa, Estonia + 1 dzień w Helsinkach) a po powrocie z nich...
Niestety :cry: - lotnisko Mgławica w Poznaniu, żegnaj Polsko a witaj UK...

My, coby nie pokręciło nas z niecierpliwości zaliczyliśmy w maju krótki wypad do Wrocka :oczko_usmiech:

Potem był lipiec i kolejny krótki wypad - tam razem nad nasze ojczyste morze i we czwórkę (rodzice krulewicza odnośnie wyjazdu w wakacje nie mieli zastrzeżeń) :lool:

Chwilę później młodsze dziecię w charakterze tłumacza pojechało z rodzicami Kacpra odwiedzić starszą siostrę (i Kacpra rzecz jasna też) na obczyźnie...

I w ten oto sposób udało nam się jakoś do tego września dotrwać :D
renatalato
Cromaniak

Postnapisał(a) renatalato » 20.07.2015 23:36

Ha, to ja nawet nie przypuszczałam, że twa młodsza córka w królewskie progi wstępuje :wink: :oczko_usmiech: , a tak serio to się wam namieszało 8O :D
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 21.07.2015 14:03

Anai napisał(a):I w ten oto sposób udało nam się jakoś do tego września dotrwać :D

Całe szczęście, że jakoś się udało ;)
Wielkie gratulacje za tą UK, super!
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 21.07.2015 15:23

renatalato napisał(a):Ha, to ja nawet nie przypuszczałam, że twa młodsza córka w królewskie progi wstępuje :wink: :oczko_usmiech: , a tak serio to się wam namieszało 8O :D
Trochę się pomieszało faktycznie, a w przyszłym roku jak dobrze pójdzie namiesza się jeszcze bardziej 8O :mrgreen:
... a z tym krulewiczem to jest tak, że ja tak nazywam chłopaków moich córek gdy są jeszcze na okresie próbnym :P

Roxi napisał(a):Całe szczęście, że jakoś się udało ;)
Cudem Roxi, cudem... :oczko_usmiech:
Roxi napisał(a):Wielkie gratulacje za tą UK, super!
Przekażę :)
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 21.07.2015 16:28

437. Dzieckowy mix objazdowy...

sabka a.jpg

...a ponieważ chorwackie zdjęcia skończę obrabiać nie prędzej niż w okolicy Bożego Narodzenia, to na razie podręczę Was majowym Wrockiem :smo:

438. Ktoś wie (bo ja niekoniecznie) gdzie zaczęłam szwendaczkę?
Obrazek

439. To, to już wiem gdzie było ;)
Obrazek

440. Odrzański "lazur" na nieba błękicie... :D
Obrazek

441. ...
Obrazek

442. ...
Obrazek

443. ...
Obrazek

444. ...
Obrazek

445. ...
Obrazek
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 23.07.2015 12:28

446. Park Plaza
Obrazek

447. ...
Obrazek

448. Hej przeleciał ptaszek...
Obrazek

449. ... z tej dziury wyleciał :D
Obrazek

450. Praca wre...
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.07.2015 12:51

Anai napisał(a):[Trochę się pomieszało faktycznie, a w przyszłym roku jak dobrze pójdzie namiesza się jeszcze bardziej 8O :mrgreen:
... a z tym krulewiczem to jest tak, że ja tak nazywam chłopaków moich córek gdy są jeszcze na okresie próbnym :P

Ja bym ich nazywała potencjalnymi skazańcami :sm: :) jak przeżyją to uratują sobie życie ;)
no i żeby im to krulewiczowanie nie zostało .... bo potem się do kupy z Kopciuszkiem nie wyrobią :roll:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 23.07.2015 12:59

Bea.ta napisał(a):Ja bym ich nazywała potencjalnymi skazańcami :sm: :) jak przeżyją to uratują sobie życie ;)
no i żeby im to krulewiczowanie nie zostało .... bo potem się do kupy z Kopciuszkiem nie wyrobią :roll:

Nie do końca...
Jeśli w sytuacji trudnej (czyt. trudniejszej niż romantyczne spacery po parku czy szeptanie do uszka) okażą się facetami to okres próbny się kończy, jak nie - to też się w niedługim czasie kończy ale w inny sposób :mrgreen:

Wrocław Ci się nie podoba? :cry:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 23.07.2015 13:10

Anai napisał(a):Nie do końca...
Jeśli w sytuacji trudnej (czyt. trudniejszej niż romantyczne spacery po parku czy szeptanie do uszka) okażą się facetami to okres próbny się kończy, jak nie - to też się w niedługim czasie kończy ale w inny sposób :mrgreen:

Aaaa to rozumiem .... :)

Anai napisał(a):Wrocław Ci się nie podoba? :cry:

Podoba się tylko, że tak wpadłam przelotem na szybko :)
Muszę tam podjechać znowu - bo przez lata przyjeżdżałam tam w stresie GOBLL zaliczyć i uciec do domu, więc zwiedzanie polegało na szybkim przebiegnięciu z GOBLLu do prześwietlacza płuc i biegiem z tym zdjęciem nazad :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży