Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cro po raz 4 - Wrześniowe Tucepi 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 02.09.2012 08:21

Witamy i pozdrawiamy z pieknego Tucepi.
Po 20 godzinach jazdy i zmianach planów dotarliśmy wczoraj do Tucepi, które powitało nas piękną ... burzą :)

Nie będzie to relacja online - tą zamieszczę po powrocie - ale postaram się na bierząco podrzucać zdjęcia.
Krótko o drodze - z 20 godzin jazdy około 18 padał deszcz: od małego deszczyku, po oberwania chmur, które nie pozwalały jechać szybciej niż 60 km/h.
Dlatego zadzwoniliśmy po drodze do właścicielki naszego apartmani, i przełożyliśmy zwiedzanie plitwic na drogę powrotną (accuweather nie kłamał - na plitwicach cały weekend ostro pada).

Mieszkamy tutaj: Apartaenty Pilan. Zdjęcia nie kłamią, jest pięnie.

Zaraz śniadanko i plaża, a na osłodę kilka zdjęć z tarasu:
Załączniki:
001.JPG
002.JPG
003.JPG
004.JPG
005.JPG
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 02.09.2012 08:59

A przed paroma minutami budził wszystkich...

Makarski Jadran

zwracam uwagę na ostatnie sekundy filmu: wszystko działo sie w trakcie pisania pierwszego postu :)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 02.09.2012 09:15

Ale super że piszesz :D jest Tucepi jestem i ja :wink: wklejej fotek ile wlezie :wink:
Filmik super :D
Ostatnio edytowano 02.09.2012 09:17 przez Aneta.K, łącznie edytowano 1 raz
kroman
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroman » 02.09.2012 09:16

Potwierdzam.
Jest pięknie. Faktycznie wczoraj była delikatna burza ale z obwitym deszczem, według miejscowych, pierwszym od 2,5 miesiaca :D
Pozdrowienia z Tucepi :papa:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 02.09.2012 09:18

Ja wróciłam z Tucepi w czwartek ,było super...ale Wam dobrze :D 8)
maciek_apo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_apo » 02.09.2012 21:54

Hej

I ja wybieram się najprawdopodobniej do Tucepi. Miałem jechać w połowie sierpnia, ale życie czasem układa się tak a nie inaczej. Szczerze mówiąc to cały czas martwie się o pogodę chociaż wiem, ze nie powinienem ;) Będe tam we dwoje od 8 mego do 16 stego września. Ktoś z obecnych teraz w Tucepi podpowie jak kształtuja się ceny za apartamenty? Oczywiście mówię o takich "na każdą kieszeń" Czy zmieszczę się w 40-50 e za apartament z ładnym widokiem?

Pozdrawiam
Gawer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gawer » 03.09.2012 01:53

Hej

To ja też o coś zapytam :) Jesteście już 2 dni :) Jak wygląda pogoda w tym rejonie? Sam wybieram się we wtorek do Makarskiej ale prognozy pokazują jakieś niewielkie deszcze a na przykład na Pagu jest ok :) Sam nie wiem czy mam wierzyć prognozom czy nie ? W Chorwacji byłem kilka razy, ale nigdy nie spotkałem się z deszczem. Co prawda nigdy nie byłem we Wrześniu.

Pozdrawiam :)
kroman
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroman » 03.09.2012 09:50

Gawer napisał(a):Hej

To ja też o coś zapytam :) Jesteście już 2 dni :) Jak wygląda pogoda w tym rejonie? Sam wybieram się we wtorek do Makarskiej ale prognozy pokazują jakieś niewielkie deszcze a na przykład na Pagu jest ok :) Sam nie wiem czy mam wierzyć prognozom czy nie ? W Chorwacji byłem kilka razy, ale nigdy nie spotkałem się z deszczem. Co prawda nigdy nie byłem we Wrześniu.

Nie wiem czy to dobra czy zła wiadomość ale poniższy portal , w przeciwieństwie do "naszych" przepowiadaczy typu Onet , podaje bezbłędną prognozę . Porównania czynię od trzech dni.
Dzisiaj ma być pochmurnie i właśnie przyfrunęły niegroźne, ale jednak przysłaniające słońce, chmury .
Tak czy owak nie łam się tylko dawaj , czy to do Makarskiej czy do Tucepi. Zdążysz sie przypalić.
Stop ,mała korekta. Słońce sie nie poddaje chmurom. Fascynująca walka :D
http://www.accuweather.com/pl/hr/tucepi ... ast/121116

Pozdrav
Gawer
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gawer » 03.09.2012 14:01

kroman napisał(a):
Gawer napisał(a):Hej

Nie wiem czy to dobra czy zła wiadomość ale poniższy portal , w przeciwieństwie do "naszych" przepowiadaczy typu Onet , podaje bezbłędną prognozę . Porównania czynię od trzech dni.
Dzisiaj ma być pochmurnie i właśnie przyfrunęły niegroźne, ale jednak przysłaniające słońce, chmury .
Tak czy owak nie łam się tylko dawaj , czy to do Makarskiej czy do Tucepi. Zdążysz sie przypalić.
Stop ,mała korekta. Słońce sie nie poddaje chmurom. Fascynująca walka :D
http://www.accuweather.com/pl/hr/tucepi ... ast/121116

Pozdrav

Mam nadzieję że prognoza z tej stronki się sprawdzi. Do 15 września jest ona bardzo optymistyczna :) Życzę miłego odpoczywania. A właściwie to urlopujesz w Tucepi ?
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 03.09.2012 18:40

Uwaga - accuweather jest ogólnie bardzo dobry, ale na Makarskiej Rivierze jest swoisty mikroklimat ze względu na masyw Biokovo. Prognoza pokazywała wczoraj i przedwczoraj burze, a jest pięknie i gorąco. Wiec nie martwcie sie i przyjezdzajcie. Jest pięknie

My byliśmy dzisiaj na Bol, polecamy Makarski Jadran,

Pózniej wrzucenie kilka fotek

Pozdrav!!!
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 03.09.2012 18:42

No to ja już czekam na kolejne fotki :D
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 03.09.2012 19:36

hej, właśnie oglądamy burzę - pięknie się błyska za Brac :)

Cromaniacy - podrzućcie mi namiary na fajne dzikie plażyczki i konoby z dobrym, morskim jadłem w okolicy - do 20 - 30 km od Tucepi.

Zwycięzcy dedykuje fotkę świerzej Travaricy :)
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 04.09.2012 07:39

Witam ponownie.

Obiecana paczka fotek. Przedwczoraj było plażowanie, wczoraj fish picnik, a dzisiaj... czekamy, bo na razie mamy chmurki na niebie, więc może mały objazd po Makarskiej i Omis'u.
Załączniki:
006.JPG
cześć wesołej brygady w specjalnie zakupionych 'strojach ludowych' :)
007.JPG
na chwilę przed podaniem najlepszej grillowanej makreli, jaką kiedykolwiek jadłem.
008.JPG
'a ciała ich (makrel) rozszarpią sępy (czy tam mewy)
009.JPG
widoczek na Jelsę z wyższych partii
010.JPG
my dwóch. tzn. my czterech. :)
011.JPG
słońce przenikało przez chmury, ale zdjęcie niestety tego piękna nie oddaje.
Gimp będzie musiał się postarać
012.JPG
i na koniec: Tucepi wczoraj wieczorem...
013.JPG
... i dzisiaj rano.

Pozdrav!
Mi$iek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mi$iek » 04.09.2012 09:03

fajne te Apartaenty Pilan... jak cenowo wyglądają?
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 04.09.2012 09:17

My płacimy 60 eur za dobę, 4+1. Jeśli byłoby 5 dorosłych osób, to 65 eur.
Na parterze jest coctail bar Pilan, pierwsze i drugie piętro zamieszkują domownicy, a trzecie jest nasze.

Wchodzi sie przez bar, kwatere jest w ścisłym centrum Tucepi :)

Uważam, ze to super okazja jak na to miasto. Klima, internet, 2 sypialnie, kuchnia, piękny taras z rattanowymi meblami. Dla nas bomba.
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone