Re: Cromaniacki dwupak...
Biograd i okolica - gdzie iść na shopping, gdzie coś dobrego zjeść...Miejsc gdzie w okolicy można zrobić zakupy nie brakuje - począwszy od małych sklepików na marketach kończąc.
W samym Biogradzie jest mały
Konzum niedaleko mariny, obok czynne do 13-tej targowisko,
Lidl na wylocie z miasteczka (w stronę Zadaru), nieco wcześniej spory
Plodine i centrum handlowe obok niego.
Poza tym
Mercator w Bibinje (zaraz przy Jadrance) i dość duży
InterSpar w Zadarze.
W Zadarze marketów jest znacznie, znacznie więcej ale Spara mamy przetestowanego, więc o nim wspominam
Knajpy i imprezownie Jak już wcześniej wspominałam na samym campingu jest co najmniej kilka imprezowni i różnej maści knajpek...
Osobiście mogę polecić jedną z knajpek na Soline - jest to pierwsza z rzędu, zaraz niedaleko ogrodzenia oddzielającego camp Soline od campingu Ljutič (bodajże), jedyna która ma słowo konoba w nazwie
Smaczne jedzenie, znośne ceny no i nie trzeba daleko łazić jeśli mieszkasz na campie
286.
Widok z niej roztacza się taki: 287.
Poza tym jest jeszcze jedna fajna knajpeczka w Biogradzie...
Przy plaży - trzeba się kawałek przespacerować, stosunkowo krótko czynna (chyba do 21), nie bardzo wiem czy można tam coś zjeść (nie sprawdzałam), ale nie napalałabym się na wiele więcej niż frytki, na pewno można napić się zimnego Karlovačko i pograć w bilard.
288.
Widok na nią od strony Pakoštane289.
Widoki z jej wnętrza 290.
Obecności tych dwu panów nie jestem w stanie zagwarantować 291. ...
292.
293. ...
294.
Na koniec załączę wszelkie możliwe mapy i mapki gdzie i co można znaleźć oraz jak tam trafić Godnym polecenia miejscem jest konoba
Pakoštanac w Pakoštane.
- jedzenie smaczne
- porcje przyzwoite
- ceny sporawe, lecz akceptowalne
- świetny wystrój
- miła (choć nieco zamotana) obsługa kelnerska
- ... i przesympatyczny, bardzo rozmowny właściciel (chyba)
295.
Pakoštanac...296. ...
297.
Wnętrze...298.
Niby też wnętrze ale jednak trochę zewnętrze, a może na odwrót... 299.
Nasz obiadek się grilluje 300. ...
301.
Żarciuszko... 302.
Wyżej było dla królików - tu jest dla ludzi 303.
Tu też... 304.
... a to moje Zadar - tu udało nam się namierzyć tylko jedno miejsce...
Restauracja
Malo Misto na starówce - całkiem niedaleko Placu Pięciu Studni.
Jedzenie pychaa, ceny - jak na Zadar przystało
, czynne do późna (dotarliśmy tam jakoś przed 11-tą w nocy i nie było problemów z zamówieniem), super obsługa i kieliszeczek czegoś mocniejszego w oczekiwaniu na jedzenie
238.
Raz jeszcze - właśnie pod tymi zielonymi badylami jest Malo Misto... 305. ...
Zdjęć z wnętrza niestety nie posiadam - ale było całkiem sympatyczne, coś na kształt zadaszonego ogródka...
Knajp w samym Biogradzie i jego okolicach jest z całą pewnością znacznie więcej, nie mówiąc już o Zadarze - ja wspominam natomiast te, z których usług korzystaliśmy...