Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie tylko Cromaniacki wielopak... ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GOLDEN
Cromaniak
Re: Cromaniacki dwupak...

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 09.05.2015 18:45

Fajnie... :wink:
Biograd.... :hut:
Pooglądam,skoro będą tylko fotki... :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.05.2015 18:59

Rzetak powiem.......popaczę.. :mrgreen:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.05.2015 19:09

Ja również zerknę :D
raffaell2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffaell2 » 09.05.2015 19:14

Są Czeskie piwka, jest Biograd, to mnie nie może zabrakąć :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 09.05.2015 20:29

Jo tys dołancom, Mundrze godo Baba. :wink:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 09.05.2015 20:32

marmed napisał(a):Jestem... i czekam na danie główne :)
Witaj :)
... i uściślij może co masz na myśli pisząc o daniu głównym, bo nie wiem czy jestem w stanie coś takiego zaoferować... :oczko_usmiech:

21monika napisał(a):To i ja siadam.
No i dobrze :D

GOLDEN napisał(a):Fajnie... :wink:
Biograd.... :hut:
Pooglądam,skoro będą tylko fotki... :mrgreen:
Nie noo, tak całkiem tylko to może nie, ale na opisy poszczególnych dni łącznie z tym co jedliśmy na śniadanie nie liczyłabym za bardzo :P

anakin napisał(a):Rzetak powiem.......popaczę.. :mrgreen:
Rzetak powiem, to se pacz :smo:

agata26061 napisał(a):Ja również zerknę :D
Nema problema :)

raffaell2 napisał(a):Są Czeskie piwka, jest Biograd, to mnie nie może zabrakąć :D
Czeskie piffka som zawsze (przynajmniej na początku), Biograd nie zawsze, ale nie narzekam :mrgreen:

Ural napisał(a):Jo tys dołancom, Mundrze godo Baba. :wink:
No to se gdzieś klapnij :oczko_usmiech:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 09.05.2015 21:10

Dojechaliśmy więc...

Powiem Wam, że masakra na maksa - gorzej już być nie mogło!
Nie dość, że wylądowaliśmy w Biogradzie - mieście bez wyrazu (cytat z foruma),
to jeszcze na największym molochu jaki do tej pory widziałam.

Autocamp Park Soline w Biogradzie.
I o nim będzie ta wrzutka.

Szczerze i uczciwie się przyznam - nie chciało nam się targać tego całego campingowego majdanu
(choć samochód nie wyglądał, na mniej wypchany) i między innymi dlatego, zdecydowaliśmy się na namiot Vacansoleila,
na Soline właśnie.

Co do samego campu osobiście nie mam większych zastrzeżeń, wielki i owszem, zacieniony, położony na łagodnym dość
(w porównaniu z innymi na których bywaliśmy) zboczu, ze świetnym dojściem (szeroką, w większości zacienioną promenadą)
do miasteczka.
Jest na nim wszystko czego człek potrzebuje, czego nie potrzebuje jak się uprze też pewnie znajdzie :D

Jest sklep, piekarnia, multum barów, parę knajp, nawet ze 3 niby-kluby - dudniące tzw. muzyką taneczną w sobotnią noc do wczesnych godzin rannych. Są plaże, zjeżdżalnia (nie działała podczas naszego pobytu, ale początek czerwca - może dlatego), wydaje się że przybytków łazienno-toaletowych w wystarczającej ilości, wi-fi zdaje się też było.
Także ja nie narzekam.

Mam pewne zastrzeżenia co do samego Vacansoleila, choć namiot dla mnie rewela - 3 sypialnie, w pełni wyposażona kuchnia, lodówka, gaz, niczego nam nie brakowało...
... jednakowoż z powodu tych niewielkich zastrzeżeń następnym razem choć też na spory camp, też do wynajmowanego namiotu, to pojechaliśmy już z inną firmą - rzetak powiem zaoferowali lepsze warunki :D

Ot i wsio!
... a teraz możecie popaczeć :mrgreen:
Kurde - a miałam się nie rozpisywać :evil:

29. Nasz namiot...
- z tyłu za samochodem zestaw mebli ogrodowych z parasolem - żyć nie umierać :D

Obrazek

30. Z bliższa...
Obrazek

31. Ze zboku...
Obrazek

32. Campingowe aleje...
Obrazek

33. Łazienki położone najbliżej namiotów Vacansoleila
Obrazek

34. ...
Obrazek

35. Plaża (o plażach ciut więcej potem)
Obrazek

36. Deptaczek z knajpkami wzdłuż plaży
Obrazek

37. ... i odcinek bez knajpek ;)
Obrazek

38. Promenada z campu do miasteczka i na odwrót
Obrazek

39. Zjeżdżalnia
Obrazek

40. Sklepik z pieczywem
Obrazek

41. Inne łazienki...
Obrazek

42. ...
Obrazek

43. ...
Obrazek

44. Na wyposażeniu był też kot, ale nie mam pewności czy zapewnił nam go Vacansoleil czy Park Soline :D
Obrazek

45. ...
Obrazek

:mrgreen:
Ostatnio edytowano 11.05.2015 08:18 przez Anai, łącznie edytowano 2 razy
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.05.2015 21:18

:D Anai, jeśli pozwolisz, również przycupnę w kąciku...

p.s. tak się zastanawiam, ale chyba dałabym radę na campie, chociaż nigdy nie byłam, tylko faktycznie trochę duży ten moloch... :(
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.05.2015 21:25

hmm.... no to pisz ... ja poczytam :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.05.2015 21:29

Popaczałam na camp i... odwołuję poprzednie zeznania. To jest straszniejsze od księżyca. :mrgreen: :wink:
Ale i tak czekam na ciąg dalszy - zapowiada się emocjonująco. :oczko_usmiech:
Strasznie jestem też ciekawa jak taki namiocik - cudeńko prezentuje się w środku?...

Kot jest bajeczny - bez względu na jego dostawcę. :) :wink:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 09.05.2015 21:54

majeczka napisał(a)::D Anai, jeśli pozwolisz, również przycupnę w kąciku...
... ech, dlaczego niby miałabym nie pozwolić - pewnie, że siadaj :D

majeczka napisał(a):p.s. tak się zastanawiam, ale chyba dałabym radę na campie, chociaż nigdy nie byłam, tylko faktycznie trochę duży ten moloch... :(

Majeczka - campingi są przecież różne - małe i duże :D
Ten był duży, co było i dobre, i mniej dobre, ale można przecież podejść do niego w ten sposób, że Twój namiot jest jednym z domków w miasteczku jakim jest duży camping...
Czego się na campie obawiasz?

Bea.ta napisał(a):hmm.... no to pisz ... ja poczytam :)
O ile będę pisać, ale najwyżej pooglądasz :smo:

Mikromir napisał(a):Popaczałam na camp i... odwołuję poprzednie zeznania. To jest straszniejsze od księżyca. :mrgreen: :wink:
A nie mówiłam :?:

Mikromir napisał(a):Strasznie jestem też ciekawa jak taki namiocik - cudeńko prezentuje się w środku?...

Vacansoleilowego nie mam, mogę Ci pokazać namiot Selectcampu - bardzo w sumie podobny wewnątrz.
Zresztą moment...

Namiot Vacansoleila ma układ taki jak na obrazku poniżej:
Obrazek

... i w zasadzie jedynie tym układem różni się nieco od namiotów Selectcampu, które z kolei wyglądają tak:
Obrazek

Podsumowując - Vacansoleil ma 3 sypialnie (jedna większa z podwójnym łóżkiem i dwie mniejsze, z czego w jednej są 2 pojedyncze łóżka a w drugiej jedno, albo dwa) i coś na kształt aneksu kuchennego z jadalnią.
Select ma 2 sypialnie (jedna duża z podwójnym łóżkiem i druga jeszcze większa z trzema pojedynczymi, pomiędzy nimi coś na kształt szafy (rura z wieszakami), poza tym aneks kuchenny z jadalnią. Select ma też leżaki przed namiotem prócz mebli ogrodowych obok.
Poza tym wyposażenie mają bardzo podobne.
Tu masz jeszcze wnętrze Selecta ( z ich strony):
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
W naszej jadalni prócz tego małego stolika i krzeseł, był jeszcze stół i krzesła w normalnym rozmiarze.
... aaa - u Selecta był na wyposażeniu grill elektryczny.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.05.2015 22:10

Anai napisał(a):Czego się na campie obawiasz?

No właśnie czego?

...być może wspólnych sanitariatów, nocnych hałasów, braku ciepłej wody, ewentualnie insektów, doprawdy sama nie wiem czego jeszcze. :roll:

Wierz mi, nigdy nie byłam na żadnym campie, zdecydowanie wybieram hotele, pensjonaty lub apartamenty.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 09.05.2015 22:28

majeczka napisał(a):...być może wspólnych sanitariatów, nocnych hałasów, braku ciepłej wody, ewentualnie insektów, doprawdy sama nie wiem czego jeszcze. :roll:

Wierz mi, nigdy nie byłam na żadnym campie, zdecydowanie wybieram hotele, pensjonaty lub apartamenty.

Ech jedynie wspólne sanitariaty a i to nie zawsze są tym czym różni się camp od apartamentu.
... bo przecież hałasować może sąsiad za ścianą, ciepłej wody może braknąć wszędzie, a gdy otworzysz okno też może wejść Ci do środka robal.
Jeśli czegoś bardzo pilnuję, ale tak naprawdę truję o to wszystkim doopę jeśli chodzi o życie na campie, to o to żeby za każdym razem wchodząc, czy wychodząc z sypialni dokładnie zasuwać zamek. No i na samym początku sprawdzam czy nie ma jakichś nieproszonych gości. Reszta to pikuś... :)
matkapolka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matkapolka » 09.05.2015 22:35

Jestem nowa ale jak mogę to pooglądam:)

Czy was pojechało czterech czy pięciu bo nie zakumałam;)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 09.05.2015 22:36

matkapolka napisał(a):Jestem nowa ale jak mogę to pooglądam:)

Czy was pojechało czterech czy pięciu bo nie zakumałam;)

Czworo wystartowało spod domu, piątego zgarnęliśmy w drodze :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży