Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cro 2009 - mariush_foto

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariush_foto
Croentuzjasta
Cro 2009 - mariush_foto

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 11:58

Uprzejmie informuję, iż w wątku tym będę wieszał swoje pejzaże z tegorocznej Chorwacji. :-)
Przeciętnie po jednym dziennie - przyjemności trzeba dozować ;-), a i na więcej pewnie nie będzie czasu :-(
Jeśli ktoś będzie miał ochotę od razu na więcej (lub na fotografie z ub. lat), to zapraszam na http://mariuszsarzynski.pl/

1. Obrazek
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.07.2009 12:14

gdyby nie to ze woda wyglada jak mleko to bylo by calkiem ladne zdjecie. kolega widze lubi "dluuuuuuugo" robic fote :wink:
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 12:21

piotrulex napisał(a):gdyby nie to ze woda wyglada jak mleko to bylo by calkiem ladne zdjecie. kolega widze lubi "dluuuuuuugo" robic fote :wink:
Gdyby babcia miała wąsy to byłaby dziadkiem... :-) A jaka ma być woda przy 5 minutach naświetlania? :-)
No i kto i gdzie zdefiniował jak ma wyglądać woda (przeczytam chętnie)? ;-)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.07.2009 12:24

No i kto i gdzie zdefiniował jak ma wyglądać woda (przeczytam chętnie)?

a chciałbyś się w takiej wykąpać? :wink:
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 12:35

Krystof napisał(a):

W takiej jak na zdjęciu? Przecież się kąpałem codziennie! :-D
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 01.07.2009 13:09

E no mariush, podbijasz poprzeczkę. Już myślałem że urlop spędzę w spokoju a będzie mnie teraz wiercić z tyłu czaszki że taki jeden przyfocił piękie z prawego prostego ;)

Pogadamy jak wrócę, mam nadzieję że z równie pięknymi kadrami.

Pozdrawiam.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.07.2009 13:37

mariush_foto napisał(a):
piotrulex napisał(a):gdyby nie to ze woda wyglada jak mleko to bylo by calkiem ladne zdjecie. kolega widze lubi "dluuuuuuugo" robic fote :wink:
Gdyby babcia miała wąsy to byłaby dziadkiem... :-) A jaka ma być woda przy 5 minutach naświetlania? :-)

pewnie

jeden woli matke a drugi corke

ja wole ladne naturalne widoki z dobrym kadrowaniem

tu to wszystko widze tylko mooooooocno przekombinowane

szkoda, jak na moje to zmarnowane ujecie ale kolejne chetnie polukam

na fotografii sie nie znam ale patrzec lubie, wiem co mi sie podoba i dlaczego :lol:

mysle ze kolega wstawia zdjecia liczac sie z opiniami i zdaje sobie z tego sprawe, ze nie kazdy bedzie gratulowal :wink:

Krystof napisał(a):

wlasnie?

chcialbys?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.07.2009 13:47

a mnie tu brak ludzi ... :D
Czeszek, na przykład ... bo czym jest plaża bez Czeszek??? :roll: Czeszki i taki delfin w tle, albo łabędź!

takie tam zdjęcie ... wata i kamienie ... dla kogo takie zdjęcia? dla satanistów chyba :wink:
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 13:48

piotrulex napisał(a):
mariush_foto napisał(a):

pewnie

jeden woli matke a drugi corke

ja wole ladne naturalne widoki z dobrym kadrowaniem

tu to wszystko widze tylko mooooooocno przekombinowane

szkoda, jak na moje to zmarnowane ujecie ale kolejne chetnie polukam

na fotografii sie nie znam ale patrzec lubie, wiem co mi sie podoba i dlaczego :lol:

mysle ze kolega wstawia zdjecia liczac sie z opiniami i zdaje sobie z tego sprawe, ze nie kazdy bedzie gratulowal :wink:

Krystof napisał(a):

wlasnie?

chcialbys?
Konkrety, Panie, konkrety, bo na razie to masło maślane piszesz, ogólniki :-) Nic z tego nie wynika - dlatego czepiam się, bo nie lubię tego (rozumiem "nie podoba się i już"), ale nie lubię uzasadniania "nie podoba się" ogólnikami

troyan - co za problem? Statyw, wężyk, czasem jakiś filtr połówkowy, piwko do ręki (bo trochę trzeba czekać...) - i gotowe! :-)

Ponieważ dziś jest otwarcie wątka, będą, wyjatkowo, dwa zdjęcia - w tej wodzie też chce się kąpać (choć nie rozumiem w dalszym ciągu jak kwestia tego, czy ktoś chce się kąpać w wodzie czy nie chce, ma się do zdjęcia... moze ktoś mi wytłumaczy? :-)
2.
Obrazek
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 13:50

Krystof napisał(a):a mnie tu brak ludzi ... :D
Czeszek, na przykład ... bo czym jest plaża bez Czeszek??? :roll: Czeszki i taki delfin w tle, albo łabędź!

takie tam zdjęcie ... wata i kamienie ... dla kogo takie zdjęcia? dla satanistów chyba :wink:
Czeszek nie było, Niemki tylko, delfinów nie było, łabędzie były w Toruniu przez 2004, tylko drabinka... co robić? Zabierać ze sobą dmuchane łabędzie? ;-)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.07.2009 13:51

ha - połknął haczyk! są 2 zdjęcia dziennie ;@)
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 01.07.2009 13:55

Mariush ale bez urazy dla forumowiczów, to nie jest forum o fotografii ale forum o Chorwacji, kryteria oceny adekwatności zdjecia co do oczekiwań musisz uwzględnić. Miłośnik starych samochodów niekoniecznie musi zwracać uwagę na stygmatyzację czynników kulturowych w asocjacji kulturowej, którymi będzie zainteresowany socjolog ukierunkowany przez kulturoznawstwo. I na odwrót, taki socjolog nie będzie wiedział ile znaczy dla ludzkości wałek rozrządu zaprojektowany przez jakiegoś japońskiego inżyniera we wczesnych latach 40-tych ;)

Zresztą co ja Ci będę tłumaczył, masz klientów na swoje foty więc wiesz jakimi kryteriami się kierują ;)

troyan - co za problem? Statyw, wężyk, czasem jakiś filtr połówkowy, piwko do ręki (bo trochę trzeba czekać...) - i gotowe!

Mam ino 30 sekund na bulbie, dłużej w 400d się nie da a szarego filtra nie mam, ino połówki.

Acha i żeby nie było tak słodko, drugie mi się nie podoba, kadr z leksza frywolny, bym uciął troszkę góry i lewej, może podest byłby w mocniejszym punkcie.
Ostatnio edytowano 01.07.2009 13:59 przez troyan, łącznie edytowano 1 raz
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 13:59

troyan napisał(a):Mariush ale bez urazy dla forumowiczów, to nie jest forum o fotografii ale forum o Chorwacji, kryteria oceny adekwatności zdjecia co do oczekiwań musisz uwzględnić. Miłośnik starych samochodów niekoniecznie musi zwracać uwagę na stygmatyzację czynników kulturowych w asocjacji kulturowej, którymi będzie zainteresowany socjolog ukierunkowany przez kulturoznawstwo. I na odwrót, taki socjolog nie będzie wiedział ile znaczy dla ludzkości wałek rozrządu zaprojektowany przez jakiegoś japońskiego inżyniera we wczesnych latach 40-tych ;)

Zresztą co ja Ci będę tłumaczył, masz klientów na swoje foty więc wiesz jakimi kryteriami się kierują ;)

troyan - co za problem? Statyw, wężyk, czasem jakiś filtr połówkowy, piwko do ręki (bo trochę trzeba czekać...) - i gotowe!

Mam ino 30 sekund na bulbie, dłużej w 400d się nie da a szarego filtra nie mam, ino połówki.
Wiem, wiem... ale w moich zdjęciach nie będzie podglądanych na plażach FKK gołych Włoszek, sorry chłopaki... :-)

Dlaczego tylko 30 sekund się da? A z wężykiem próbowałeś? Kosztuje niedużo, a frajdy daje masę. 30 sekund to chyba bez BULBa się da ustawić... a z BULBEM to do oporu!
Jakbyś potrzebował szarego Hitecha 1,2 ND, to napisz mi maila, moze coś się uda skombinować... :-)
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 01.07.2009 14:01

Mam połówki, softa i harda z Hitecha, wystarczą mi, poczekam za zachody słońca to sobie wydłużę ekspozycję.

A skąd Ty jesteś że mi na 2 dni przed moim wyjazdem proponujesz filtra ? :lol: Z Katowic ?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.07.2009 14:03

mariush_foto napisał(a): ...Konkrety, Panie, konkrety, bo na razie to masło maślane piszesz, ogólniki :-) Nic z tego nie wynika - dlatego czepiam się, bo nie lubię tego (rozumiem "nie podoba się i już"), ale nie lubię uzasadniania "nie podoba się" ogólnikami...

widze ze jakis nakrecony jestes na wlasne zdjecia i opinie o nich

co ja bede Ci pisal. To Ty sie znasz a nie ja wiec cokolwiek Ci napisze bedziesz pisal 2xtyle :wink:

Ty robisz zdjecia liczac na wpisy, ja je ogladam i pisze

Mi sie nie podoba i tyle, jest przekombinowane, moim zdaniem niepotrzne tak dlugie "naswietlanie"

Koncze bo sie nie dogadamy ale drugie zdjecie jak na moje jeszcze gorsze, zwlaszcza ta "odcieta" woda po lewej stronie betonu - totalna sztucznosc ...

To tyle i na tym koncze dzien dzisiejszy liczac na zdjecia ktore wpadna mi w oko a z pewnoscia takie tez wstawisz

Nie kazdemu podoba sie to samo i mam nadzieje, ze nie jest to dla Ciebie jakas nowosc ...

:D
Następna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja