Re: CRO - miłość od pierwszego wejrzenia, drugie spotkanie..
DZIEŃ 1 wyjazdCel naszej podróży
Żivogośće PoratSkład wyprawy : Ja, Driver M. + dziewczynki lat 12 i 4
Trasę przygotowywałam bardzo dokładnie przez cały rok, czytałam, notowałam na kartkach a później w 60 kartkowym zeszycie.
Podstawowe kryteria - odpocząć, odpocząć i jeszcze raz odpocząć. Zwiedzanie z naszymi córkami musi być ograniczone do minimum, bo jak są zmęczone to potrafią nam nieźle dać w kość (doświadczenie lat ubiegłych). Trasa i cała podróż musiała być ściśle skoordynowana z ich rytmem biologicznym.
Zaplanowany wyjazd 10.07.2014 godzina 21.00
i, co - oczywiście małe odstępstwo wyjechaliśmy o 1.30
Położyliśmy się na drzemkę przed podróżą, wszystko było spakowane, dzieci miały cichutko oglądać bajeczki, aby rodzice mogli odpocząć.
Nagle ok godz. 24 nasza mała wpada do sypialni i krzyczy : " mamo, jedziemy w końcu do tej Chorwacji, bo jak nie, to ja idę już spać
"
No i zaczęła się akcja ZASPALIŚMY, ja już oczywiście nerwówka
A mężuś...
"kochanie, spokojnie przecież jedziemy na wakacje"
Dobra ochłonęłam, co ja szaleję, przecież to tylko 4 i pół godziny poślizgu - jedziemy
Nawigacja nastawiona Szczecinek - Boboszów
Granicę z Czechami przekroczyliśmy ok 10.00 (przerwy na siusiu, chyba 3) więc całkiem dobrze poszło.
Zaplanowany nocleg Hotel Temal Muśov (przed Mikulovem) - na miejscu byliśmy ok. 15.00
Driver spać ! A ja i dzieciaki Aqualand Moravia ! Nieźle to wykombinowałam
Raj dla dzieciaków
Czesi to dla mnie mistrzowie organizowania dobrej zabawy. Atrakcji dla małych, dużych i większych całe mnóstwo. Dla mniej aktywnych relax w kilku ogromnych jacuzzi.
Koszt biletów rodzinnych na cały dzień 1290 kć - ok. 190 zł - po 15.00 coś taniej
Lody, napoje, jedzonko, drinki i piwko dodatkowo płatne, ale w bardzo rozsądnych cenach
CDN