Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cro'18 po raz szósty - Zadar&Supetar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 24.02.2019 19:24

Zasiadam
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 25.02.2019 15:52

labusm napisał(a):Zasiadam

Zapraszam :)

dids76 napisał(a):Wygląda na to że na Brač byliśmy w podobnym terminie, tylko że ja na przeciwnym krańcu wyspy. Chętnie z wami sobie poprzypominam, oczekując następnego wyjazdu :wink: :papa:

Na przeciwnym krańcu tez byliśmy :D :papa:

elka21 napisał(a):I ja, z chęcią tu zajrzę, to czas szybciej minie do kolejnego wyjazdu.

Wieczorem będzie kolejny odcinek ;)

karin74 napisał(a):I ja chętnie zasiadam tym bardziej, że tęskno mi za CRO...
Pisz dużo i wklejaj jeszcze więcej zdjęć
Pozdrav

postaram się :)

beatabm napisał(a):W tym roku będzie Zadar więc chętnie popatrzyłam na miasto :D

Uwielbiam Zadar :hearts:
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 25.02.2019 17:00

slawek&gosia napisał(a):26.06.2018 (wtorek)

Idziemy na lody i kawę, spacerujemy po tym ogromnym terenie, jest dużo atrakcji dla dzieci, i dużo miejsca, ale to nie nasze klimaty. Za to zachwyciła mnie chorwacka nazwa wykałaczki :oczko_usmiech:

Pokupcianka.jpg

Gwoli wyjaśnienia: Pokupčanka to firma, która zajmuje się produkcją i sprzedażą artykułów gospodarstwa domowego z drewna i tworzyw sztucznych. Wykałaczka po chorwacku to čačkalica.
A co do Zadaru , "Zadar je u srcu mome", to rzeczywiście piękne miasto.
Pozdrawiam :papa:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.02.2019 19:15

Ja również zasiadam w gronie czytających i oglądających relację. Chyba każdy już ma syndrom tęsknoty za wakacjami i na szczęście, że są relacje, bo można sobie umilić ten czas oczekiwania ;)
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 25.02.2019 23:29

[/quote]

Gwoli wyjaśnienia: Pokupčanka to firma, która zajmuje się produkcją i sprzedażą artykułów gospodarstwa domowego z drewna i tworzyw sztucznych. Wykałaczka po chorwacku to čačkalica.
A co do Zadaru , "Zadar je u srcu mome", to rzeczywiście piękne miasto.
Pozdrawiam :papa:[/quote]

Uwielbiam to forum, prawdziwa skarbnica wiedzy :oczko_usmiech: , dziękuję za sprostowanie i wstydzę się, że nie wiedziałam :oops: čačkalica również urocza :papa:
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 25.02.2019 23:46

27.06.2018 (środa)

Dziś dzień podróży do Splitu. Spieszy nam się, bo chcemy zdążyć na prom, zatem pakujemy auto i idziemy się pożegnać z naszymi gospodarzami. Wręczamy Żubrówkę i czekamy na zwrot kaucji, ale Pan mówi, że najpierw idzie sprawdzić czy wszystko dobrze z apartamentem, okej myślimy i czekamy… 10 ...15 … 20 minut, w końcu wysyłamy syna żeby poszedł zobaczyć co się dzieje. Rodzina Czechów też czeka i się denerwuje, bo sytuacja ta sama. Syn poszedł i się okazało ale Pan Właściciel sprawdzał każdy zakamarek, liczył szklanki, talarze i sztućce. Garnki i patelnie też. Odkręcał krany, obracał każde krzesło i patrzył czy nogi są przykręcone, rozkładał kanapy, sprawdzał każdy materac i pościel, w stoliku na kółkach sprawdzał każde kółeczko, taras - czy krzesła i poduszki na miejscu, czy markiza działa (była elektryczna), czy drzwi w szafach nie urwane… no ale było ok. Oddał 50 euro i mogliśmy jechać. Podczas czekania nasi towarzysze opowiadają, że po wymeldowaniu poprosili czy mogą zostać jeszcze 2 godziny na basenie, ale usłyszeli odmowę, a basen został zamknięty. Ot taka sytuacja ;)

Pędziliśmy do Splitu, ale ta sytuacja + korki sprawiły, że nie zdążyliśmy, na szczęście niedługo był kolejny prom. Robimy kilka zdjęć, niestety bardzo wiało i kropił deszczyk, więc schowaliśmy się w środku.

split.jpg

split 5.jpg

split 4.jpg

split 3.jpg

split 1.jpg

split 2.jpg

Supetar jest fajny! :) a nasz apartament boski ;) troszkę oddalony od centrum i bez widoku na morze, ale mamy ogródek do dyspozycji: zioła, ogórki, pomidory, cukinie :hearts: Robie szybki obiad i idziemy obejrzeć miasteczko i zrobić zakupy.

tarasik.jpg

supetar 1.jpg

supetar 2.jpg

supetar 3.jpg

supetar 4.jpg

supetar 5.jpg

supetar 6.jpg

supetar 7.jpg

supetar 8.jpg

suptar 9.jpg
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 26.02.2019 00:28

28.06.2018 (czwartek)

To był bardzo udany dzień. Po śniadaniu pod naszym drzewem poszliśmy na plażę w Supetar, w tym dniu woda była wyjątkowo chłodna, jak dla mnie, a niebo zasnute chmurkami, ale poleniuchowaliśmy trochę, a chłopaki posnurkowali :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Po południu i wieczorem odkrywaliśmy Supetar od każdej strony, najpierw od strony portu, a potem za cmentarzem, jak ja lubię takie wycieczki i widoki :hearts:

droga do miasteczka.jpg

droga 2.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 26.02.2019 00:32

agata26061 napisał(a):Ja również zasiadam w gronie czytających i oglądających relację. Chyba każdy już ma syndrom tęsknoty za wakacjami i na szczęście, że są relacje, bo można sobie umilić ten czas oczekiwania ;)

Witam Cię serdecznie :mrgreen: :papa:
Igłą pinii
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igłą pinii » 26.02.2019 09:07

Mam ogromny sentyment do Supetaru. To tu zakochałam się w Chorwacji. Cudne te Wasze spacery :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.02.2019 09:29

Fajnie przejść sie po Supetarze. W ostatnie wakacje spędziliśmy tam przesympatyczny czas, dobrze powspominać niektóre znajome miejsca :D
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 26.02.2019 10:08

O, jak miło Cię widzieć. Zasiadam z chęcią do Twojej relacji. Ale z nią pędzisz! Muszę nadrobić. A widzę, że jest Zadar :lol: .
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 26.02.2019 13:47

pomorzanka zachodnia napisał(a):O, jak miło Cię widzieć. Zasiadam z chęcią do Twojej relacji. Ale z nią pędzisz! Muszę nadrobić. A widzę, że jest Zadar :lol: .

super, że zajrzałaś do mnie :) wczoraj do 0:30 zmniejszałam zdjęcia pod całą relację :mrgreen: , teraz codziennie postaram się coś dodać, zdjęć Zadaru w tej relacji mniej, ze względu na zeszłoroczny Zadarowy spam ;)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 26.02.2019 14:10

Może Jelsa? Cudna jest :)
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 26.02.2019 14:11

Igłą pinii napisał(a):Mam ogromny sentyment do Supetaru. To tu zakochałam się w Chorwacji. Cudne te Wasze spacery :)

beatabm napisał(a):Fajnie przejść sie po Supetarze. W ostatnie wakacje spędziliśmy tam przesympatyczny czas, dobrze powspominać niektóre znajome miejsca :D

Ratujcie dziewczyny!!! Szukam na tegoroczne wakacje takiego właśnie miasta jak Supetar do stacjonowania, nakierujcie mnie proszę , równie miło wspominam Rogoznicę. Strasznie mi się podobają okolice Mimice, Marusici, Pisak jeśli chodzi o plaże, no i Brela , ale Brela jest strasznie droga, a M, M i P nie mają tego zaplecza konobowego (chyba, że się mylę) Echhhh im wiecej razy w Cro tym trudniej wybrać :hut:
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 26.02.2019 14:12

AniaJ. napisał(a):Może Jelsa? Cudna jest :)

Czytasz mi w myślach :D , Hvar chodzi za mną od 2 lat. Dziękuję za sugestię :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Cro'18 po raz szósty - Zadar&Supetar - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone