Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia po raz pierwszy! Od Pagu do Splitu :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
NataliaSze
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) NataliaSze » 25.08.2019 11:32

W tym roku w końcu nadszedł czas i na nas aby zawitać do Chorwacji. Tu jeszcze nas nie było...
W tej relacji będzie dużo zwiedzania i dużo plażowania. :)
Więc zapraszam Wszystkich Cromaniaków do naszej podróży :)

Mała zajawka :D

MUIDE6840.JPG

IMG_E1546.JPG

IMG_E1153.JPG

IMG_E0822.JPG

Oczekujcie więcej :D
Tuti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tuti » 25.08.2019 11:37

Widzę miejsca z których dopiero co wróciłem, więc czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.08.2019 11:59

Malowniczo i artystycznie... 8)

Z ciekawością będę zaglądać. :papa:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 25.08.2019 12:30

Pag i okolice zawsze chętnie powspominam :) :papa:
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 25.08.2019 12:32

Ja również chętnie poczytam i pooglądam :D :D

Najbardziej lubię czytać właśnie relacje osób, dla których jest to pierwszy raz w Chorwacji - ciekaw jestem wrażeń :papa: :papa:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 25.08.2019 13:05

Poczytam i poogladam tym bardziej że w tym roku na zakończenie wczasów planujemy na 2 dni właśnie pojechać na Pag
Pozdrawiam :papa:
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 25.08.2019 15:35

Za 1.5 tyg wlasnie Pag, wiec zasiadam do czytania ☺
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 26.08.2019 12:34

Witaj. :papa: Dosłownie taka sama rozpiętość zwiedzania jak u mnie rok temu. Więc będę śledzić uważnie. :)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 29.08.2019 08:04

Na Pagu byłam już dwa razy, i po cichu planuję go na przyszłe wakacje :D , tak że chętnie tu pozaglądam :papa:
NataliaSze
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) NataliaSze » 29.08.2019 17:57

No to zaczynamy :)

W końcu nastał ten długo wyczekiwany, planowany kilka miesięcy wyjazd do Cro. Dziesiątki godzin przed komputerem, śledzenie relacji, wyłapywanie najciekawszych miejsc....
I tak o to po kilku miesiącach planowania wczesnym rankiem wsiadamy do zapakowanego auta i ruszamy. Jak zasze na nasze wymarzone i prawie perfekcyjnie zaplanowane wakacje :D
Droga przebiegała dość przyjemnie, żadnych korków i przykrych niespodziewanych wydarzeń. Jechaliśmy z dwójką chłopców 6 i 9 lat więc po drodze robiliśmy dwie przerwy tak aby jazda nie była żmudna i nużąca :)
Przystanek pierwszy zaplanowaliśmy sobie w Wiedniu.
Zaliczyliśmy spacer ogrodami Schönbrunn, tak zeszło nam kilka godzin. Parking płatny, ale praktycznie przy wejściu do pałacu.
Pstryknęłam kilka zdjęć :) oczywiście :)

IMG_E0778.JPG

IMG_E0777.JPG

IMG_E0776.JPG

IMG_E0773.JPG

IMG_E0756.JPG

IMG_E0753.JPG

Nawet nie wiedzieliśmy, że spędziliśmy tyle czasu. Wybijała jakoś 17:00 ruszamy dalej. I tak mijamy Austrię, Słowenię i wjeżdżamy do tak wyczekiwanej Chorwacji. w końcu to nasz "pierwszy raz w Cro".
Zmęczenie dawało się we znaki więc krótka przerwa. A że nie chciało nam się zatrzymywać gdzieś na autostradzie. Zaplanowaliśmy sobie postój w Opatiji. Dojechaliśmy zatrzymaliśmy się na parkingu i udaliśmy się na plażę. Ludzi praktycznie już nie było więc mogliśmy podziwiać już pierwsze piękne widoki i z relaksować się w morzu.

IMG_E0795.JPG

IMG_E0799.JPG

Przy takich widokach i dzwiękach cykad, aż żal było jechać dalej :) Z Opatiji obraliśmy już kierunek już docelowy Bibijne - naszą bazę wypadową na tegoroczne wakacje :)

CDN... :)
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 29.08.2019 18:23

Może to moje subiektywne wrażenie, ale jakbyś odpuściła trochę tych przeróbek graficznych... :wink:
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 29.08.2019 18:33

Witam :)
Relacja zapowiada się ciekawie ale masz jakiś popsuty aparat czy co...?
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 29.08.2019 18:53

Bravik napisał(a):Może to moje subiektywne wrażenie, ale jakbyś odpuściła trochę tych przeróbek graficznych... :wink:

Jestem za.
Chorwacja jest tak piękna, że nie trzeba jej poprawiać, bo czasem można odnieść odwrotny skutek :smo: .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2019 19:56

elka21 napisał(a):
Bravik napisał(a):Może to moje subiektywne wrażenie, ale jakbyś odpuściła trochę tych przeróbek graficznych... :wink:

Jestem za.
Chorwacja jest tak piękna, że nie trzeba jej poprawiać, bo czasem można odnieść odwrotny skutek :smo: .

Popieram. Chyba każda fotografia jest z jakimś "mocnym" filtrem, a ujęcia są bardzo dobre i same w sobie powinny być ładne.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 29.08.2019 20:51

Ja też jestem na zdjęciami bez obróbki....
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies