Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cro 2009 - mariush_foto

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 14:03

troyan napisał(a):Mam połówki, softa i harda z Hitecha, wystarczą mi, poczekam za zachody słońca to sobie wydłużę ekspozycję.

A skąd Ty jesteś że mi na 2 dni przed moim wyjazdem proponujesz filtra ? :lol: Z Katowic ?
Z Torunia, ale poczta bez problemu przyniesie ci filtr na piątek jakby co :-)
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 01.07.2009 14:08

piotrulex napisał(a):
mariush_foto napisał(a): ...Konkrety, Panie, konkrety, bo na razie to masło maślane piszesz, ogólniki :-) Nic z tego nie wynika - dlatego czepiam się, bo nie lubię tego (rozumiem "nie podoba się i już"), ale nie lubię uzasadniania "nie podoba się" ogólnikami...

Mi sie nie podoba i tyle, jest przekombinowane, moim zdaniem niepotrzne tak dlugie "naswietlanie"

Koncze bo sie nie dogadamy ale drugie zdjecie jak na moje jeszcze gorsze, zwlaszcza ta "odcieta" woda po lewej stronie betonu - totalna sztucznosc ...
Ha, powiedz to takiemu Michaelowi Kenna, Adamowi Burtonowi, Marcinowi Stawiarzowi czy Michaelovi Levinowi, bo od lat błądzą... (oraz ich klienci, wykąłdający grubą kasę na przekombinowane fotk) :-)
Zajrzyj jeszcze, pzdr :-)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.07.2009 14:12

Wiem, wiem... ale w moich zdjęciach nie będzie podglądanych na plażach FKK gołych Włoszek, sorry chłopaki...

no to ja, proszę pana, się wypisuję! :wink:
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 01.07.2009 14:12

mariush_foto napisał(a):Z Torunia, ale poczta bez problemu przyniesie ci filtr na piątek jakby co :-)

Nie no dzięki, mam tyle spraw przed wyjazdem że kolejnego stresu "dojdzie-nie dojdzie" nie potzrebuję.

Napierw na allegro wylicytowałem M42 Pentacona, koleś wysłał do kogoś innego i bałem się że nie dojdzie na czas zwrot do mnie, na szczęscie doszło. Później zamówiłem zestaw filtrów z mocowaniem ale adapter na 77mm musiałem zamówić u innego gościa bo ten pierwszy nie miał. Zamiast adaptera dostałem dekiel na obiektyw...ale na szczęscie kumpel mi pożyczy.
No i stres z pogoda bo jedziemy pod namiot. Kobieta jęczy że będzie mokro i że moglismy ejchać do Hiszpanii, amsakra :) Jak juz wsiądę do tego cholernego busa (a jedziemy ze Skarpą- pewnie też będą przeboje) to se nareszcie dychnę spokojnie.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 01.07.2009 14:51

Mariusz, ja lubię twoje foty oglądać, a eksperymenty z długim naświetlaniem to chyba każdy prędzej czy poźniej zalicza ;) Ja w zeszłym roku sobie obiecałam takie nocne zdjęcia, ale statywu zapomniałam :oops:

Piotrulex, rozumiem że ci się może nie podobać, ale chyba przesadzasz z tym przekombinowaniem...

Z tytułu wynika że to z tegorocznego wypadu do Chorwacji, gdzie to konkretnie było?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.07.2009 07:27

mariush_foto napisał(a): ... Zajrzyj jeszcze, pzdr :-)

masz jak w banku :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 08:29

Na pierwszej fotce Jaśka Meli ,gdzieś tam na horyzoncie ,brakuje :wink:
troyan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) troyan » 02.07.2009 20:30

Kaj te zdjecia ? Czekam i czekam a Ty się lenisz :P
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 06.07.2009 07:14

troyan napisał(a):Kaj te zdjecia ? Czekam i czekam a Ty się lenisz :P
Już wracam, po pracowitym weekendzie :-)
3.
Obrazek
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 06.07.2009 10:54

Muszę przyznać robisz ciekawe, orginalne foty ale wolę takie o których mogę powiedzieć 'piękne' :D Ostatnia fotka najlepsza, najbliższa naturze :wink:
dendrome
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dendrome » 06.07.2009 11:10

Panie Mariuszu, pytanie techniczne - foto nr 1 z jakim czasem było robione i o jakiej porze dnia lub nocy - zmierzch czy już noc ?
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 06.07.2009 14:07

Alita napisał(a):Muszę przyznać robisz ciekawe, orginalne foty ale wolę takie o których mogę powiedzieć 'piękne' :D Ostatnia fotka najlepsza, najbliższa naturze :wink:
Dzięki. :-) A o których można powiedzieć "pięknie"? Przykład proszę :-) Moje zdjęcia są tak bliskie naturze jak to możliwe, nie stosuję praktycznie żadnych zabaw w Photoshopie, filtrów innych niż połówe i polaryzacyjny - no to tak można zrobić zdjęcia bliższe naturze? :-)

dendrome napisał(a):Panie Mariuszu, pytanie techniczne - foto nr 1 z jakim czasem było robione i o jakiej porze dnia lub nocy - zmierzch czy już noc ?
Żaden Panie, Panie dendrome, tylko po imieniu proszę ;-)! Około 5 minut naświetlania, zdjęcie robione było około 20-30 minut po zachodzie słońca. Z prawiej strony zaszło słońce - i tam niebo było dużo jaśniejsze, dlatego "zgasiłem" tę stronę filtrm połówkowym Hitech 1,2 ND Soft. I to chyba wszystkie filtry jakich używałem...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.07.2009 14:27

Alita napisał(a):... Ostatnia fotka najlepsza, najbliższa naturze :wink:

oooo, wobec tego nie tylko ja lubie nieprzekombinowane foto :wink:

fakt. wedlug mnie ostatnia jak na razie najlepsza choc brakuje mi tu caly czas tego czegos ...
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 06.07.2009 14:30

lubię gdy fotografia jest fotografią a nie obrazkiem w 99% stworzonym przez graficzny program komputerowy :D
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 06.07.2009 16:12

mariush_foto napisał(a):
Alita napisał(a):Muszę przyznać robisz ciekawe, orginalne foty ale wolę takie o których mogę powiedzieć 'piękne' :D Ostatnia fotka najlepsza, najbliższa naturze :wink:
Dzięki. :-) A o których można powiedzieć "pięknie"? Przykład proszę :-) Moje zdjęcia są tak bliskie naturze jak to możliwe, nie stosuję praktycznie żadnych zabaw w Photoshopie, filtrów innych niż połówe i polaryzacyjny - no to tak można zrobić zdjęcia bliższe naturze? :-)

Już tłumaczę :) Jeśli robimy zdjęcie i wychodzi w 100% takie jakie widzimy je gołym okiem, takie zdjęcie mogę nazwać najbliższym naturze :wink:

To zdjęcie jest dla mnie piękne bo jak na nie patrzę czuję się jakbym tam była...
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Cro 2009 - mariush_foto - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone