Witajcie Cromianiacy
mam parę dni urlopu i myślę sobie, że może by tak podzielić się z Wami przeżyciami z zeszłorocznego Hvaru? to był nasz pierwszy raz na tej wyspie i zdecydowanie miłość od pierwszego wejrzenia... to jest jedyne miejsce w Chorwacji, do którego na pewno wrócę na dłużej. Zwykle nie wracamy (chyba, że na jeden dzień do jakiegoś ulubionego miasta) tylko szukamy czegoś nowego. Może dlatego, że nie znaleźliśmy nigdzie aż takich pięknych miejsc i pewnie dlatego, że widziałam może 10%...
Jest tu na forum dużo cudownych relacji z Hvaru, pełnych pięknych zdjęć i miejsc, które mnie inspirowały do tworzenia planu naszej podróży, dziękuję Agacie agata26061 i Kasi corrina za porady na priv
No to jedziemy...
21.06.2019
Ruszamy w piątek rano, trasa ta co zawsze: Czechy, Austria, Słowenia, tym razem bez omijania autostrady i to była najlepsza decyzja, bo już późnym popołudniem, bez błądzenia byliśmy w Krapinskich Toplicach na nocleg, po drodze był obiad w pięknym Mikulovie
Apartament w samym centrum przyjemnego uzdrowiskowego miasteczka Krapinskie Toplice z kompleksem basenów (nie korzystaliśmy). Po spacerze i kolacji padamy.
cdn...