arekwroc napisał(a):większość zdjęć robię z szarą połówką, reszta to obróbka w PS-ie...
meeg napisał(a):Arku i ja dołączę do osób zachwyconych Twoimi fotami, bo są powalające!!! Mam też pytanie jak uzyskujesz efekt (nie wiem jak to określić) "przestrzennego schodzenia się w jednym punkcie" np. chmur. Daje to niesamowity efekt - np. zdjęcie z chmurami czy zachodem słońca w Twoim pierwszym poście w tym temacie.
Pozdrawiam
Lidia K napisał(a):meeg napisał(a):Arku i ja dołączę do osób zachwyconych Twoimi fotami, bo są powalające!!! Mam też pytanie jak uzyskujesz efekt (nie wiem jak to określić) "przestrzennego schodzenia się w jednym punkcie" np. chmur. Daje to niesamowity efekt - np. zdjęcie z chmurami czy zachodem słońca w Twoim pierwszym poście w tym temacie.
Pozdrawiam
Takie zdjęcia pokazał Rysio zrobione swoim nowym szerokątnym obiektywem. Chmury czasami tak się układają, jeżeli nie ma ich za dużo i wieje odpowiedni wiatr prostopadle do linii horyzontu i do nas obserwatorów. A szeroki kąt to pokazuje jakby uwypuklając.
Idź już spać Darku1.darek1 napisał(a):Koleżanko Lidko, czy Wy jesteście na zdjęciu Batmanem czy ja już dostałem pomroczności jasnej.
Powrót do Nasze relacje z podróży