Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie tylko Cromaniacki wielopak... ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anai
Cromaniak
Re: Cromaniacki dwupak...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.06.2015 12:55

Plaża z której korzystaliśmy najczęściej znajdowała się kawałek drogi od campingu, w stronę Pakoštane
Jak dla mnie jedna z najlepszych w okolicy, o ile nie najlepsza (takich do których można dojść pieszo, bo oczywiście można jeździć plażować do Pakoštane) - dość szeroka, kamienista (kamienie nie bardzo drobne, ale też nie skały), łagodne zejście, stosunkowo długo płytko, nie pamiętam tylko czy były tam jeżowce, ale ponieważ na okolicznych bywały (nie żeby jakieś zatrważające ilości) to zakładam że i tu były. Przy plaży knajpka, stosunkowo krótko czynna (chyba do 21), nie bardzo wiem czy można tam coś zjeść (nie sprawdzałam), na pewno można napić się zimnego Karlovačko i pograć w bilard ;)

Żeby do niej dojść trzeba iść do granicy camp Soline, potem ścieżką wzdłuż campów Ljutič i Bakija, i dalej tą samą ścieżką aż...
... ścieżka się skończy :mrgreen:
Następnie zejść w dół na plażę (przy całkiem przyzwoitych na pierwszy rzut oka apartamentach), przejść kawałek po kamulcach i w zasadzie już jesteście na miejscu :D

Małe ostrzeżonko - jeśli nie tolerujecie golasów, to trzeba Wam wiedzieć, że tu się już pojawiają, choć trzymają się raczej na uboczu :oczko_usmiech:

319. Ścieżka za Camp Soline...
Obrazek

320. Gdzieś obok campu Ljutič, albo ciut za nim...
Obrazek

288. Cel - plaża z knajpką jeszcze raz ;)
Obrazek

321. ...
Obrazek

Jakie plaże są w Pakoštane można zobaczyć we wpisie o Pakoštane :D
Ostatnio edytowano 01.06.2015 17:36 przez Anai, łącznie edytowano 2 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.06.2015 13:04

anakin napisał(a):
Anai napisał(a):...ale skoro już jestem w Biogradzie a nie w miejscowości na M. to nie będę się przecież zadręczać jakby to było fajnie teraz na Beretnicy czy innej podobnej...

Miałem raczej na myśli to, że mój pierwszy pobyt wypadł w Šukosanie i bardzo mi się tam podobało, a dziś by mnie tam wołami nie zaciągnęła. :mrgreen:

Wcale się nie dziwię, bo wyspy Pag i Brač to inne bajki :lol:
Nawet Rogožnica też :wink:

Mnie natomiast bardzo dużo wołów potrzeba do ponownego zaciągnięcia na Čiovo :oczko_usmiech:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.06.2015 18:17

322. FKK w Biogradzie i okolicy...
Obrazek

Golasów w Cro można spotkać wszędzie i nie trzeba wcale do tego plaży z oznaczeniem FKK, ale ponieważ istnieje pewne zainteresowanie tym tematem, to opowiem co wiem ;)

W Pakoštane jest podobno plaża dla golasów, ale nie sprawdzałam gdzie konkretnie.

323. ... ale i na głównej plaży nikt z tym jak (już nie :oczko_usmiech: ) widać problemu nie ma ;)
Obrazek

W Zadarze wiadomo - skoro nie ma zwykłych to gołych też nie :D
Skupię się zatem na plażach w Biogradzie, bo miejsc gdzie można polatać, jak ktoś to kiedyś pięknie określił, z bobrem na wierzchu jest całkiem sporo - w zależności od preferencji latającego :lool:

Pierwszych golasów można spotkać na plaży z poprzedniego wpisu (tej z knajpką), trzymają się oni tam raczej na uboczu. Jednak im dalej idziemy w stronę Pakoštane a wcześniej Crvenej Luki, tym więcej ustronnych miejsc w których można spotkać naturystę...
... albo i dwóch :P

Do zatoki, o której przyjęło się mówić, że jest dla golasów od campu trzeba iść ok. 45 min wspomnianą wcześniej ścieżką, potem trochę plażą, a na koniec przez las.
Sama plaża średnia- generalnie bajzel, sporo śmieci, ostre kamyki, ale...
... zatoczka jest miodzio :oczko_usmiech:

Mapka 1.
Na tej mapce jest to zatoczka nr.1
Obrazek

Mapka 2.
- Zielony punkt na mapie to pierwsza z przyzwoitszych plaż - to tu jest knajpka z przemiłą panią za barem
- na plaży można spotkać panie topless i pojedynczych golasów:)
- od punktu różowego coraz więcej golasów a mniej textili

Obrazek

Mapka3.
- Skałki dookoła cypla otoczonego na różowo opanowane przez nagich panów, czasem w parach - miejsce nazwane przeze mnie na własny użytek "gejowskim zakątkiem" ;)

Poza tym przy skałkach sporo jeżowców, sporo krabów, czasem rozgwiazdy, raczej trudne zejścia do wody
(duże, czasem ostre, obślizgłe kamole)

- Las zaznaczony na fioletowo - niestety opanowany przede wszystkim przez podglądaczy :evil:
- jasnoniebieska strzałka oznacza stosunkowo długie, łagodne, piaszczyste zejście do wody - dość długo płytko (po pachy), mało jeżowców (prawie wcale) :oczko_usmiech:
- ciemnoniebieska strzałka oznacza fragment plaży gdzie można się wyłożyć w cieniu,
na trawie bądź w hamaku.

W zatoce cumuje sporo pływadełek - 99% golasy :mrgreen:

Obrazek

324. Gdzieś w okolicy różowej kropki z mapki 2.
Obrazek

325. Oliwki przy ścieżce...
Obrazek

326. Punkt charakterystyczny...
Obrazek

327. W stronę Biogradu...
Obrazek

328. W stronę Pakoštane...
Obrazek

329. ...
Obrazek

330. ...
Obrazek

331. ...
Obrazek

332. Widok na "Las Podglądaczy"
Obrazek

333. ... i sam las :)
Obrazek

334. ...
Obrazek

335. ...
Obrazek

336. Widok z lasu na zatokę...
Obrazek

337. Zatoka...
Obrazek

338. Tu było mnóstwo krabów...
Obrazek

339. ...
Obrazek

340. ...
Obrazek

341. ...
Obrazek

342. ...
Obrazek
Ostatnio edytowano 01.06.2015 21:19 przez Anai, łącznie edytowano 2 razy
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.06.2015 18:23

I na koniec tego wpisu obiecana wcześniej mapa z gugli, na której zaznaczyłam wszystko w okolicy, co wydało mi się istotne...
Biograd, co, gdzie i jak ;)
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 01.06.2015 20:50

Śliczne zdjęcia zatoczki :smo:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.06.2015 21:22

renatalato napisał(a):Śliczne zdjęcia zatoczki :smo:
Dzięki Renia - zwłaszcza, że wszystkie fotki w tym wpisie (prócz lalki i ocenzurowanej pani) robione komurką :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.06.2015 08:52

Anai napisał(a):
renatalato napisał(a):Śliczne zdjęcia zatoczki :smo:
Dzięki Renia - zwłaszcza, że wszystkie fotki w tym wpisie (prócz lalki i ocenzurowanej pani) robione komurką :mrgreen:

a lalka to co??? gorsza?? :roll:
też ją ocenzuruj .... :roll: :wink: :oczko_usmiech:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 03.06.2015 08:58

Bea.ta napisał(a):a lalka to co??? gorsza?? :roll:
też ją ocenzuruj .... :roll: :wink: :oczko_usmiech:
Wisz Ty co? Może i masz rację - w sumie większy ma biust od tej kobieciny... :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.06.2015 08:59

Anai napisał(a):Wisz Ty co? Może i masz rację - w sumie większy ma biust od tej kobieciny... :mrgreen:

co prawda plastikowy .... ale ... :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 03.06.2015 09:32

Jedną nogą na księżycu + powrót trasą (nie do końca) alternatywną...

Tak, tak - potwierdzam... Chodzi o Pag :mrgreen:
Moje marzenie odkąd go pierwszy raz zobaczyłam na fotach helen, nero, bea.ty, anakina i całym mnóstwie innych, których autorów nie pamiętam.
Z wrażenia aż się do klubu miłośników zapisałam, mimo że jeszcze tam nie byłam :oczko_usmiech:
Oczywistą oczywistością było więc, że kiedyś być tam muszę...
Chociaż na chwilkę, godzinkę, żeby zerknąć, dotknąć, powąchać :lol:

Postanowiliśmy więc, zajechać na Pag w drodze powrotnej do domu.
Tak na jeden, góra dwa rzuty okiem, może szybki plażing, jeśli uda się znaleźć fajną po temu miejscówkę :oczko_usmiech:
... i pojechaliśmy :hut:

Lojalnie ostrzegam - większość zdjęć, które się teraz pojawią z pewnością już widzieliście - na tym forumie, u innych, być może nawet u siebie :lool:

343. Ha!
Obrazek

344. ...
Obrazek

345. ...
Obrazek

346. ...
Obrazek

347. :D
Obrazek

348. ...
Obrazek

349. ...
Obrazek

350. ...
Obrazek

351. ...
Obrazek

352. ...
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.06.2015 09:41

Anai napisał(a):Jedną nogą na księżycu + powrót trasą (nie do końca) alternatywną...

Tak, tak - potwierdzam... Chodzi o Pag :mrgreen:
Moje marzenie odkąd go pierwszy raz zobaczyłam na fotach helen, nero, bea.ty, anakina i całym mnóstwie innych, których autorów nie pamiętam.
Z wrażenia aż się do klubu miłośników zapisałam, mimo że jeszcze tam nie byłam :oczko_usmiech:
Oczywistą oczywistością było więc, że kiedyś być tam muszę...
Chociaż na chwilkę, godzinkę, żeby zerknąć, dotknąć, powąchać :lol:

czuję się wzruszona :smo: dziękuję za taki piękny odcinek i czekam na dużo... dużo zdjęć :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 03.06.2015 09:44

Bea.ta napisał(a):czuję się wzruszona :smo: dziękuję za taki piękny odcinek i czekam na dużo... dużo zdjęć :)
No cóż... zdjęć będzie dokładnie tyle ile mam i ani jednego więcej :twisted:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 03.06.2015 10:06

Po krótkim przystanku przy moście jedziemy dalej...

353.
Obrazek

354.
Obrazek

Przez miasto Pag w zasadzie jedynie przemknęliśmy (tankowania nie liczę) i nie wiedzieć czemu wylądowaliśmy w Šimuni.
Nie pamiętam czy zdecydował o tym rzut monetą, czy kierowiec orzekł, że dalej nie jedzie ale tak się właśnie stało...
W sumie można było przecież podjechać jeszcze kawalątek i wylądować w Mandre, no cóż... :roll:

Powiem tak - Šimuni mnie nie urzekło...
Wpływ na to miało pewnie pochmurne akurat tam niebo, to że sklep był zamknięty i pewnie to, że zbyt wielkiej szansy by mnie zauroczyło mu nie dałam :wink:

355. Hmmm...
Obrazek

356. Jeden z nielicznych (więc się nie liczy) przebłysków słońca...
Obrazek

357. ...
Obrazek

358. Šimuni...
Obrazek

359.
Obrazek

360.
Obrazek

361.
Obrazek

362.
Obrazek

363.
Obrazek

364.
Obrazek

365. Plaża...
Obrazek

366.
Obrazek

367.
Obrazek

368. To mi się akurat podobało :D
Obrazek

369. To mniej...
Obrazek

Poszwendaliśmy się więc trochę, z plażowania wyszły nici bo słońca niet, zajrzeliśmy tu i ówdzie a potem zapakowaliśmy się w auto i zarządziliśmy odwrót :mrgreen:

370.
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.06.2015 10:23

no powiem Ci ... są ładniejsze miejsca na Pagu :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.06.2015 10:25

Bea.ta napisał(a):no powiem Ci ... są ładniejsze miejsca na Pagu :)

nooo...
zdecydowanie się zgadzam...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie tylko Cromaniacki wielopak... ;) - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone